Buvusi M. Carey asmeninė asistentė L. Shakhnazaryan (dar žinoma kaip Lianna Azarian) tvirtina, kad per dvejus metus, kiek dirbo žvaigždei, reguliariai patyrė įvairaus pobūdžio smurtą, o galiausiai 2017 metais buvo neteisėtai atleista.

Taip teigiama bylos dokumentuose, sausio 16 dieną pateiktuose Los Andželo teismui. Tą pačią dieną dainininkė buvusią asistentę viešai apkaltino slapta filmavus gėdingus vaizdo įrašus, pažeidus konfidencialumo susitarimą ir siekiais, pasitelkus šantažą, išvilioti iš jos 8 mln. dolerių.

Kaip teigiama 32 puslapių L. Shakhnazaryan skunde, buvusią asistentę M. Carey pasamdė 2015 metų rugsėjį, pažadėjo 250 tūkst. dolerių metinį atlyginimą (kuris galiausiai išaugo iki 328 tūkst. 500 dolerių). Moteris tvirtina, kad jos darbas buvo būti pasirengus 24 valandas per parą septynias dienas per savaitę padėti tiek M. Carey, tiek buvusiai jos vadybininkei Stellai Bulochnikov (dar žinomai kaip Stella Stolper).

Remiantis bylos dokumentais, ieškovė tvirtina, kad vadybininkė prieš ją reguliariai naudojusi psichologinį ir fizinį smurtą.

Dažniausiai, esą, buvo tyčiojasi iš jos krūtų, po jomis dedami įvairūs daiktais (mobilieji, nuotolinio valdymo pulteliai ir kiti) ir tyčiojamasi, jog jie nenukrenta. Buvusi asistentė tvirtina, kad vadybininkė ją mušdavo per sėdmenis ir krūtis bei pravardžiuodavo „kale iš Armėnijos“, „Armėnijos princese“, „prostitute“ ir kitais necenzūriniais žodžiais.

Daugybę kartų, kaip tvirtina ieškovė, S. Bulochnikov buvo ją pargriovusi ant žemės ir apšlapinusi. Teismui teigiama, kad M. Carey puikiai žinojo, kas vyksta, tačiau nieko nedarė, o kai asistentė jai 2017 metų spalį pasiskundė vadybininkės elgesiu, po mėnesio buvo paprasčiausiai atleista. Dabar ji savo buvusią darbdavę padavė į teismą dėl seksualinio priekabiavimo, diskriminacijos, patyčių ir neteisėto atleidimo. S. Bulochnikov teisininko komentaro gauti nepavyko.

Kaip rašo „People“, M. Carey buvusiai asistentei inicijuotoje byloje tvirtinama, kad buvusi jos asistentė „sukčiavo, melavo ir šantažavo“. Netgi tvirtinama, kad buvusi asistentė „slapta filmavo M. Carey intymiomis akimirkomis, o jei tokie įrašai būtų paviešinti, jie būtų labai gėdingi ir pražūtingi profesine prasme“. Esą, L. Shakhnazaryan „intymius darbdavės vaizdo įrašus demonstravo draugams ir kolegoms“ ir grasino, jog, jei kada nors bus atleista, „ji parduos tuos įrašus už didelius pinigus ir nusipirks sau namą“.

M. Carey tvirtina, kad asistentę atleido 2017 metų lapkritį už piktybišką nesirodymą darbe, o pastaroji ėmė jai grasinti paviešinsianti įrašus, jei M. Carey jai nesumokės 8 mln. dolerių. Buvusi asistentė taip pat kaltinama besinaudojusi verslo kreditinėmis kortelėmis „asmeniniams poreikiams tenkinti“, jos spinta lūžo nuo „prabangių drabužių ir rankinių, priklausančių M. Carey arba tiesiog pirktų už jos pinigus“.

M. Carey ne tik siekia prisiteisti 3 mln. dolerių kompensaciją, bet ir siekia būti pripažinta teisėta minėtųjų prabangos daiktų savininke bei prašo teismo įpareigoti L. Shakhnazaryan sunaikinti vaizdo įrašus ir visiems laikams uždrausti viešinti bet kokią su jais susijusią medžiagą.
L. Shakhnazaryan advokatas Markas T. Quigley į prašymą pateikti komentarą nesureagavo, tačiau trečiadienį išplatintame pareiškime atmeta M. Carey jo klientei metamus kaltinimus kaip eilinį bandymą nukreipti dėmesį nuo jo ginamosios argumentų.

„Mano klientė, dirbdama asmenine asistente, niekada nedarė nieko, ko jos nebuvo prašoma. L. Shakhnazaryan savo byla nori priversti savo darbdavę atsakyti už nepriimtiną ir neteisėtą elgesį, sukėlusį didžiulį stresą ir psichologinių problemų“, – tvirtina advokatas M. T. Quigley.

Sausį M. Carey teisininkai išsprendė bylą, kurią dainininkei iškėlė jos buvusi vadybininkė, argumentuodama sutarties sąlygų pažeidimu, vengimu mokėti atlyginimą ir seksualine prievarta. S. Bulochnikov 2018 metų balandį pateikdama ieškinyje buvo teigiama, kad M. Carey turi įvairių priklausomybių problemų ir dažnai nesibodi vaikščioti nuoga. Pati dainininkė buvusios vadybininkės teiginius vadino absurdu ir šmeižtu. Sausio pradžioje M. Carey ir S. Bulochnikov pasiekė „taikų susitarimą“, tačiau finansinės jo detalės neskelbiamos.

Panašu, kad pačiai M. Carey problemos su teisininkais ir buvusiomis darbuotojomis didelio streso nekelia.

„Naujus metus Mariah pradėjo vykdydama užsibrėžtą tikslą – iš savo gyvenimo išmesti visas šiukšles. Turint omenyje, jog įrodymų prieš L. Shakhnazaryan apstu, esame ramūs ir nujaučiame pergalę. Mariah džiaugiasi sėkminga karjera ir laukia nesulaukia gastrolių Šiaurės Amerikoje ir sugrįžimo į Las Vegasą“, – teigiama M. Carey atstovų PEOPLE pateiktame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)