Pirmose keturiose dalyse daugiausia buvo pasakojama apie dainininkui R. Kelly metamus kaltinimus, susijusius su dešimtuoju praėjusio amžiaus dešimtmečiu ir pirmuoju šio amžiaus dešimtmečiu. O paskutinėse dviejose dalyse buvo kalbama apie naujausius kaltinimus, esą, jis privertė kelias moteris gyventi su juo, atskyrė jas nuo šeimų ir fiziškai ir seksualiai prieš jas smurtavo.

USA TODAY susisiekė su R. Kelly atstovais, kad šie pakomentuotų dokumentinį filmą. USA TODAY taip pat susisiekė ir su „Lifetime“ kanalu, paprašė atsiliepimų apie kritiką šiam dokumentiniam filmui.

Kanalo atstovė Kannie Yu LaPack pareiškė, kad kanalas konkrečios kritikos nekomentuos, tačiau elektroniniame laiške nurodė, kad visa dokumentiniame filme nurodyta informacija buvo „teisiškai patikrinta“.

Vėliau ji elektroniniu paštu atsiuntė oficialų pareiškimą, kuriame nurodoma: „Surviving R. Kelly“ yra šešių dalių dokumentinis filmas, kuriame nagrinėjama R. Kelly asmeninė ir profesinė istorija, parodomos aukos, kurios traukiasi iš šešėlio, kad vienu balsu išsakytų savo kaltinimus smurtu. Dokumentiniame filme taip pat pasakojama apie šeimas, kurios vis dar mėgina susigrąžinti savo mergaites namo“.

Kalbama, kad R. Kelly vieną iš savo aukų moterų aprengė berniuku.

Paskutines dvi dokumentinio filmo valandas pagrindiniu balsu kalba neįvardijamas anksčiau dainininkui dirbęs asmuo. Jo balsas yra pakeistas, o veidas nerodomas.

Šis asmuo teigė dar visai neseniai dirbęs dainininkui. Jis sakė, kad viena iš moterų, kurias R. Kelly privertė gyventi su juo, yra Dominique Gardner. Jo teigimu, dainininkas merginą aprengė kaip berniuką ir nukirpo jai plaukus.

„Vienas darbuotojas mėgino padėti Dominique, – pasakojo anoniminis buvęs dainininko darbuotojas. – Tai buvo situacija, kai Dominique papasakojo, kad su ja blogai elgiamasi. Robertui Dominique yra ta maištingoji, kuri nuolat įsivelia į bėdą. Ji yra kiek berniukiška, todėl Robertas tuo pasinaudojo ir tarsi padarė iš jos berniuką, kokiu nori ją matyti. Liepė jai nusiskusti visus plaukius. Liepė jai elgtis kaip vaikinui. Jis net privertė ja rengtis berniukiškais drabužiais, nusipiešti barzdą ir ūsus, kad ji atrodytų kaip berniukas. Jis su ja elgiasi kaip su savo
berniuku.“

„Surviving R. Kelly“ kūrybinė komanda mėgino jai padėti

2017 metų liepą „Buzzfeed News“ paskelbė sensacingą istoriją, kurią aprašė Čikagos reporteris Jimas DeRogatis. Jis buvo vienas pirmųjų, parašiusių apie R. Kelly tariamą netinkamą elgesį dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, ir teigė, kad dainininkas laiko moteris atskirtas nuo jų šeimų savo namuose Atlantoje ir Čikagoje ir yra įkūręs savotišką „kultą“.

Straipsnyje buvo minima 21 metų Joycelyn Savage. Esą, ji izoliuota ir laikoma prieš savo valią. Tačiau mergina, kurios tėvai viešai apkaltino R. Kelly pagrobus jų dukrą, portalui TMZ atsiustame vaizdo įraše pareiškė, kad su R. Kelly gyvena savo laisva valia.

Kitame TMZ paskelbtame vaizdo įraše kartu su J. Savage buvo užfiksuota ir Dominique, todėl jos mama Michelle Kramer kartu su dokumentinio filmo kūrybine grupe praėjusių metų gegužę nuvyko į Beverli Hilsą, norėdama surasti savo dukrą.

„R. Kelly jas visuomet apgyvendina tuose pačiuose viešbučiuose, todėl būtent ten noriu nuvykti“, – sakė moteris. Ji nuvyko į vieną viešbutį ir sėkmingai rado dukters kambarį. Ją lydėjo operatorius ir viešbučio vadybininkas.

„Nikka, noriu, kad grįžtumei namo, – M. Kramer kelis kartus pakartojo savo dukrai D. Gardner, kreipdamasi jos vardo mažybine forma. – Nikka, nedaryk to. Jeigu aš atvažiavau iš taip toli, Nikka, nedrįsk.“

D. Gardner nurodė M. Kramer grįžti 18 val. Kai ji grįžo, viešbučio vadybininkas jai pasakė, kad J. Gardner iškvietė policiją ir pareigūnams nurodė, kad M. Kramer nėra jos tikra motina. Vadybininkas moteriai pasakė, kad policijai buvo parašytas pareiškimas, ir kad bus iškvieti pareigūnai, jeigu ji neišeis.

Vėliau visgi mergina pabėgo su savo motina, tačiau po trijų dienų grįžo pas dainininką. Bet vėliau ji vėl išvyko ir dabar yra su savo šeima, nurodė dokumentinio filmo kūrėjai.

R. Kelly vis dar bendrauja su mergina iš sekso įrašo

Kitti Jones – buvusi radijo laidų vedėja, kuri pradėjo susitikinėti su R. Kelly, kai jai buvo 33 metai.

Dokumentiniame filme nurodoma, kad ji išėjo iš darbo ir persikėlė į Čikagą, kad galėtų daugiau laiko praleisti su dainininku. Ji laikė jį savo vaikinu.

„Mano viena draugė man pasakė: „Ar matei tą sekso įrašą?“ Aš labai ant jos supykau ir jaučiausi įžeista, nes tuomet jis buvo mano vaikinas... Tačiau mane nugalėjo smalsumas, ir aš susiradau tą įrašą internete, – pasakojo K. Jones. – Ir kai jį pamačiau, jame atpažinau merginą, su kuria jis mane neseniai supažindino. Iš karto supratau, kad tai ta pati moteris. Nežinojau, kaip jaustis. Manau, kad jaučiausi apgauta.“

Apie viską K. Jones papasakojo R. Kelly. Ji sakė, kad tuomet jis pirmą kartą jai trenkė.

„Aš jam paskambinau, buvau labai nusiminusi. Jis girdėjo, kad verkiu, – pasakojo moteris. – Ėmė sakyti žodžius, kurių iki tol negirdėjau, kaip: „(keiksmažodis), niekada nedrįsk manęs kaltinti kažkuo panašiu. Ko tu klausai...“ Mums grįžtant jis mane automobilyje sumušė. Tai buvo pirmas kartas, kai jis panaudojo prieš mane fizinę jėgą.“

K. Jones taip pat papasakojo apie mylimiausią R. Kelly televizijos laidą. Beje, jai jis draudė žiūrėti televiziją.

„Robas man neleisdavo žiūrėti televizoriaus, – sakė ji. – Tačiau pats mėgdavo žiūrėti „Dance Moms“ (realybės šou apie šokius). Ironiška, bet ten šokdavo mažos mergaitės ir panašiai. Tačiau man nebuvo leista žiūrėti jokio realybės šou ar bet kokio neigiamo ar su juo susijusio.“

R. Kelly taip pat priversdavo su juo santykius palaikiusias moteris parašyti melagingus prisipažinimus, kaip „draudimą“.

K. Jones pasakojo, kaip apsidžiaugė, kai R. Kelly 2012 metais pasiėmė ją kartu į turą ir net numatė jai vaidmenį ant scenos. Ji būdavo prirakinama antrankiais prie narvo ir R. Kelly imituodavo ją tenkinantis oraliniu būdu. Taip pat vienoje pasirodymo dalyje jis jai paduodavo pasirašyti sutartį.

Dokumentiniame filme nurodoma, kad tokie „sceniniai kontraktai“ iš tiesų atspindėjo realybę. „Pamenu, kaip jis man ant scenos sakė: „Štai ką nurodysiu tau padaryti, kai grįšime namo. Pasirašyti sutartį, kad galėčiau apsisaugoti“, – pasakojo K. Jones.

Vienas savo tapatybės nepanoręs skelbti darbuotojas sakė, kad „R. Kelly iš tiesų priverčia merginas pasirašyti melagingus prisipažinimus, kuriais jos pačios save kuo nors apkaltina: jos nurodo, kad kažką iš jo pavogė, arba jų tėvai pavogė. Sakyčiau, kad tokie pareiškimai yra savotiškas draudimo polisas“.

„Surviving R. Kelly“ prodiuserė: Lady Gaga ir kitos garsenybės atmetė mūsų prašymus duoti interviu

R. Kelly apsaugininkai nutempė vienos savo nepilnamečių aukų seserį nuo jo ir pagrasino nužudyti jos seserį ir šeimą.

Azriel Clary buvo 17, kai ji susipažino su R. Kelly. Ji buvo nepilnametė pagal Floridos valstijos, kurioje gyveno, įstatymus. Tačiau 2015 metais mergina įtikino savo tėvus leisti jai keliauti su R. Kelly ir siekti muzikinės karjeros, nes norėjo būti jo mokinė. Jos sesuo A’Iceis keliavo su ja į Čikagą, kad ją prižiūrėtų.

„Kai vieną rytą atsibudau, jos nebebuvo, – pamena A’Iceis. – Pamaniau, kad veikiausiai jis atėjo ir ją išsivedė. Nuėjau į studiją, ten buvo R. Kelly sūnėnas. Jis pasakė, kad jie išėjo... Ėmiau šaukti, keiktis ir sakyti: „Kažkas turi atvesti mano seserį“. Tuomet išėjo mano sesuo ir aš pasakiau, kad „Mes išvykstame“. Ėmiau traukti seserį iš studijos. Ir tuomet R. Kelly ėmė tempti mano seserį. O aš taip pat ją tempiau ir pasakiau jam: „Iškviesiu policiją ir pasakysiu, kad tu pagrobei mano seserį.“

Kai A’Iceis iškvietė policiją, jie negalėjo patvirtinti, kad Azriel buvo laikoma prieš jos valią.

„R. Kelly nurodė savo apsaugai mane pradanginti, – pasakojo moteris. – Jie mane pargriovė ir išnešė. Vėliau sustojo gatvelėje prie „McDonalds“ restorano. Buvau išmesta ir nežinojau, kur esu. Jie pasakė: „Jeigu ką nors pasakysi, neišgyvens tiek tavo sesuo, tiek visa šeima.“

Išbėgęs iš interviu R. Kelly negalėjo perskaityti jam skirtos kritikos internete, todėl jo darbuotojai jam pamelavo.

2015 metais R. Kelly davė katastrofiškai pasibaigusį interviu „Huffington Post Live“, kurio metu vedėjas jo klausė apie jam metamus kaltinimus smurtu. Galiausiai dainininkas atsistojo ir išėjo.

Buvęs dainininko darbuotojas, iš kurio buvo anonimiškai paimtas interviu, pasakojo, kad dainininkas norėjo sužinoti, ką apie šį incidentą rašo internete, tačiau negalėjo pakankamai gerai perskaityti, kad suprastų.

„Jis buvo labai susikrimtęs dėl to interviu... Tuomet jis panoro sužinoti, kas internete rašoma apie tą interviu, – pasakojo buvęs dainininko darbuotojas. – R. Kelly moka skaityti, tačiau jam sunku perskaityti tam tikrus žodžius, ir niekas jam nesako tiesos. Aš buvau vienas tų žmonių, kurie jam melavo apie tai, kas apie jį rašoma.“

R. Kelly, esą, vertė su juo gyvenančias moteris tuštintis į kibirą

Praėjus keliems mėnesiams po to, kai A’Iceis Clary buvo ištempta iš R. Kelly studijos, ji galiausiai savo tėvams Alice ir Angelo papasakojo tai, kas įvyko. Jie atskleidė, ką A’Iceis matė keliuose studijos kambariuose.

„Tai paaiškėjo po kelių mėnesių, ir A’Iceis buvo labai nusiminusi. Verkė bei pasakojo apie incidentą studijoje. Ji ėjo per skirtingus kambarius ieškodama Azriel“, – sakė Alice.

„Ji beldė į kiekvienas duris ir sakė, kad kituose kambariuose buvo merginų, tačiau jos negalėjo kalbėti“, – sakė Angelo.

„Ir ji pastebėjo, kad kiekvieno kambario kampe buvo kibiras, – sakė Alice. – Ir ji sakė, kad atrodė, jog jos naudojosi tais kibirais atlikti gamtinius reikalus.“

„Kodėl pereitumei nuo galimybės naudotis savo tualetu iki buvimo kambaryje, kur turi šlapintis kampe?“ – sakė A’Iceis.

Žmonės Čikagos policijos departamente, esą, perspėjo R. Kelly apie numatomas patikras jo namuose
Angelo ir Alice Clary pasakojo, kad susivienijo su Savage šeima, kad priverstų policiją pasidomėti jų dukterų gerove R. Kelly namuose.

„Man buvo pranešta apie planuojamas patikras namuose Atlantoje ir studijoje Čikagoje, – sakė anksčiau minėtas dainininko darbuotojas. – R. Kelly sužinojo apie tokias patikras Čikagoje dar prieš jas atliekant, nes jis turi draugų policijos departamente, kurie jį perspėjo.“

Po tokių patikrų policija susisiekė su Clary ir Savage šeimomis ir joms nurodė, kad buvo susisiekta su jų dukromis, kurios nurodė, kad joms negresia joks pavojus.

Dokumentinio filmo parodymo metu nei Joycelyn Savage, nei Azriel Clary dar nebuvo grįžusi pas savo šeimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)