M. Avenatti teigia, kad tai jau antra vaizdajuostė, kurią teko perduoti prokurorams. Joje R. Kelly, esą, nufilmuotas lytiškai santykiaujantis su nepilnametėmis, informuoja portalas „People“.

52-erių metų amerikiečių dainininkui iškeltoje byloje M. Avenatti, kaip jis pats sako, šiuo metu atstovauja septynių klientų interesams. Trys iš jų yra tariamos aukos, pora – jų tėvai ir dar du – skundus pateikę asmenys.

Antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ teisininkas ryžosi kiek išsamiau aptarti išsirūpintos vaizdajuostės turinį. Remiantis jo žodžiais, R. Kelly ne kartą paminėjo keturiolikmetės savo aukos amžių; jo kalboje buvo gausu keiksmažodžių ir necenzūrinių išsireiškimų.

M. Avenatti taip pat pridūrė, kad esama pakankamai įrodymų, leidžiančių teigti, jog R. Kelly mėgino nuslėpti vaizdajuostę nuo prokurorų.

„Reaguojant į žiniasklaidos dėmesį, nutarta pateikti daugiau informacijos apie vaizdajuostę, kuri buvo perduota prokurorams, – parašė M. Avenatti. – Jos turinys neleidžia abejoti R. Kelly kalte – seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnametes merginas.“

(Minėtina, kad į „Twitter“ pranešimą įtraukti R. Kelly neva pasakyti žodžiai, todėl M. Avenatti, juos cituodamas, negalėjo apsieiti be nešvankybių ir šokiruojančių detalių.)

Antradienį, duodamas interviu interneto svetainei „The Daily Beast“, M. Avenatti prasitarė, kad vaizdajuostėje matyti, kaip R. Kelly šlapinasi ant seksualinės prievartos auka tapusios merginos veido ir kitų kūno vietų.

„Baisus žmogus, – konstatavo M. Avenatti. – Psichopatas. Nekyla nė menkiausių abejonių. Kai visa tai galop bus paviešinta, žmonės patirs tikrą šoką dėl tokio laipsnio iškrypimo. Aš jau tai patyriau.“

„Jei daugelis iš tų merginų nebūtų buvusios juodaodės ir skurstančios, tokiam elgesiui jau kadais būtų padarytas galas“, – pridūrė M. Avenatti.

Kuko apygardos (Ilinojuje) advokatų biuras jokių komentarų portalui „People“ kol kas nepateikė.

Dar pirmadienį M. Avenatti paminėjo, kad turi antrą vaizdajuostę ir ketina ją perduoti prokurorams.

„Galiu patvirtinti, kad šį rytą prokurorams bus perduotas antras vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip R. Kelly seksualiai išnaudoja nepilnametę, – parašė jis. – Šią juostą pavyko gauti vykdant šalies mastu pagarsėjusį tyrimą, kuriame tenka atstovauti aukų interesams. Būtina įtvirtinti teisingumą.“

Penktadienį, kai R. Kelly buvo pateikti kaltinimai dėl keturių merginų seksualinio išnaudojimo, M. Avenatti pareiškė, kad Kuko apygardos prokurorams jau perduota seksualinio turinio vaizdajuostė, kurioje užfiksuota, kaip R. Kelly lytiškai išnaudoja keturiolikmetę.

Savo „Twitter“ paskyroje M. Avenatti paviešino ir keletą ekrano kopijų su kadrais iš minėtos vaizdajuostės. Įkeltus vaizdus jis plačiau pakomentavo per penktadienį vykusią spaudos konferenciją. Peržiūrėjus ekrano kopijas, buvo prieita prie išvados, kad plačiau jų viešinti nederėtų, mat tada, kai kadrai buvo užfiksuoti, minima auka galėjo būti nepilnametė.

M. Avenatti nurodė, kad vaizdo įrašas trunka 40 minučių.

R. Kelly advokatas Stevenas Greenbergas kokių nors komentarų portalui „People“ dar nepateikė. Minėtina, kad R. Kelly visus jam metamus kaltinimus ir toliau atkakliai neigia.

Kuko apygardos šerifas patvirtino, kad pirmadienio popietę, po pareikštų kaltinimų baudžiamąją atsakomybę užtraukiančiu seksualiniu išnaudojimu, R. Kelly buvo paleistas iš kalėjimo.

Kad galėtų išeiti į laisvę, ritmenbliuzo žvaigždė sumokėjo 10 proc. milijoną dolerių siekiančio užstato sumos.

Praėjus kelioms valandoms, advokatas S. Greenbergas, kalbėdamas savo kliento vardu, pareiškė kaltės nepripažįstantis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)