Jau praėjo daugiau nei 30 metų, tačiau šį filmą vis dar mėgsta įvairaus amžiaus žmonės: nors veiksmas jame vyksta septintajame dešimtmetyje, toks jausmas, kad jis nepavaldus laikui. 2017 metais sukurtas televizijai skirtas šio filmo tęsinys, bet jam žiūrovų širdžių pavergti nepavyko. Nors Abigail Breslin tikrai bandė įkūnyti Baby, daugelis žiūrovų ėmė svarstyti, kas po visų šių metų nutiko pirmajai Baby. Tad kas iš tiesų nutiko Jennifer Grey?

Ji pateko į automobilio avariją su Matthew Brodericku

Veikiausiai prisimenate, kad J. Grey vaidino M. Brodericko seserį filme „Ferio Biulerio poilsio diena“. Tačiau mažai kas pamena, kad jie taip pat buvo pora tikrame gyvenime. Taip pat mažai kas žino, kad prieš pat „Purvinų šokių“ pasirodymą kino ekranuose jiedu pateko į rimtą automobilio avariją.

Atostogaudami Airijoje, jie išsinuomotu automobiliu, kurį vairavo M. Broderickas, kaktomuša susidūrė su kitu automobiliu. Žuvo du žmonės.

Nors J. Grey atsipirko mėlynėmis ir lengvais sumušimais, ši avarija labai paveikė ją psichologiškai.

„Praėjus penkioms dienoms nuo tos avarijos, aš tapau visos Amerikos numylėtine, – 2010 metais žurnalui „People“ sakė ji. – Tas gilus liūdesys ir išgyvenusiojo kaltė... o esi visų liaupsinama kaip naujas didžiulis atradimas. Tai tiesiog nesisiejo tarpusavyje. Nesijaučiau gerai, tapusi vietos įžymybe.“

Todėl J. Grey nesimėgavo savo naujai atrasta sėkme, kaip kad būtų dariusi kitomis aplinkybėmis, ir nusprendė šiek tiek atsitraukti į šalį. „Tas poveikis buvo emocinis ir psichologinis, – sakė aktorė. – Mano kūnas jau nebebuvo toks pat, mano galva nebebuvo tokia pati, mano ambicijos nebebuvo tokios pačios.“

Jennifer Grey filme "Purvini šokiai"

Kartu su Madonna suvaidino komedijoje „Sekliai iš Brodvėjaus“

Nors J. Grey neišnaudojo savo sėkmės po „Purvinų šokių“ taip, kaip galėjo, dėl to nebuvo kalta vien tik minėta avarija. 1989 metais ji nusifilmavo komedijoje „Sekliai iš Brodvėjaus“ su Madonna ir Mattu Dillonu. Nors J. Grey vaidyba susilaukė skirtingų vertinimų, pats filmas kritikų iškoneveiktas. Visgi, Jennifer duetas su Maddona publikai atskleidė, kad ji ne tik gerai šoka, bet ir neblogai dainuoja.

Ji susitikinėjo su Johnny Deppu

Nutrūkus jos santykiams su M. Brodericku, J. Grey suartėjo su kitu Holivudo aktoriumi. Po „Košmaras Guobų gatvėje“, tačiau prieš „Verksnį“ ir „Edvardą žirkliarankį“ J. Grey susitikinėjo su Johnny Deppu.

Nors meilė juos siejo tik metus ir viešumoje pasirodė tik viena bendra jų nuotrauka, iš tiesų tuo metu jie buvo susižadėję. Turint omeny, koks dabartinisį J. Deppo asmeninis ir finansinis gyvenimas, galime drąsiai sakyti, kad J. Grey tikrai išvengė bėdos.

Išvaizdą kardinaliai pakeitė plastinė operaciją

1989-ieji buvo metai, kai J. Grey nusifilmavo kartu su Madonna ir susižadėjo su J. Deppu, tačiau ne visi tie metai buvo sėkmingi. Tais pačiais metais ji pasidarė pirmąją nosies operaciją, kuri viską pakeitė iš esmės.

Ši operacija gerokai pakeitė jos išvaizdą ir pakenkė karjerai. Galimas dalykas, kad aktorė visai nesiekė didžiulės šlovės. Be to, ji vis dar juto avarijos, į kurią pateko su M. Brodericku, pasekmes. „Iš tiesų jutau, kad labiausiai noriu būti žmona ir mama“, – žurnalui „People“ sakė aktorė. Tačiau jos, kaip aktorės dienos, dar nebuvo suskaičiuotos.

Jennifer Grey

Televizijos era

Nors Holivude J. Grey neblizgėjo, tai nereiškia, kad aktorės karjera buvo sustojusi. Jį grįžo į kino ekranus per televiziją. 1990 metais ji nusifilmavo televizijos juostoje „Žmogžudystė Misisipėje“, kurioje pasakojama apie tai, kaip 1964 metais Kukluksklano nariai nužudė tris pilietinių teisių aktyvistus. Ji vaidino vieno iš nužudytų aktyvistų žmoną.

Vėliau ji nusifilmavo dar keliuose filmuose. Jeigu jų nežinote, nesijaudinkite, nes mažai kas apie juos yra girdėjęs.

Ji pasidarė dar vieną nosies operaciją

Dešimtojo praėjusio amžiaus pradžioje visų atpažįstamas Baby Houseman veidas galutinai nugrimzdo į praeitį, kai atitrūko nedidelis kremzlės gabalėlis iš pirmosios nosies operacijos, ir J. Grey teko darytis antrą operaciją. Pirmoji taip drastiškai nepakeitė aktorės išvaizdos, tačiau antroji ją pavertė sunkiai atpažįstama.

Tuomet skelbta, kad gydytojas „nusprendė nedidelę korekciją paversti labai dideliu pokyčiu“. Jos karjera jau tada ritosi žemyn, o po šios operacijos J. Grey iš vis dar šiek tiek žinomo žmogaus virto, kaip ji pati sakė, „visiškai pamiršta“.

Jennifer Grey

Ji ir toliau dirbo, tačiau niekas nežinojo, kas ji tokia

Reikėtų pagirti J. Grey už tai, kad po išvaizdą pakeitusios nosies operacijos ji nepasidavė ir toliau dirbo. Tačiau bėda yra ta, kad žiūrovai veikiausiai neatpažino jos nė vienoje juostoje, kurioje ji nusifilmavo. Pati aktorė sakė, kad „atrodė, tarsi dalyvauju liudininkų apsaugos programoje arba esu tiesiog nematoma“.

Todėl nuo tada ji daugiausia ėmė filmuotis mažo biudžeto juostose ar televizijos serialuose.

Ji svarstė pasikeisti vardą į Wanda West

Kadangi jos vaidmenys buvo vis menkesni ir menkesni, J. Grey ėmė suvokti, kaip smarkiai jos pasikeitusi išvaizda pakenkė jos sėkmei. Jennifer Grey“ vardas nereiškė to, ką jis reiškė 1987 metais. Todėl maždaug tuo metu aktorė ėmė svarstyti apie galimybę pasikeisti vardą.

Po nosies operacijų J. Grey susigalvojo pseudonimą ir alter ego Wanda West, kaip teigta, pagal savo buvusios gatvės Holivude pavadinimą. Mintis buvo ta, kad Wanda West potencialiai galėtų gauti daugiau vaidmenų nei J. Grey.

„Turiu jums pasakyti, kad visai galėjo pavykti, – sakė aktorė. – Šiame mieste viskas remiasi naujais veidais, o ir niekas nebūtų sužinojęs, kad tai aš.“

Tačiau galiausiai J. Grey nusprendė vardo nekeisti. „Manau, kad tai yra prarasta galimybė“, – sakė ji.

Jennifer Grey

2001 m. ji ištekėjo

Po kelių romanų, kuriuos stebėjo bulvarinė spauda, J. Grey 2001 metais galiausiai surado savo tikrąją meilę ir ištekėjo už aktoriaus Clarko Greggo. Beje, juos sutuokė aktoriaus tėvas Robertas, kuris yra Episkolinės Bažnyčios pastorius. Po penkių mėnesių jiems gimė duktė Stella, ir aktorė žurnalui „People“ sakė, kad „buvo labai sunku mane ištraukti iš namų, nes nenorėjau praleisti nė vienos jos gyvenimo akimirkos. Viskas sukosi apie šeimą ir draugus“.

Kova už gyvybę

Nors J. Grey po 1987 metų avarijos ir toliau dirbo, po jos liko tam tikrų traumų, todėl laikui bėgant aktorės sveikatos būklė prastėjo. Viename interviu žurnalui „People“ J. Grey pasakojo, kad dėl degeneruojančių raiščių, kurie buvo nutraukti per avariją, jai kartais „net keturias dienas skaudėdavo galvą“. Ilgą laiką ji gelbėjosi paprastais vaistais nuo skausmo ir ledo kompresais.

Aktorei ne kartą buvo siūloma sudalyvauti šokių projekte „Šokiai su žvaigždėmis“. Ji daug kartų atsisakė, tačiau galiausiai ją įkalbėjo draugai aktoriai Michaelas J. Foxas ir Jamie Lee Curtis. Tačiau prieš projektą reikėjo pasitikrinti sveikatą.

Būtent tuomet gydytojai ir nustatė, kad jos stubure buvo užspaustas nervas, o tai reiškė, kad „vienas paslydimas, vienas parkritimas“, ir ji galėjo likti supalyžiuota. J. Grey gydytojas rekomendavo atlikti dvi stuburo operacijas. Šių operacijų metu gydytojui taip pat nerimą sukėlė darinys, kuris, kaip anksčiau aktoriai buvo sakyta, buvo gerybinis skydliaukės mazgas. Tačiau vėliau buvo nustatyta, kad tai buvo skydliaukės vėžys. Todėl teko atlikti dar dvi operacijas ir visiškai pašalinti skydliaukę.

Laimei, aktorei neprireikė chemoterapijos ar spindulinės terapijos. Galiausiai pataisiusi sveikatą J. Grey nusprendė dalyvauti projekte „Šokiai su žvaigždėmis“. „Jutau, kad tiesiog judėjimas link džiaugsmo, nepaisant baimės, man buvo labai svarbus pokytis“, – sakė ji.

Ji atsisakė vaidinti „Purvinų šokių“ perdirbinyje

Daugelio atmintyje vis dar išlikus mėginimui perdaryti „Purvinus šokius“, kyla klausimas, kodėl J. Grey nevaidino toje juostoje. Pasirodo, kad ji buvo kviečiama, tačiau atsisakė.

„Manęs prašė suvaidinti toje juostoje, tai mane pamalonino, nes visuomet norėjau, kad manęs paprašytų, nes smagu būtų buvę prisidėti. Tačiau man vaidinti ten būtų buvusi šventvagystė, nes jutau, kad ten netinku, – leidiniui „The Hollywood Reporter“ sakė aktorė. – Tiesiog jeigu nori kažką daryti savo, tai ir daryk savo. Nesakysiu, kokį vaidmenį man siūlė tame filme, tačiau tai nebuvo Baby vaidmuo!“

Prieš ekranuose pasirodant naujai juostai, J. Grey sakė, kad nekantriai jos laukia. Tačiau, deja, žiūrovams filmas nepatiko. Leidinys „The Atlantic“ tuomet filmą pavadino „liūdnu ir keistu pastatymu“, o „Entertainment Weekly“ pareiškė, kad tokiam perdariniui „vieta yra kampe“. Rodos, kad juostai būtų sekęsi gerokai geriau, jeigu prie jo pirštu prisilietusi būtų J. Grey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)