Taip pat manoma, kad muzikantas buvo atidėjęs 1,5 mln. svarų kainuojančio namo Esekso grafystėje pardavimą, nes tikėjosi dar susitaikyti.

„Keithas tikėjosi, kad jiems dar pavyks, ir kelis kartus jai skambino ir prašė jos, – dienraščiui „The Sun“ sakė vienas šaltinis. Pirmadienio rytą namuose gyvybę nutraukusį muzikantą rado vienas jo darbuotojų. – Tačiau ji neapsigalvojo ir reikalavo, kad namas būtų parduotas. Tai palaužė Keithą. Negali kaltinti Mayumi, tačiau atrodo, kad Keithas manė, kad be jos nebegali gyventi.“

Skelbimas dėl XV amžiaus namo pardavimo buvo paviešintas vos prieš kelias dienas, tačiau po žinios apie atlikėjo mirtį vėl pašalintas.

Keith Flint

Taip pat viešumoje pasirodė ir nuotraukų, kuriose Keithas užfiksuotas besišypsantis vakarieniaujantis vietos restorane. Kadrai daryti likus vos kelioms valandoms iki jo savižudybės.

Žmonės sakė, kad dainininkas ir šokėjas buvo paprastai apsirengęs ir pietaudamas su savo asmeniniu treneriu juokavo bendraudamas su kitais įstaigos lankytojais. Jis net paklausė savo trenerio leidimo pasiimti namo kelis alaus ir sidro butelius.

Čelmforde, Esekso grafystėje, veikiančiame restorane „Galvin Green Man“ taip pat tuo metu vakarieniavęs vienas vyras pasakojo: „Mes su žmona vakarieniavome prie šalia stovėjusio staliuko ir mano mažasis sūnus numetė šakutę ant žemės. Keithas ją pakėlė ir pasisveikino bei pasijuokė su mano žmona iš šios situacijos. Jis atrodė tikrai laimingas, kalbėjosi su savo treneriu apie tai, kaip pasiekė geriausią asmeninį bėgimo rezultatą. Jis atrodė labai gerai nusiteikęs ir didžiavosi savo pasiekimais ir tuo, koks sveikas jautėsi. ... Todėl labai nustebau ir, kaip jo gerbėjas, labai nuliūdau sužinojęs, kad jo nebėra.“

„The Prodigy“ žvaigždė garsėjo tuo, kad prieš koncertus plaukus dažėsi jam priklaususioje buvusioje aludėje, kur jis būdavo labai dosnus ir net sumokėdavo už nepažįstamų žmonių pietus. Tačiau jis taip pat turėjo „savų demonų“, portalui „Mail Online“ pasakojo buvusi barmenė.

Di Bennett dirbo jam priklausančioje aludėje „Leather Bottle“, veikusioje netoli Čelmfordo. Aludė muzikantui priklausė kelerius metus, o prieš dvejus metus jis ją pardavė.

„Jis buvo tikra tos vietos siela. Jo kirpėja jam prieš koncertus ten dažydavo plaukus. Tai pralinksmindavo nuolatinius lankytojus. Arba jis atjodavo vienu iš savo žirgų iki aludės išlenkti bokalą alaus“, – pasakojo moteris.

„Jis tikrai mokėjo linksmintis. Tačiau, kai reikėdavo ruoštis kokiam turui, jis visiškai atsisakydavo alkoholio ir imdavo sportuoti su asmeniniu treneriu. Jis būdavo labai disciplinuotas, kai to reikėdavo“, – pasakojo D. Bennett.

„Buvo labai dosnus. Kartą jis pasirašė ant garsiosios savo nuotraukos iš vaizdo klipo „Firestarter“ maždaug keturiasdešimčiai gerbėjų iš viso pasaulio, kurie kartą ten atvyko, o vėliau pardavė ją aukcione. Jis surinko 500 svarų. Jis leisdavo savo darbuotojams valgyti ten su didžiule nuolaida ar nemokamai. O kartais jis apmokėdavo klientų sąskaitas.

Sakydavo: „Jų sąskaitą apmokėsiu“. Jis taip pat rengdavo vakarėlius vietos gyventojams. Tačiau pats atlikdavo tik vieną grupės kūrinį. Jis mėgdavo atskirti aludės ir muzikinį gyvenimą. Jis visuomet bendraudavo su gerbėjais ir pozuodavo nuotraukoms, jeigu jie paprašydavo“, – pasakojo buvusi K. Flinto darbuotoja.

„Jis buvo tikras džentelmenas bendraudamas su visais. Niekada nemačiau, kad būtų nusisukęs. Tačiau žinojau, kad jis turi savų demonų. Sirgo depresija. Manau, kad jo vaikystė buvo sunki, jo tėvas jo išsižadėjo. Tačiau jis buvo toks privatus žmogus, kad niekada apie tai nekalbėjo su niekuo, išskyrus tik artimiausius žmones. Labai daug žmonių yra tiesiog šokiruoti jo mirties. Niekas negali pasakyti nė vieno blogo žodžio apie jį. Mums visiems jo beprotiškai trūks“, – sakė moteris.

„Jis visuomet buvo labai draugiškas ir toks paprastas, – pasakojo kitas vietos gyventojas. – Kartą mes įsikalbėjome, nes jis nugirdo, kad dirbu žuvų turguje. Jis sėdėjo su manimi ir mano žmona visą dieną ir kalbėjosi, lyg būtume seni bičiuliai. Štai koks jis buvo. Tačiau niekada nežinai, kas vyksta žmogaus viduje. Tai tikra tragedija.“

Viena iš muzikanto kaimynių portalui „Mail Online“ pasakojo: „Jo žmona išsikraustė maždaug metų pabaigoje. Mes matėme, kaip krovikai deda jos daiktus. Buvo liūdna, nes pamenu jų nedideles vestuves Nort Endo kaime, netoli Čelmfordo, maždaug 2006 metais, kur dalyvavo 50–100 svečių. Tik draugai ir artimieji buvo susispietę mažytėje bažnytėlėje, kur kažkoks jų pažįstamas registravo jų santuoką. Vėliau jie visi ėjo link jo namų ir kaimynai juo pakeliui sveikino.“

Keith Flint ir jo žmona Mayumi Kai

„Jis, rodėsi, negalėjo nusėdėti vietoj ir visuomet kažkuo buvo užsiėmęs. Tai jis bėgiodavo su savo asmeniniu treneriu, tai jodinėdavo. Prie jo namų taip pat yra įrengtas specialus kelias motociklams. Aludė jam priklausė tik kelerius metus. Vėliau jis lankydavo vietos aludėje „The Butcher's Arms“. Jis labai mylėjo šunis, jų turėjo šešis. Jis mylėjo gamtą ir mano vyrui kartą labai džiaugsmingai pasakojo ką tik matęs pelėdą. Paprastame gyvenime jis buvo tikrai ne toks žmogus koks buvo scenoje. Jis buvo tikrai romus ir kuklus žmogus, kuris visuomet tave užkalbins“, – pasakojo kaimynė.

„Jis buvo vietos vyrukas, kuris čia ėjo į mokyklą ir išsaugojo tą eseksišką akcentą. Jis mylėjo šį kraštą. ... Veikiausiai nenustebinsiu pasakiusi, kad jam labai patiko fejerverkai. Ir kai jis čia atsikėlė, tai suorganizavo didžiulius fejerverkus, ir mes visi buvome pakviesti“, – prisiminė moteris.

„Aš susipažinau su juo vedžiodamas šunis, – pasakojo kitas kaimynas. – Jis buvo toks malonus žmogus. Tikrai labai liūdna.“

Policininkai ir medikai K. Flintą rado be sąmonės jo namuose, į kuriuos buvo iškviesti „nerimaujant dėl jo gerovės“. Atvykę paramedikai konstatavo muzikanto mirtį. Dainininkas anksčiau yra sakęs, kad planuoja pasitraukti iš gyvenimo, kai „viską užbaigsiu“.

Savo žmonai K. Flintas anksčiau dėkojo už tai, kad ji padėjo jam įveikti priklausomybę nuo narkotikų. Manoma, kad jų išsiskyrimas veikiausiai galėjo vėl paskatinti jį vartoti narkotikų, skelbia „The Sun“.

„Naujiena yra teisinga. Negaliu patikėti, kad tai sakau, bet mūsų brolis Keithas šį savaitgalį pasitraukė iš gyvenimo. Esu tiesiog pritrenktas ir, po velnių, piktas, sutrikęs ir apimtas sielvarto. ... Ilsėkitės ramybėje, brolau“, – „The Prodigy“ instagramo paskyroje parašė grupės narys Liamas Howlettas.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)