Vienas iš „Prodigy“ įkūrėjų Liamas Howlettas paskelbė tokį įrašą: „Taip iš tiesų nutiko, negaliu patikėti, kad tenka tai pasakyti: mūsų brolis Keithas savaitgalį pakėlė prieš save ranką. Esu visiškai sukrėstas, suknistai piktas ir sutrikęs, man plyšta širdis... Ilsėkis ramybėje, tavo brolis Liamas“.

K. Flintas mirė prabėgus dviem dienoms po to, kai pasirodė jo nuotrauka, kurioje muzikantas įamžintas penkių kilometrų Čelmsfordo centrinio parko bėgime, kur jam pavyko pasiekti asmeninį rekordą.

Pirmadienio vakarą šaltiniai tvirtino, kad po skyrybų Keithas paniro į depresiją ir greičiausiai vėl įjunko į narkotikus. Seniau jis prisipažino ilgą laiką kovojęs su priklausomybe nuo alkoholio ir narkotikų bei depresija ir tvirtino, jog žmona jį nuo viso to išgelbėjo.

Tuo metu, kai pirmadienio rytą medikai jų buvusiuose bendruose namuose Dunmowe rado Keitho kūną, Mayumi buvo Japonijoje. Keithas vos prieš kelias savaites sugrįžo iš „Prodigy“ turo Australijoje, tad jiedu pastaruoju metu beveik nebuvo toje pačioje šalyje.

Keith Flint ir jo žmona Mayumi Kai

Pora susituokė 2006-aisiais. Iki ausų įsimylėjęs Keithas japonę didžėją ir modelį sykį pavadino „gražia ir nepaprastai kieta“.

Apie jų pažinties akimirką „Prodigy“ žvaigždė pasakojo taip: „Tuo metu mes buvome išvykę į turą, ir ji tiesiog užsuko į kambarį, kuriame buvome apsistoję. Žinote, kaip būna – aš tiesiog negalėjau kalbėti, buvau priblokštas“.

Pora laikė keletą šunų ir drauge jodinėdavo. Pasakodamas apie jų užmiesčio gyvenimo būdą, K. Flintas kalbėjo: „Mes mėgstame išsirengti į piknikus, važinėtis žalumos apsuptais keliukais. Mano žmonai patinka šie namai, šunys ir aplink besisukiojantys gyvūnai – per tvorą galvą kyštelėjantis elnias ar lapė“.

Visgi po skyrybų Keithas nusprendė parduoti sodybą, kurią vadino savo šventove.

Nekilnojamojo turto agentūra „Andersons“ praėjusį penktadienį paskelbė parduodamos sodybos detales, tačiau pirmadienį skelbimas buvo išimtas.

Keith Flint

Žemės registro dokumentai rodo, kad praėjusių metų kovą buvo sutvarkyti nuosavybės dokumentai, pagal kuriuos K. Flinto žmona pretenduoja į namo dalį.

Šaltinių teigimu, patyręs spaudimą iš protestuojančiųjų prieš medžioklę, Keithas taip pat mėgino parduoti jam priklausiusią užeigą. Už Plešio kaime esančią vietinių lapių medžioklių pamėgtą užeigą „The Leather Bottle“ jis norėjo gauti 85 tūkstančius svarų (daugiau nei 99 tūkstančius eurų).

Sunerimę, kad aktyvistai gali pridaryti bėdų, K. Flinto grupės draugai jam netgi nusamdė vietinį prižiūrėtoją, pramintą Esekso milžinu.

Kaip rodo sąskaitos, praėjusiais metais K. Flinto užeigos skolos siekė 510 tūkstančių svarų (daugiau nei 594 tūkstančius eurų). Tiesa, skolas buvo galima padengti 1,74 milijono eurų, uždirbtais koncertuojant 2017 ir 2018 metais.

Pirmadienio rytą K. Flinto draugai, susirūpinę dėl jo būklės, ėmė skambinti pavojaus varpais. Į įvykio vietą iškviesti medikai, tačiau žvaigždės atgaivinti jiems nepavyko.

Neaišku, kiek laiko kūnas gulėjo namuose, tačiau, kaip manoma, K. Flintas kasdien bėgiodavo su asmeniniu treneriu.

Kaip teigiama oficialiame tinklalapyje, šeštadienio parko bėgime K. Flintas penkių kilometrų atstumą įveikė per 21 minutę ir 22 sekundes. Žurnalisto Robo Hadgrafto teigimu, jis atrodė „puikios formos ir nuotaikos“.

Glastonberio festivalio organizatorė Emily Eavis patvirtino, kad „Prodigy“ turėjo būti pagrindinė šių metų festivalio grupė.

Rytų Anglijos greitosios pagalbos tarnybos atstovas spaudai teigė, kad medikai buvo iškviesti 8.08 val. ryte ir pridėjo: „Deja, įvykio vietoje rastas vyriškis buvo miręs“.

„Mes atvykome į įvykio vietą, deja, 49-erių vyras buvo paskelbtas mirusiu. Apie tai informuoti jo artimieji. Mirtis įtarimų nekelia. Duomenys bus pateikti koroneriui“, – pranešė Esekso policija.

Keith Flit gyvenimas nuotraukose:

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)