Karališkoji pora, kuri į Maroką atvyko savo paskutinio oficialaus užsienio vizito prieš tai, kai taps tėvais, glostė žirgus ir susikibę už rankų pasivaikščiojo po arklides.

Besilaukianti Meghan plaukus buvo susirišusi į uodegą, o išvakarėse vilkėtą laisvą kreminės spalvos suknelę pakeitusi juodais džinsais, dryžuota palaidine, žalia striuke ir aulinukais.

Harry per šį apsilankymą Maroko Karališkosios jojimo sporto federacijos klube Salėje netoli Rabato vilkėjo pilkus džinsus, melsvus marškinius ir juodą striukę.

Abu sutuoktiniai atrodė atsipalaidavę, kai šviečiant ryto saulei glostė pro gardų duris galvas iškišusius žirgus.

Harry ir Meghan Maroke apsilankė neįgaliųjų terapijai naudojamų žirgų klube

Harry juokais paklausė, ar kas nors turi morkų žirgams, ir prisipažino pasiilgęs savo paties žirgų.

Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė susitiko su darbuotojais ir neįgaliais jaunuoliais, kurie rūpinasi žirgais, ir išklausė, kaip laikas, praleistas su šiais gyvūnais, padeda jiems dorotis su iššūkiais gyvenime.

Meghan pasikalbėjo su keliais vaikais ir jaunuoliais, tarp jų – 20 metų Zakaria (Zakarija), kuris turi judėjimo problemų, o padedant žirgų terapijai tapo informacinių technologijų instruktoriumi.

Per vėliau Rabato viešbučio „Villa des Ambassadors“ sode įvykusį renginį karališkoji pora paragavo marokietiškų patiekalų, kuriuos Meghan pavadino „nepaprastai skaniais“, ir išklausė, kaip maisto ruošimu naudojamasi padedant vaikams iš neturtingų šeimų. Jie pabendravo su keliais našlaičiais, kuriuos aiškiai apstulbino jų dėmesys.

Tai pirmas britų karališkųjų asmenų vizitas Maroke nuo 2011 metų, kai šioje karalystėje apsilankė Velso princas Charlesas ir jo sutuoktinė Camilla.

Harry ir Meghan Maroke apsilankė neįgaliųjų terapijai naudojamų žirgų klube

Pagrindinis dėmesys per šį trijų dienų vizitą skiriamas iniciatyvoms dėl mergaičių švietimo, moterų įgalinimo ir neįgaliųjų įtraukimo.

Sekmadienį Harry ir Meghan buvo nuvykę prie Aukštojo Atlaso kalnų apžiūrėti projekto, kuriuo mergaitės aprūpinamos nemokamu apgyvendinimu, kad galėtų mokytis.

Amerikietei Meghan, buvusiai aktorei, per tradicinę Maroko ceremoniją, atliekamą nėščioms moterims, buvo padaryta chna tatuiruotė.

Karališkoji pora stebėjo moksleivių futbolo rungtynes ir pasikalbėjo su mokytojais, o paskui grįžo į sostinę dalyvauti priėmime, per kurį susitiko su keliomis verslininkėmis.