Tiesa, pastaruoju metu Rusijos žiniasklaidoje galima perskaityti ne vieną šio nusikaltimo versiją, tačiau šį, atrodo, yra pasitaikanti dažniausiai, nors apie jos teisingumą kol kas nekalbama. Kai Ch. Kazujevui pateikti galutiniai kaltinimai teroristinio akto organizavimu, jis pareiškė, kad sprogimo surengti jis neketino, ir papasakojo, kad M. Galkinas jam už F. Kirkorovo nužudymą pažadėjo 2mln. rublių.

Ch. Kazujevas paaiškino pasiūlymą priėmęs. Tada gavo vieno milijono rublių avansą, mobilųjį telefoną ir SIM kortelę. Vėliau kaltinamasis, kaip teigia pats, atsisakė įvykdyti nusikaltimą, nuogąstaudamas, kad „gali nukentėti daug žmonių". Avansu gautus pinigus jau buvo spėjęs išleisti savadarbio sprogmens gamybai reikalingų komponentų įsigijimui.

2017 metų spalį Nacionalinis antiteroristinis komitetas pranešė apie keturių „Islamo valstybės" teroristų sulaikymą. Kaip pavyko nustatyti tyrėjams, minėtieji ekstremistai buvo prisiekę lojalumą „Islamo valstybės" vadovui al Bagdadi. Jie buvo gavę užduotį surengti sprogimą Filipo Kirkorovo koncerte ir dar viename Pasaulinio jaunimo ir studentų programos renginyje.

Kiti baudžiamojoje byloje minimi asmenys – Gabibula Chalduzovas, Samiras Ibragimovas ir Šamilis Magomedovas. Visi keturi priklauso teroristinei organizacijai „Islamo valstybė". Remiantis tyrėjų keliama versija, Ch. Kazujevas pagamino penkias bombas. 2017 metų gegužės pabaigoje dvi menkesnio galingumo bombas teroristai detonavo, norėdami patikrinti, ar jos tinkamos jų planams.

Tik „realizuoti savo sumanymo jiems nepavyko, nes restorano „Chatar", kur ir vyko koncertas, teritorijos saugumu rūpinosi policijos pareigūnai, tad nusikaltėliams nepavyko deramai pasiruošti ir patekti į vidų", „Kommersant" cituoja su byla susipažinusį tyrėją.

Būtent Ch. Kazujevas patarė apklausti F. Kirkorovą, M. Galkiną ir A. Pugačiovą, surengti akistatas, tačiau Rusijos vidaus reikalų ministerija nusprendė, kad kaltinamasis tokiu būdu tenori vilkinti tyrimą ir išlošti daugiau laiko.

Ch. Kazujevo advokatas Israfilas Gadadovas ketina siekti, kad būtų patikrinta jo kliento iškelta versija, jis jau kreipėsi į generalinę prokuratūrą su prašymu šios bylos tyrimą perduoti Tyrimų komitetui.

M. Galkinas, sužinojęs apie jam mestus kaltinimus, pareiškė pamanęs, kad tai piktas pokštas, susijęs su pavasarine beprotybe. Situaciją jis pakomentavo vaizdo įraše, kurį paskelbė savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram".

„Štai supratau, kad pagaliau atėjo pavasaris. Žmonės bunda iš žiemos miego, bunda ir jų fantazijos. Pavasaris – suaktyvėjimas visomis prasmėmis", – sakė jis. Anot šoumeno, „nutirpus sniegui, žurnalistai pamatė tas fantazijas", ir sumanė padaryti naujieną.

„Gerbiamieji žurnalistai, nekvaršinkite galvos Filipui, jis labai pasipiktinęs, kad jūs jį taip nupiginote", – ironiškai pridūrė M. Galkinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)