Viduržemio jūros regiono mityba, kurios pagrindas yra tradicinių italų, graikų ir ispanų virtuvių patiekalai, užkerta kelią širdies ligoms ir skatina natūralų svorio mažėjimą, sako Michaelas Ozneris, parašęs knygą apie šią mitybą „The Complete Mediterranean Diet".

Tyrimai parodo, kad šis mitybos režimas, kuriame svarbiausia yra sveikieji riebalai, tokie kaip alyvuogių aliejus ir avokadai, daržovės, liesi baltymai, ankštiniai, pupelės ir sėklos, taip pat skatina ilgaamžiškumą bei užkerta kelią aukštam kraujospūdžiui, antrojo tipo diabetui, Parkinsono bei Alzheimerio ligoms.

„Mėgstu ispanišką maistą, – sako Penelope. – Renkuosi Viduržemio jūros regiono mitybą, tai geras maistas."

P. Cruz linkusi sportuoti namuose. Jai mieliausios riebalus deginančios šokių treniruotės. Ji taip pat atlieka jogos ir pilateso pratimus bei bėgioja, skelbiama hellomagazine.com.

Joga skatina natūraliai mesti svorį, neturi šalutinio poveikio ir mažina stresą, sako „Yogalosophy" programos autorė, jogos mokytoja Mandy Ingber, kuri moko jogos tokias žvaigždes, kaip Jennifer Aniston.

Nepaisant sėkmingos karjeros kino pasaulyje, P. Cruz sako, kad didžiausias jos prioritetas yra šeima.

„Šeima man visuomet buvo svarbiausia", – sako P. Cruz, kuri yra ištekėjusi už aktoriaus Javiero Bardemo.

Tačiau besirūpindama šeima ji nepamiršta ir pasirūpinti savimi. Na, o tai darydama ji tikrai neleidžia sau ieškoti pasiteisinimų ir praleisti net ir varginančių treniruočių.

„Atlieku „bikram" jogos pratimus, kurie visiškai pakeitė mano kūną, – papasakojo aktorė žurnalui „InStyle". – Visą pamoką prakaitas tiesiog srūva. Pamoka trunka 90 minučių, bet įveikus 60 min. paskutinis pusvalandis būna lengvesnis."

„Bikram" joga ne tik padeda aktorei sulieknėti, bet ir suteikia jai energijos.

„Buvau vangi, o dabar energija liejasi per kraštus. Tai lyg stebuklas, bet šį stebuklą reikia užsidirbti" , – šypsosi ji.

Kalbant apie mitybą, Penelope stengiasi vengti glitimo, vartoja daug baltymų. Ji taip pat vengia alkoholio, ir šį savo sprendimą aiškina taip: „Stengiuosi vengti pieno produktų ir cukraus, negaliu vartoti glitimo, nes jo netoleruoju.

Valgau daug vaisių, daržovių ir kokybiškų baltymų iš laisvėje užaugintų gyvūnų. Taip pat dabar geriu labai daug vandens, nors anksčiau to nedariau. Beveik nevartoju alkoholio, rūkyti mečiau prieš daug metų. Šių dalykų mano gyvenime netrūksta."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)