Net keturių valandų trukmės dokumentinėje juostoje, kurios premjera HBO įvyks jau pavasarį, daugiausia kalbama apie Jameso Safechucko ir Wade‘o Robsono pasakojimus – abu jie teigia daug metų kentę nederamą M. Jacksono elgesį ir manipuliacijas.

Nuo tada, kai įvyko filmo premjera, M. Jacksono sūnėnas 45 metų Taj Jacksonas kategoriškai neigia visus filme jo giminaičiui metamus kaltinimus.

„Tiek aš, tiek mano šeima Wade‘ą pažinojo nuo tada, kai jis atvyko į Jungtines Valstijas. Tik nereikia man aiškinti, kad tos keturios valandos kliedesių yra svarbiau nei jį tikrai pažinojusių asmenų ir jų bendravimo liudininkais buvusių pasakojimai. Viskas dėl pinigų ir noro vėl bent trumpam pasijusti svarbiu“, – teigia 45 metų T. Jacksonas.

Kino kūrėjo Dano Reedo atstovai į PEOPLE prašymą pakomentuoti situaciją neatsakė.

Prieš dieną T. Jacksonas pareiškė, kad tiek J. Safechukas, tiek W. Robsonas filme „vaidina“.

„Po tiek metų trukusio pasiruošimo šiems vaidmenims, esu tikras, kad Wade‘as ir Jimmy šiandien už savo pasirodymą verti „Oskaro“, – parašė popkaraliaus sūnėnas.

Jis taip pat įkūrė svetainę „GoFundMe“, skirtą paremti dėdę ir surinkti lėšų naujam dokumentiniam filmui, kuriame „nori paneigti tiek dešimtmečių sklandžiusius gandus“.

Šiuo metu iš 777 tūkst., kiek jis tikisi surinkti, jau pavyko gauti kiek daugiau nei 28 tūkst.

PEOPLE gautame pareiškime M. Jacksono šeimos atstovai taip pat išreiškė pasipiktinimą dokumentiniu filmu ir pavadino jį „bulvarinės žiniasklaidos stiliaus susidorojimu“.

„Leaving Neverland“ – jokia ne dokumentika, tai paprasčiausias bulvarinės žiniasklaidos stiliaus susidorojimas. Filme analizuojami absurdiški kaltinimai, kurie iš esmės buvo suformuluoti prieš 20 metų, ir jie čia pateikiami kaip neginčijamas faktas. Būtent tais teiginiais remdamiesi, tie du melagiai kreipėsi į teismą, kur teisėjas galiausiai jų kaltinimus atmetė. Tie du kaltintojai davė parodymus (davę priesaiką), jog tų dalykų niekada nebuvo. Jie nepateikė jokių nepriklausomų įrodymų, galinčių pagrįsti jų kaltinimus, o tai reiškia, kad visas filmas paremtas vien tų dviejų melagių žodžiais. Pats režisierius Sandanse sakė, kad apsiribojo pokalbiais tiek su tais dviem kaltintojais ir jų šeimos nariais. Tokiu būdu jis sąmoningai vengė pakalbinti žmones, kurie daug laiko praleido su Michaelu Jacksonu, ir galėjo paliudyti, kad jis vaikus labai gerbė ir nė už ką gyvenime nebūtų jų nuskriaudęs. Pasirinkdamas neišgirsti nepriklausomų balsų, galėjusių prieštarauti jo sąmoningai pasirinktam skandalingam naratyvui, režisierius nepasivargino patikrinti faktų, taigi rezultatas – šališkas filmas, kurio žiūrovai negaus nieko panašaus į subalansuotą vaizdą“, – teigiama šeimos parengtame pareiškime.

„20 metų Wade‘as Robsonas teisme ir interviu neigė esantis auka ir tvirtino esąs dėkingas už viską, ką dėl jo nuveikė M. Jacksonas. Jo šeima iš M. Jacksono dosnumo turėjo labai daug naudos. Labai patogu, tačiau filme „Leaving Netherland“ ignoruojamas faktas, kad, kai Robsonas negavo vaidmens M. Jacksono temai skiriame „Cirque du Soleil“ pasirodyme, tada ir prasidėjo tie kaltinimai“, – tvirtina M. Jacksono šeimos atstovai.

„Smerkiame bet kokią prievartą prieš vaikus, bet kokią išnaudojimo formą. Deja, bet šis filmas tokioms aukoms labai nenaudingas, netgi žalingas. Nepaisant apgailėtinų teiginių, esą, viskas čia daroma ne dėl pinigų, viskas visada buvo būtent dėl pinigų – milijonų dolerių. Dar 2013 metais, kai Wade‘as Robsonas ir James‘as Safechuckas, besinaudojantys tais pačiais teisininkais, iniciavo pralaimėjimu pasibaigusią bylą prieš „Michael‘s Estate“. Dabar, kai Michaelas negali savęs apginti jie nusprendė ir toliau bet kokia kaina siekti žinomumo šmeiždami žmogų, kurį, jam būnant gyvam, teisėjas buvo pripažinęs nekaltu“, – rašoma pareiškime.

Visi mes klydome, kai plojome M. Jacksonui?

Ganėtinai šokiruojančiame dokumentiniame filme „Leaving Neverland“ tvirtinama, kad popscenos karaliumi lig šiol tituluojamas Michaelas Jacksonas dalydavo berniukams papuošalus, kaip atlygį už tam tikrų jo seksualinių įgeidžių tenkinimą. Garsusis dainininkas, esą, net surengė vestuvių inscenizaciją, prieš nusitaikydamas į jaunesnes aukas.

Akivaizdžiai smerkiantį kūrėjų požiūrį perteikiančiame filme iš naujo gilinamasi į ne pirmą kartą M. Jacksonui pateiktus kaltinimus dėl priekabiavimo prie nepilnamečių ir jų seksualinio išnaudojimo.

Nemenką sensaciją sukėlusio keturių valandų trukmės filmo premjera įvyko penktadienį (sausio 25 d.) Sandanso kino festivalyje (Jutos valstija, JAV), informuoja portalas „MailOnline“.

Iš filme pateiktos dokumentinės medžiagos aiškėja, kad M. Jacksonas buvo surengęs vestuves su vienu iš berniukų inscenizuojančią ceremoniją, neapsiėjusią be priesaikos žodžių ir žiedo su deimantu.

„Be neapsakomos daugybės filme „Leaving Neverland“ atskleistų faktų minima ir tai, kad M. Jacksonas mainais už tam tikrus seksualinio pobūdžio „patarnavimus“ vienam iš savo įgeidžių auka tapusių berniukų įteikė papuošalą, be to, surengė vestuvių parodiją, per kurią buvo sakomos priesaikos ir įteiktas žiedas su deimantu“, – rašo JAV dienraščio „USA Today“ reporteris Patrickas Ryanas.

Filmo pasakojime galima įžvelgti nemažai paralelių su tipinėmis aukų istorijomis. M. Jacksonas berniukams esą bandė įteigti, kad reikia neapkęsti tėvų ir visos moterų giminės. Dainininkas neva sakė, kad tai Dievas suvedė juos draugėn. Galop jis visgi nutarė globotinius pakeisti jaunesniais.

„Suvokus, kad nebesi ypatingas, apima didžiulis pavydas ir skausmas“, – teigia filmo kūrėjai liudininkų lūpomis.

Filmas pagrįstas Wade‘o Robsono ir Jameso Safechucko liudijimais. Šiedu vyrai ir seniau gana primygtinai tvirtino, kad „Neverland“ rančoje buvo prievartaujami bei tvirkinami.

Pats M. Jacksonas, kol buvo gyvas, visus kaltinimus dėl nepilnamečių tvirkinimo kategoriškai neigė. Jam mirus šią poziciją atkakliai gynė jo artimųjų ratas.

Reaguodami į penktadienį vakare pademonstruotą dokumentiką, dainininko gynėjai apibūdino filmą kaip bulvariniu stiliumi vykdomą žudymo aktą, prasidėjusį dar M. Jacksonui būnant gyvam ir tebesitęsiantį po jo mirties.

Jų išplatintame pranešime W. Robsonas ir J. Safechuckas vadinami meluojančiais liudytojais, nes dainininkui būnant gyvam abu, esą, prisiekė, kad jokio tvirkinimo tikrai nepatyrė.

Deja, naujame dokumentiniame filme, kurį žadama transliuoti JAV televizijos tinklu HBO
ir britų kanalu „Channel 4“, ne vieno „Grammy“ apdovanojimo laimėtojas, anot vieno kritiko, vaizduojamas kaip išgama ir tikras monstras.

„Leaving Neverland“ – tai tikras siaubo filmas. Tai atviras, visiškai įtikinantis, nešvankaus elgesio liudijimais papildytas pasakojimas apie du berniukus, tapusius ypatingais M. Jacksono draugais – tiesiog meilužiais, jų tėvams apie tai nė neįtariant. M. Jacksonas buvo išgama, meilikaujantis grobuonis, monstras“, – teigia svetainės „Hollywood Elsewhere“ leidėjas Jeffas Wellsas.

„Po „Leaving Neverland“ peržiūros jaučiuosi visiškai pakraupusi. M. Jacksono elgesio liudininkai – seksualinio priekabiavimo aukos – neleidžia abejoti savo žodžių tikrumu“, – rašo Mara Reinstein iš „US Weekly“.

„Sukrečianti tiesa. Visi mes klydome, kai plojome M. Jacksonui. Jis užsiiminėjo pedofilija“, – teigia po peržiūros negalintys atsigauti komentatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)