Praėjo keli dešimtmečiai nuo tada, kaip ji pirmą kartą papuošė žurnalą „Sports Illustrated Swimsuit Issue“, o neseniai legendinis modelis sugrįžo ir nusifotografavo mūvėdama tokias pat mažytes kelnaites su juostele, kokias mūvėjo būdama vos dvidešimties.

Išskirtiniame interviu žurnalui PEOPLE 53 metų modelis atvirai papasakojo, kaip sekėsi vėl stoti prieš fotoaparato objektyvą. Ji taip pat pasidalijo mintimis apie tai, kad yra žurnalo „vyriausia mergina“, papasakojo, ką reiškia demonstruoti bikinius įkopus į šeštą dešimtį, ir kodėl ji nusprendė grįžti.

PEOPLE: Kokia buvo jūsų reakcija, kai sužinojote, jog vėl fotografuositės žurnalo „Sports Illustrated Swimsuit Issue“?

Paulina Porizkova: Mano pirmoji mintis buvo ta, jog nuostabi idėja buvo fotografuoti mano amžiaus moterį kaip vieną iš daugelio merginų. Mano antroji mintis buvo „o, velnias, tai reiškia, kad man reikės pozuoti apsivilkus bikinį su krūva dvidešimtmečių“. Tai buvo tuo pat metu ir jaudinanti, ir nerimą kelianti mintis. Nors tvirtai tikiu, kad senstančios moterys vis tiek yra seksualios ir gražios, pati ne visuomet taip jaučiuosi. (Nepadėjo ir tai, kad fotosesija vyko tuoj po Kalėdų, kai mėnesį kimšau sausainius ir neturėjau laiko sportuoti). Tačiau apie atsisakymą nebuvo ir kalbos. Man buvo garbė būti pakviestai pralaužti ledus. Tiesiog man reikėjo stipriau įtraukti pilvuką ir tikėtis, kad fotografas gerai išmano apšvietimo niuansus.

PEOPLE: Papasakokite apie fotosesiją. Kokio tipo maudymosi kostiumėlius demonstravote?

Paulina Porizkova: Vilkėjau tokio pačio tipo bikinius ir maudymosi kostiumėlius, kokius vilkėjau prieš 30 metų. Iš tiesų vienu metu buvo tik su siaurikėmis ir skrybėle.

PEOPLE: Ar po pernykštės fotosesijos „Sports Illustrated Swimsuit Issue“ buvo baisiau pozuoti apsivilkus maudymosi kostiumėlį?

Paulina Porizkova: Štai koks yra keistas faktas. Buvo gerokai, gerokai sunkiau pozuoti visiškai nuogai, nei vilkint bikinį. Nuogumas man yra tarsi stop ženklas. Tu reikalauji dėmesio. Tai tarsi šauksmas. O pernykštė nuoga fotosesija buvo susijusi su moterų įgalinimu, moterimis, kurios tarsi susigrąžina savo kūną, ant kurio užrašytos istorijos apie tai, kokios jos yra. Tai buvo politinis ir socialinis pareiškimas, o ne koks pasimaivymas.

Pozuoti vilkint bikinį paplūdimyje yra pasimaivymas. Ir tai yra gerokai sunkiau ir sudėtingiau moteriai, kuriai yra beveik 54 metai. Kuriai visuomenė sako, kad jos seksualumo ir jausmingumo galiojimas baigėsi. Manau, kad reikia didžiulės drąsos būti autentiška „penkiasdešimties su trupučiu“ moterimi su celiulitu, raukšlėmis ir pavytusia oda ir vis tiek pozuoti taip, tarsi turėtum teisę reikalauti, kad į tave žiūrėtų ir tavęs geistų. Man buvo didelė garbė pabandyti tai padaryti ir tai buvo labai baisu.

PEOPLE: Neskaičiuojant praėjusių metų, kada paskutinį kartą fotografavotės „Sports Illustrated Swimsuit Issue“?

Paulina Porizkova: Paskutinį kartą žurnalui kaip viena iš jo merginų fotografavausi 1989 metais. Taigi, prieš 30 metų? Tačiau žinau, kad pirmą kartą ant viršelio atsidūriau prieš 35 metus!

PEOPLE: Papasakokite apie pirmąjį kartą, kai pozavote „Sports Illustrated Swimsuit Issue“. Kaip vyko fotosesija?

Paulina Porizkova: Mano pirmoji fotosesija vyko 1983 metais Jamaikoje. Tuomet man buvo 17 metų ir gyvenau Paryžiuje. Kai mano agentūra Paryžiuje man pranešė, kad esu atrinkta fotografuotis žurnalui „Sports Illustrated“, supykau, sakydama, kad nemėgstu sporto ir nesifotografuoju sporto katalogams. Žinoma, man iš karto parodė žurnalo viršelį ir be jokių ceremonijų pasakė, kad esu idiotė.

(Buvusi „Sports Illustrated Swimsuit Issue“ redaktorė) Jule Cambell smarkiai rizikavo nusprendusi pasamdyti mane, gyvai manęs nemačiusi. Tai buvo pirmas kartas žurnalo istorijoje. Ir ji vos negavo širdies smūgio, kai aš išlipau iš lėktuvo vilkėdama marškinėlius su užrašu „Per girta d..lkintis“ ant krūtinės. Laimė, po dienos darbo buvo aišku, kad neturiu problemų dėl alkoholio, tiesiog mano humoro jausmas prastas.

Fotografavimasis žurnalui „Sports Illustrated Swimsuit Issue“ paauglystėje buvo vienas sunkiausių mano modelio darbų. Teko keltis trečią ryto, kad galėtume užfiksuoti saulėtekį. Reikėjo pačiai tvarkytis plaukus ir darytis makiažą. Ir paprastai tai reikėjo daryti atvykus į vietą furgono gale. Man teko fotografuotis Australijoje, kur dar buvo žiema ir labai šalta. Tačiau „bikiniai neturi kišenių“. Nesijaudinau nei dėl drabužių, nei dėl kokių klosčių, negalvojau, kaip geriausiai pademonstruoti bikinį, tik vis galvojau, ar mano plaukai plevena į tinkamą pusę.

PEOPLE: Kokio patarimo laikotės visą savo karjerą?

Paulina Porizkova: Jule Campbell pasidalino su manimi Christie Brinkley metodika, kaip pasukti klubus į šoną, o pečius į kamerą, tuo pat metu įkvėpti ir sulaikyti kvėpavimą. Iki šios dienos visoms savo draugėms, kurios nerimauja dėl savo klubų (per didelių ar per mažų) aš rodau, kaip tai padaryti ir puikiai atrodyti nuotraukoje vilkint bikinį. Ačiū, Christie!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)