B. Willisas superžvaigžde tapo praktiškai per naktį. Jo proveržio vaidmeniu laikomas darbas seriale „Mėnesienos apšviesti“, o didžiulės įtakos jo karjerai turėjo policininko Johno McClane'o vaidmuo filme „Kietas riešutėlis“. Štai keli įdomus faktai, kurių veikiausiai apie vieną įsimintiniausių Holivudo aktorių tikrai nežinote.

1. Jis gimė Vokietijoje

B. Willisas gal ir yra vienas žymiausių Amerikos kino aktorių, tačiau techniškai jis nėra... iš Jungtinių Valstijų. Remiantis jo biografija, jo mama buvo vokietė, o tėvas – amerikiečių karys. Pora susipažino, kai aktoriaus tėvas tarnavo Vakarų Vokietijoje. Bruce'as gimė Vakarų Vokietijos mieste Idar-Oberšteine 1955 metais, o į Ameriką persikėlė būdamas beveik dvejų metų, kai jo tėvas paliko kariuomenę ir su šeima sugrįžo į Naująją Džersį.

2. Vaikystėje jis smarkiai mikčiojo

B. Willisas vaikystėje ir paauglystėje buvo labai bendraujantis, tačiau iki devynerių metų smarkiai mikčiojo. Viename interviu „Reader's Digest“ aktorius pasakojo, kad būdą atsikratyti mikčiojimo jis rado atsitiktinai. Jis dalyvavo atrankoje vaidmeniui vidurinės mokyklos dramos būrelio spektakliui ir vos užlipęs ant scenos pastebėjo, kad nebemikčioja.

„Kai nulipau nuo scenos, vėl ėmiau mikčioti, – pasakojo jis. – Ir tuomet pagalvojau: „Tai stebuklas. Reikia šiuo reikalu pasidomėti išsamiau.“

3. Į serialo „Mėnesienos apšviesti“ peržiūrą jis atėjo apsirengęs karine uniforma ir į viršų sušukuotais plaukais

Trečiais studijų metais koledžą metęs B. Willisas nusprendė siekti aktoriaus karjeros Niujorke. Galiausiai juo susidomėjo filmo „Beviltiškai ieškant Suzan“, kuriame turėjo vaidinti Madonna, prodiuseriai. Nors vaidmens tame filme jis negavo, prieš išvykdamas jis dar sudalyvavo ir didelėje atrankoje pagrindiniam vyro vaidmeniui ABC kanalo seriale „Mėnesienos apšviesti“.

ABC vadovai manė, kad B. Willisas netinka vaidmeniui, ką jau bekalbėti apie pagrindinį tokios išvaizdos aktorių. „Pankiška šukuosena, karinė uniforma ir auskaras ausyje“, – rašė „Newsweek“.
Visgi serialo kūrėjas Glennas Gordonas Caronas kažką jame įžvelgė ir pakvietė jį į kino bandymus su pagrindine serialo aktore Cybille Shepherd. Tarp aktorių iš karto atsirado gera „chemija“, ir galiausiai B. Willisas gavo vaidmenį.

4. Filmuojant „Kietą riešutėlį“ jam visam laikui buvo pažeista klausa

Serialo „Mėnesienos apšviesti“ sėkmė leido B. Willisui šoktelėti karjeros laiptais ir gauti vaidmenį veiksmo filme „Kietas riešutėlis“. Šio filmo režisierius Johnas McTiernanas norėjo, kad filme būtų daug itin garsių šaudymo scenų, todėl aktoriai naudojo tuščius šovinius, kurie sukelia didesnį garsą. Deja, liūdnai pagarsėjusioje „stalo scenoje“, kurioje J. McClane'as nušauna vieną iš blogiukų iš po ilgo stalo, šūvio garsas buvo toks didelis, kad pažeidė aktoriaus kairę ausį, ir ja jis girdi maždaug 30 proc.

5. Jis pasirodė savo paties vaizdo žaidime

„Kietas riešutėlis“ buvo labai svarbus filmas B. Williso karjeroje, tačiau „Armagedonas“ ir „Penktasis elementas“ pavertė jį viena iš didžiausių pasaulyje veiksmo filmų žvaigždžių. Žinoma, netruko atsirasti galimybių ir komerciškai išnaudoti savo sėkmę. Iš pradžių jam buvo pasiūlyta pasirodyti viename „šaudo-gaudo“ tipo vaizdo žaidime, pavadintame „Apokalipsė“. Ten jis turėjo būti pagrindinio veikėjo pagalbininkas, tačiau vėliau šios minties buvo atsisakyta, ir B. Willisas tapo pagrindiniu žaidimo veikėju. Jis ne tik įgarsino kompiuterinį veikėją, bet aktoriaus veidas buvo pritaikytas kompiuterinio veikėjo kūnui. Taip B. Willisas tapo vienu pirmųjų kino aktorių, gavusių savo vaizdo žaidimą, kuris nebuvo paremtas jau esamu kino filmu.

6. „Seagrams“ alkoholinius kokteilius reklamavo pats kovodamas su alkoholizmu

Serialo „Mėnesienos apšviesti“ sėkmė leido B. Willisui tapti kompanijos „Seagrams“ reklamos veidu. Vienoje iš šios produkcijos reklamų devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje aktorius vaidina, kaip su keliais draugeliais sėdi verandoje ir dainuoja į tuščius alkoholinių gėrimų butelius. Deja, (o gal ir mūsų laimei) areštas dėl vairavimo užgėrus padarė galą B. Williso kaip dainuojančio kompanijos atstovo karjerai.

7. Jo sudainuota daina atsidūrė penktoje grojaraščio vietoje

B. Willisas devintajame dešimtmetyje buvo toks populiarus, jog publika jam šiek tiek pataikavo. Taip 1987 metais atsirado jo soulo stiliaus dainų albumas „The Return of Bruno“, kurį išleido „Motown“ įrašų kompanija. Pritariamaisiais vokalais įrašinėjant šį albumą buvo ritmenbliuzo legendos, pavyzdžiui, „The Temptations“ ir Ruth Pointer iš „The Pointer Sisters“.

1989 metais B. Willisas išleido dar vieną labumą – „If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger“, tačiau vėliau, laimei, grįžo prie vaidybos.

8. Jis turėjo savo animacinį filmą

B. Willisas rado kitą būdą tęsti „Bruno“ frančizės gyvavimą ir 1996 metais atsirado animacinis serialas „Bruno the Kid“. Aktorius „paskolino“ pagrindiniam veikėjui savo balsą. Šis veikėjas gyveno dvigubą paprasto vienuolikmečio ir slapto agento, dirbančio vienai vyriausybinei agentūrai, gyvenimą. B. Willisas taip pat, žinoma, atliko ir pagrindinį garso takelį, taip leisdamas dar kartą priminti apie savo trumpalaikę muzikinę karjerą.

9. Jį su Demi Moore sutuokė dainininkas Little Richardas

B. Williso santuoka su kolege aktore Demi Moore pakylėjo juos į Holivudo olimpą, ir būtent rokeris Little Richardas buvo tas, kuris juos sutuokė. Little Richardas porą sutuokė Las Vegase, o vėliau, netrukus po jo motinos mirties, Little Richardas iš tiesų tapo pastoriumi. Beje, šis spalvingas dainininkas taip pat laimino ir kelių kitų garsenybių santuokas.

10. Jis pažadėjo 1 mln. JAV dolerių atlygį už Saddamo Husseino ir Osamos Bin Ladeno galvas

B. Willisas labai garsiai ir atvirai palaikė JAV respublikonų partijos kandidatus į prezidento postą, tokius kaip Fredas Thompsonas ir George'as W. Bushas. Jis taip pat atvirai reiškė savo asmeninę nuomonę apie Irako karą ir karą su terorizmu. Taip pat pažadėjo po 1 mln. JAV dolerių už Saddamo Husseino ir Osamos Bin Ladeno galvas. Tiesa, karininkai tokio atlygio priimti negalėjo dėl egzistuojančių apribojimų. Todėl tokį pasiūlymą jis paliko bet kuriam civiliui, įvykdysiančiam tokią misiją.

11. Jis asmeniškai rekomendavo Michaelą Clarke'ą Duncaną vaidmeniui filme „Žalioji mylia“

Amžinąjį atilsį Michaelas Clarke'as Duncanas išgarsėjo po vaidmens filme „Žalioji mylia“, kuriame jis nusifilmavo kartu su Tomu Hanksu. Įdomiausia, kad už „Oskaro“ nominaciją už šį vaidmenį jis turi būti dėkingas B. Willisui.

Iki tol M. C. Duncanas Holivude dirbo asmens sargybiniu ir saugojo tokias garsenybes, kaip Willas Smithas ir LL Cool J. Tačiau filmo „Žalioji mylia“ scenarijų perskaitęs B. Willisas pamanė, kad šis vyrukas tobulai tiktų Johno Coffey vaidmeniui. Todėl jis asmeniškai paskambino filmo scenaristui ir režisieriui Frankui Darabontui ir jį rekomendavo. Vėliau B. Willisas ir M. C. Duncanas kartu filmavosi filmuose „Čempionų pusryčiai“, „Devyni jardai“ ir „Nuodėmių miestas“.

12. Filme „Šeštasis pojūtis“ jis filmavosi, nes buvo skolingas „Disney“

Vienas įdomiausių B. Williso vaidmenų buvo vaikų psichologo Malcolmo Crowe vaidmuo juostoje „Šeštasis pojūtis“. Tačiau jis nebūtų filmavęsis šiame filme, jeigu nebūtų „paskandinęs“ kito kino projekto. B. Willisas turėjo vaidinti „Disney“ remtame filme apie ledo ritulį „The Broadway Brawler“, tačiau tarp aktoriaus ir filmo kūrėjų kilo konfliktas ir filmas galiausiai žlugo.

Kadangi „Disney“ valdybos pirmininkas Joe Rothas nenorėjo veltis su aktoriumi ar kino studija į ilgą teisinę kovą, jis įtikino B. Willisą susitaikymo vardan nusifilmuoti mažiausiai dviejuose kituose filmuose – „Vaikis“ ir „Šeštasis pojūtis“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)