Cirko mokykla

Mykolas Orbakas gimė 1945 m. Lietuvoje. Dar besimokydamas mokykloje Mykolas domėjosi teatru ir aktyviai dalyvavo meninėje saviveikloje. Atėjus laikui išsirinkti būsimą profesiją, jaunuolis ilgai nesvarstė. Jis nuvyko į Maskvą ir įstojo į garsiąją cirko ir estrados mokyklą, kur ir sutiko Alą Pugačiovą.

Kaip rašo Fiodoras Razzakovas knygoje „Kristina Orbakaitė. Triumfas ir drama", 1969 m. A. Pugačiova įsidarbino cirko mokykloje akompaniatore.

Mykolas Orbakas ir Ala Pugačiova

Tačiau Mykolas ir Ala susipažino ne iškart, rašoma 7days.ru.

Pažintis ir santuoka

Likimui lėmus, A. Pugačiova ir M. Orbakas atsidūrė vienoje koncertinėje brigadoje. Beje, šį susitikimą Alai Pugačiovai išpranašavo romų kilmės poetė Karina Filipova.

Išvakarėse K. Filipova pasakė Alai, kad ši ištekės už pirmojo kitą rytą sutikto vyriškio. Tas vyriškis buvo Mykolas Orbakas, kuris tuo metu buvo ketvirto kurso studentas ir apie santuoką net negalvojo.

Tačiau, kad ir kaip būtų, atrodo, kad poros ateitį tuo metu lėmė pats likimas. Jie pamilo vienas kitą ir pradėjo gyventi drauge, puoselėti šiltus jausmus.

Toliau viskas vyko žaibišku greičiu. Gastrolės jaunuolius suartino, ir labai greit jie nuėjo į santuokos rūmus. Pasak Mykolo, kurio žodžiai cituojami F. Razzakovo knygoje „Pugačiova prieš Rotaru. Didžiosios konkurentės", pats jis nebuvo pasiruošęs santuokai, santykių įteisinimas labiau rūpėjo Alai. Ji net pasikeitė savo pavardę į vyro.

Mykolas Orbakas


Dukters gimimas ir skyrybos

1970 m. M. Orbakas baigė cirko mokyklą ir įsidarbino Maskvos srities filharmonijoje. Tais metais Mykolas ir Ala kartu išvyko į gastroles. Namo jie sugrįžo jau trise, bet sužinojo apie tai ne iškart, o po mėnesio. Nepaisydama nėštumo A. Pugačiova ir toliau dirbo ne mažiau nei sutuoktinis. Kartu jie pasirodydavo net rytinėse laidose vaikams.

O 1971 m. pasaulį išvydo Kristina. Dar dvejus metus po dukters gimimo Ala ir Mykolas gyveno komunaliniame bute, o 1973 m. jie pagaliau gavo atskirą būstą. Deja, tuo metu sutuoktinių santykiai jau buvo pašliję.

Kaip Jekaterinos Mišanenkovos knygos „Aš – Ala Pugačiova" puslapiuose prisimena Mykolas Orbakas, skyrybos buvo taikios. Mykolas ėmė gyventi atskirai, bet ir toliau dalyvavo dukters auklėjime, skelbiama woman.rambler.ru.

Įdomu tai, kad kai A. Pugačiova užkariavo sovietinę estradą, spauda ir toliau rašė, kad dainininkė yra cirko artisto žmona – tų laikų garsenybės negalėjo būti išsiskyrusios. Tačiau ir buvę mylimieji neprieštaravo tam. Jie ir toliau liko svarbūs vienas kitam, o ilgai svarstęs apie sugrįžimą į Lietuvą M. Orbakas galiausiai nusprendė likti Maskvoje vardan šeimos, net jai ir iširus. Taip vyrui pavyko palaikyti puikius santykius su dukra bei dalyvauti anūkų gyvenime.

Po skyrybų su A. Pugačiova

Praėjus metams nuo skyrybų su Ala Mykolas Orbakas vedė antrą kartą. Jo išrinktąja tapo kolegė, cirko gimnastė vardu Marina. Jiedu kartu gyvena iki šiol, netgi dirba poroje. Sutuoktiniai pasirodo scenoje su įvairiais humoristiniais numeriais.

Naujojoje santuokoje M. Orbakui gimė sūnus Fabianas. Tačiau dukros M. Orbakas niekada nepamiršo, o Fabianas ir Alla Pugačiova net tapo jaunėlės K. Orbakaitės dukters krikštatėviais.

Mykolas ir Alla ir toliau kartu mini svarbiausias metų šventes, bendrauja, o žurnalistams paklausus apie pirmąją judviejų santuoką, jie neslepia, ka tai buvo meilė ir labai svarbus ryšys jiems abiems.

Tiesa, laikas nuo laiko vyras grįžta į Lietuvą, kur aplanko giminaičius ir pajūryje esantį savo butą, tačiau kai neliko jo tėvų namų, jis su žmona čia tapo vis retesniu svečiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)