Bruce'as Lee taip ir nepabudo

1973 metų gegužės 10 dieną Bruce'ui Lee ligoninėje buvo diagnozuota smegenų edema. Prieš tai žvaigždė patyrė kelis priepuolius ir net buvo apalpęs. Po dviejų mėnesių jis buvo Honkonge, kur filmavosi naujame filme. Po kelių valandų darbo keturi kolegos nuvažiavo į Taivano aktorės Betty Ting Pei namus.

B. Lee pajuto stiprų galvos skausmą, kuris buvo panašus į tą, kurį jis jautė prieš nualpdamas prieš du mėnesius. Betty Ting Pei davė jam nuskausminamojo vaisto ir jis atsigulė nusnausti.

Bruce Lee

Deja, aktorius taip ir nepabudo. Iškviestas gydytojas dešimt minučių bandė jį gaivinti. Vėliau B. Lee buvo skubiai vežamas į ligoninę, tačiau pakeliui jo gyvybė užgeso.

Vėliau atliktas skrodimas parodė, kad B. Lee mirė nuo alerginės reakcijos į suvartoto preparato sudėtyje buvusį dažnai naudojamą priedą. Oficiali aktoriaus mirties priežastis – „mirtis įvykus nelaimingam atsitikimui“.

Visgi kovos menų ikonos mirtis sukėlė daug gandų. Net kalbėta, jog jį liepė nužudyti kinų mafija. Bet kuriuo atveju, aktoriaus mirtis buvo skandalinga - jis mirė meilužės lovoje...

Mįslinga mirtis automobilyje

29 metų aktorė ir komikė buvo rasta negyva savo automobilyje Jewel Cartman namo garaže. Jewel Cartman buvo Th. Todd meilužio Rolando Westo buvusi žmona. Vėliau nustatyta, kad savo mirties išvakarėse aktorė dalyvavo vakarėlyje, kurį viename populiariame Holivudo restorane surengė Stanley Lupito ir jo duktė Ida.

Kai kas manė, kad tame vakarėlyje ji sutiko savo buvusį vyrą Patą DiCicco ir tarp jų kilo konfliktas. Tai esą paaiškina, kodėl buvo sužalota Th. Todd lūpa.

Thelma Todd / Foto: Hollywood Revue

Nepaisant to, kad daug aktorės draugų sakė, jog Thelma buvo geros nuotaikos ir nebūtų nusižudžiusi, Los Andželo policijos departamentas pirmiausia jos mirtį pripažino nelaimingu atsitikimu. Vėliau prisiekusieji, išnagrinėję jos mirties aplinkybes, nusprendė, kad nėra jokių įrodymų, jog ji buvo nužudyta.

Tačiau niekas taip ir nepaaiškino, kodėl aktorė negyva buvo rasta Jewel Cartman garaže ir kokį vaidmenį jos mirties procese suvaidino R. Westas. Galbūt ji šildė automobilį, o galbūt jame užsitrenkė? To, kas įvyko prieš jos mirtį, dabar jau niekas nesužinos.

Bobo Crane'o nužudymas ir skandalas

Aktorius Bobas Crane'as labiausiai yra žinomas dėl karo belaisvio vaidmens komediniame amerikiečių seriale „Hogan’s Heroes“. Už jį jis dukart buvo nominuotas „Emmy“ apdovanojimui. Tačiau po šio serialo aktoriaus karjera sparčiai ritosi žemyn, ir galiausiai jis atlikdavo tik epizodinius vaidmenis televizijoje.

Bobas Crane

1978 metų vasarą jis buvo rastas mirtinai uždaužytas savo bute Skotsdeile, Arizonoje. Nužudymo įrankis taip niekada ir nebuvo rastas. Tuomet sklandė įvairių gandų dėl šio nužudymo, tačiau mažas vietos policijos departamentas neturėjo žmogžudysčių skyriaus, todėl nužudymo bylą tik po beveik dviejų dešimtmečių ėmė tirti Fynikso policijos departamentas.

1992 metais dėl aktoriaus nužudymo buvo suimtas ir teisiamas B. Crane'o draugas Johnas Carpenteris, tačiau galiausiai jis buvo išteisintas. Aktoriaus sūnus ir toliau ieško tėvo žudiko, nors dalis bylos įrodymų jau yra pamesta, o dauguma su byla susijusių žmonių jau mirę.

Supermeno prakeikimas

George'as Reevesas yra dažniausiai prisimenamas tuomet, kai kalbama apie garsią Holivudo legendą – supermeno prakeikimą. Reikalas tas, kad prie įvairių filmų apie supermeną pastatymo dirbę žmonės patyrė įvairių negandų. Ir visus juos siejo tik filmas.

George'as Reeves'as / Foto: Closer Weekly

G. Reevesas filmavosi televizijos seriale apie supermeną nuo 1952 iki 1958 metų. Jis mirė nuo šautinės žaizdos savo namuose. Šalia buvo rastas jo „Luger“ pistoletas, todėl mirtis buvo pripažinta savižudybe.

Sąmokslo teorijos dėl jo mirties šalininkai atkreipia dėmesį į tai, kad ant ginklo nebuvo rasta jo pirštų atspaudų. Taip pat buvo gerai žinoma, kad G. Reevesas turėjo romaną su kino studijos MGM vadovo Eddie Mannixo žmona. Dėl to daugelis mano, kad pastarasis galėjo prisidėti prie aktoriaus mirties.

Šio aktoriaus mirtis ir davė pradžią kalboms apie „supermeno prakeikimą“, kurios sklandė iki pat 1995 metų, kai buvo sukurtas naujas televizinis serialas apie šį herojų.

Kas nutiko Natalie Wood?

Natalie Wood buvo viena iš vadinamosios pirmosios gražuolių kartos atstovių. Ji vaidino tokiuose klasika tapusiuose filmuose kaip „Stebuklas 34-joje gatvėje“. 1981 metais atostogaudama Šv. Katalinos saloje su savo vyru Robertu Wagneriu ir jaunu aktoriumi Christopheriu Walkenu, N. Wood plaukiojo laivu ir nuskendo per atsitikimą, kuris išlieka nepaaiškinamas iki šiol.

Natalie Wood

Tuomet skelbta, kad N. Wood ir R. Wagneris smarkiai susikivirčijo ir laive išsiskyrė. Vyras sakė nežinojęs, kas vyko, kai ji paskendo. Aktorės kūnas buvo rastas už mylios nuo jachtos, netoli ant kranto pririštos pripučiamos valties, kuri buvo paimta iš jachtos. Toksikologo ataskaitoje buvo nurodyta, kad jos kraujyje buvo rasta 0,14 prom. alkoholio, nuskausminamųjų ir vaistų nuo jūrligės pėdsakų. Abu šie vaistai sustiprina alkoholio poveikį. Dėl to oficialiai jos mirties priežastimi buvo įvardintas paskendimas ir hipotermija įkritus į vandenį apsvaigus nuo alkoholio. Po trisdešimties metų tyrimas buvo atnaujintas, tačiau iki šiol niekas taip ir neišsiaiškino, kodėl moteris atsidūrė vandenyje.

„Cecil“ viešbutis

Kelios mįslingos neatskleistos istorijos šiame sąraše yra susijusios su „Cecil“ viešbučiu Los Andžele. Daug rašytojų ir istorikų mano, kad viešbutis yra susijęs su ne viena žmogžudyste ir savižudybe.

Viešbutis „Cecil“ / Foto: Los Angeles Times

Čia buvo apsistojęs ir vadinamasis naktinis persekiotojas – Richardas Ramiresas, kuris buvo satanistas, žagintojas, plėšikas ir žudikas. Sklandė gandų, kad jis ėmė darbuotis San Franciske, o vėliau apsistojo „Cecil“ viešbutyje ir ėmė bauginti Los Andželo gyventojus.

Vėliau šiame viešbutyje gyveno apie kriminalus rašęs austrų reporteris Jackas Unterwegeris, žudęs prostitutes.

„Cecil“ viešbučio istorija yra bene tokia pat dramatiška ir paslaptinga, kaip ir jo gyventojų.

Anna Nicole Smith ir jos sūnus

Dauguma pažįsta Anną Nicole Smith kaip „Playboy“ zuikutę arba moterį, kuri ištekėjo už beprotiškai turtingo senyvo vyro. Anna Nicole Smith buvo tiesiog apsėsta Holivudo spindesio ir dievino Marilyn Monroe. Už J. Howardo Marshallo ji ištekėjo po pažinties striptizo klube.

Anna Nicole Smith / Foto: Medium

Kaip ir jos idealizuotos M. Monroe, taip ir jos pačios mirtis sukėlė daugybę kalbų. Ji mirė praėjus vos penkiems mėnesiams po to, kai perdozavęs mirė jos sūnus. Šie du faktai jau savaime buvo įtartini.

Tačiau po to, kai buvo paskelbtas jos testamentas, daugeliui tapo aišku, kad buvo įvykdytas kažkoks nusikaltimas. Visą savo turtą Anna Nicole paliko sūnui Danieliui. Tačiau visai neseniai buvo įtraukta sąlyga, kad jos tuometinis partneris ir advokatas Howardas K. Sternas valdys jos turtą, kol sūnus taps pilnametis. Ir šios mirtys įvyko netrukus po to, kai Anna Nicole pagimdė dukrą Dannielynn, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, nebuvo H. K. Sterno.

Todėl daugelis mano, kad būtent advokatas yra atsakingas už Annos Nicole ir jos sūnaus mirtį. O kaip viskas buvo iš tiesų? Niekas iki šiol taip ir nežino...

Marilyn Monroe savižudybė

Egzistuoja beprotiškai daug sąmokslo teorijų, susijusių su Marilyn Monroe mirtimi, nes ši žavinga aktorė mėgo romanus su svarbiais vedusiais vyrais. Populiariausia neišaiškinta sąmokslo teorija dėl M. Monroe mirties yra susijusi su garsiąja Kennedy šeima.

Marilyn Monroe

Tik nedidelė dalis žmonių mano, kad aktorė netyčia perdozavo vaistų arba nusižudė. Daugelis tiki, kad M. Monroe visgi buvo nužudyta. Kalbėta, kad ji palaikė santykius su Johnu F. Kennedy, o vėliau užmezgė romaną su jo broliu Robertu. Teigiama, kad aktorė neva grasino atskleisti kažkokias valdžios paslaptis, kurias sužinojo iš savo meilužių aistros akimirkomis. R. Kennedy, esą, to nenorėjo ir neva susivienijo su broliu Johnu bei svainiu Peteriu Lawfordu, kad ją nužudytų.

Pagrindinė priežastis, kodėl plačiai tikima šia hipoteze yra ta, jog M. Monroe organizme nebuvo rasta jokių vaistų pėdsakų. Taip pat nerasta ir jokių vėmimo pėdsakų, kurių paprastai būna perdozavus.

Tiesa, kai kas mano, kad visa ši istorija buvo surežisuota mafijos, siekiant pakišti Kennedy šeimą.

„Juodojo jurgino“ byla

Tokiu kodiniu pavadinimu buvo pavadinta jaunos aktorės Elizabeth Short nužudymo Holivude byla penktojo dešimtmečio pabaigoje. Siaubinga svaiginančiai gražios aktorės mirtis sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

Aktorės kūnas buvo rastas plyname lauke netoli Leimerto parko perpjautas pusiau per liemenį ir smarkiai sudarkytas. Po nužudymo kūnas buvo švariai nuplautas, pašalintas visas kraujas. Žudikas vėliau sudėliojo visiškai nuogo kūno dalis provokuojančia poza.

Black Dhelia / Foto: The Sun

Ši byla kelis dešimtmečius buvo neišspręsta, kol 2013 metais buvo gauta naujos informacijos. Vienas jaunas vyras apkaltino savo mirusį tėvą George'ą Hillą Hodelį nužudžius E. Short. Vyro namo rūsyje buvo paimta mėginių bei buvo atvestas šuo, kuris užuodžia yrančio kūno kvapą. Tačiau galutinai šią teoriją patvirtinančių įrodymų taip ir nebuvo surasta.

„Juodojo jurgino“ byla išlieka viena mįslingiausių Holivude iki pat šių dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)