Daugeliu atvejų turtuolių santuokose būna netgi daugiau streso – tokias santuokas lydintys pinigai ir šlovė dažniausiai santykiams prideda spaudimo. Kai kurios turtingiausios poros istorijoje pasižymėjo laimingomis ir pasakiškomis meilės istorijomis, o štai kitos susidūrė su sąmyšiu ir širdgėla.

Turtas išskiria juos iš kitų, tačiau turtuoliai taip pat turi širdį. Tą puikiai įrodo kai kurių turtingiausių porų istorijos. Tiesa, daugumos šių santuokų sėkmės paslaptimi tapo pažintis dar prieš susikraunant turtus.

Andrew ir Louise Carnegie

Andrew ir Louise Carnegie

Šiandien Andrew Carnegie labiau prisimenamas dėl pinigų, kuriuos atidavė, o ne tų, kuriuos uždirbo. 1835-aisiais gimęs pramonininkas susikrovė turtus plieno pramonėje, o tuomet pasišventė filantropijai ir paaukojo daugiau nei 350 milijonų dolerių (maždaug 308 milijonus eurų) – šiandien ši suma prilygtų daugiau nei penkiems milijardams dolerių (beveik 4,4 milijardo eurų).

1887-aisiais A. Carnegie vedė Louise Whitfield. Tuomet jai buvo 30, o jam – 51 metai. Prieš ketverius metus jie slapta susižadėjo, tačiau savo motinai atsidavęs A. Carnegie nevedė iki pat jos mirties.

Carnegie pora buvo viena pirmųjų Amerikoje, pasirašiusių ikivedybinį susitarimą. Po A. Carnegie mirties jo našlei liko nedidelis kiekis grynųjų pinigų, gyvenamasis namas Manhatane ir pilis Škotijoje. Jų dukteriai Margaret liko kuklus palikimas. Namą Manhatane galiausiai teko parduoti, nes jį buvo per brangu jį išlaikyti.

Louise tikrai nenusiminė gavusi mažą palikimą – ji visuomet skatino savo vyrą labiau susitelkti į pinigų atidavimą, o ne į jų gavimą.

Johnas ir Laura Rockefelleriai

Johnas ir Laura Rockefelleriai

Rockefellerio pavardė tebėra turto sinonimas ir yra žinoma visame pasaulyje „Rockefeller Center“ Niujorke dėka. Savo rankomis turtus susikrovęs pramonininkas Johnas D. Rockefelleris tapo vienu turtingiausių žmonių pasaulyje ir kompanijos „Standard Oil“ vadovu. Jis prisimenamas kaip dosnus filantropas, iki savo mirties 1937-aisiais paaukojęs daugiau nei 530 milijonų dolerių (beveik 466 milijonus eurų).

1864-aisiais jis vedė savo mokyklos draugę Laurą Celestią „Cettie" Spelman. Cettie išmanė verslą ir skatino savo vyro veiklą šioje srityje. Ji savo vyrui darė teigiamą įtaką, tikėtina, kad tvirta jos socialinė sąžinė paskatino Johno dosnumą.

Jis pats už savo sėkmę dėkojo žmonai. „Jos nuomonė ir sprendimai visuomet buvo geresni nei mano. Be išmintingų jos patarimų būčiau vargšas“, – apie savo žmoną kalbėjo verslo magnatas.

Cettie mirė daugiau nei 20 metų anksčiau nei jos vyras. Jis daugiau nebevedė ir, jo paties prašymu, buvo palaidotas šalia savo žmonos.

Billas ir Melinda Gatesai

Melinda ir Billas Gatesai

„Microsoft“ įkūrėjui Billui Gatesui priklauso milijardai dolerių, tačiau jis ir jo žmona Melinda pinigų nekaupia. Pora garsėja savo filantropine veikla. Drauge su kolega milijardieriumi Warrenu Buffettu jie įkūrė kampaniją „The Giving Pledge“ („Duodamas pažadas“), raginančią milijardierius paaukoti didžiąją dalį savo turto.

Pora tris savo vaikus augino kukliai, netgi neleisdavo jiems turėti mobiliojo telefono, kol nesukakdavo 14 metų. Jų vaikams sėkmę ir turtus užsidirbti teks patiems.

Billas ir Melinda ketina jiems palikti tik tiek, kad galėtų gyventi patogiai, tačiau ne tiek, jog galėtų nedirbti. 2018-aisiais kasmetiniame Billo ir Melindos fondo, kuris yra didžiausias pasaulyje paramos fondas, o jo turtas siekia daugiau nei 40 milijardų dolerių (daugiau nei 35 milijardus eurų), laiške pora rašė: „Manome, kad filantropija yra savaime suprantama atsakomybė visiems, kas turi daug pinigų. Pasirūpinus savimi ir savo vaikais, geriausia likusį turtą atiduoti visuomenei“.

Jeffas ir MacKenzie Bezosai

Jeffas ir MacKenzie Bezosai

Jeffas Bezosas yra turtingiausias pasaulio žmogus. Nuo jo turto dydžio gali atvipti žandikaulis – tai daugiau nei 100 milijardų dolerių (apie 87,3 milijardus eurų). „Amazon“ įkūrėjo ir vadovo karjera yra išties įkvepianti, tačiau dar įspūdingesnė yra jo tvirta santuoka su MacKenzie Bezos. MacKenzie visuomet buvo kartu, ji buvo šalia ir tuomet, kai J. Bezosas įkūrė „Amazon“ ir pavertė ją galinga kompanija, kokia „Amazon“ yra šiandien.

Rašytoja savo būsimąjį vyrą sutiko Niujorke, kai jie abu dirbo rizikos draudimo fonde „D.E.Shaw“. Prabėgus trims mėnesiams po pirmojo pasimatymo jiedu susižadėjo. Pora susituokė 1993-aisiais ir kitais metais persikėlė į Sietlą – Jeffas sugalvojo įkurti kompaniją, ir ši idėja galiausiai virto „Amazon“. „Aš visiškai nenusimanau apie verslą, tačiau mačiau, koks jis buvo užsidegęs“, – apie jų gyvenimą aukštyn kojomis apvertusį sprendimą „Vogue“ pasakojo MacKenzie.

Prabėgus keliems dešimtmečiams pora tebėra laimingi sutuoktiniai, jie susilaukė keturių vaikų. Verslo magnatas palaiko savo žmonos karjeros siekius, o ši palaiko savo vyrą. „Jeffas yra geriausias mano skaitytojas“, – sakė moteris ir pridūrė, kad jis su džiaugsmu atranda vietos savo darbotvarkėje tam, jog perskaitytų žmonos juodraščius ir išsakytų savo pastebėjimus.

Kanye Westas ir Kim Kardashian West

Kim Kardashian ir Kanye'as Westas

Viena žymiausių šių laikų porų, Kanye Westas ir Kim Kardashian West, yra taip pat ir viena turtingiausių – jų turtas, sudėjus kartu, siekia 600 milijonų dolerių (maždaug 523,8 milijono eurų).

Reperis ir televizijos žvaigždė susituokė 2014-aisiais, jiedu augina tris vaikus. K. Westas yra trečiasis K. Kardashian sutuoktinis – anksčiau ji buvo ištekėjusi už muzikos prodiuserio Damono Thomaso ir NBA žaidėjo Kriso Humphrieso.

Nors atrodo, kad Westams viskas einasi gerai, Kim pripažino, jog dėl motinystės jų santuokoje atsirado sunkumų. Realybės šou žvaigždė 2018-ųjų rugsėjį pasirodžiusioje „Keeping Up With the Kardashians” (“Kardashianų šeima”) serijoje sakė, kad Kanye atrodo, jog, besirūpindama vaikais, Kim apleido jį. Kim taip pat tvirtino netekusi savo nepriklausomybės, kai ištekėjo už reperio. “Aš visuomet dirbau, buvau itin nepriklausoma, mano dienotvarkė buvo griežtai sudėliota, o kai išteki, tavo vyras rūpinasi savo karjera, galiausiai susilaukiate vaikų, tada tavo nepriklausomybė… tenka tiesiog su ja atsisveikinti”, – pokalbių laidoje „Alec Baldwin Show“ pasakojo K. Kardashian West.

Davidas ir Victoria Beckhamai


Davidas ir Victoria Beckhamai yra drauge nuo 1997-ųjų. Tuomet „Spice Girls“ narė Victoria futbolininką sutiko „Manchester United“ paramos rungtynėse. Nuo tuo laiko jiedu tapo pasaulyje garsia ir įtakinga pora, o kiekvienas jų į santykius įnešė po maždaug 450 milijonų dolerių (apie 392,8 milijonus eurų).

Įžymybių pasaulyje, kuriame santuokos neretai nuo pat pradžių būna pasmerktos, dėmesio centre visuomet buvusiems Beckhamams pavyko likti drauge ir auginti keturis vaikus. Nors buvo pasigirdę gandų, kad pora svarsto apie skyrybas, 2018-ųjų birželį poros atstovas spaudai šiuos gandus paneigė ir pareiškė, jog poros santykiai yra tvirti it uola.

Visgi Davidas po kelių mėnesių pripažino, kad Beckhamų namai ne visuomet būna be dūmų. „Norint pragyventi santuokoje tiek laiko, kiek mes, reikia sunkiai dirbti. Viskas yra ganėtinai sudėtinga“, – 2018-ųjų spalį Australijos televizijos laidoje „The Sunday Project“ aiškino D. Beckhamas.

Warrenas Buffettas ir Astrid Menks


Warrenas Buffettas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, tačiau jis gyvena palyginti kukliai. Milijardierius gyvena name, kurį nusipirko 1958-aisiais už 31500 dolerių (maždaug 27500 eurų). 2006-aisiais įvyko jo jungtuvės su antrąja žmona Astrid Menks. Vestuvių ceremonija buvo paprasta ir neįmantri. Žiedai buvo pirkti su nuolaida iš paties W. Buffetto juvelyrikos kompanijos, o vėliau pora atšventė „Bonefish Grill“ – paprastame tinkliniame restorane.

Pirmoji Warreno žmona Susan mirė 2004-aisiais, tačiau jo santykių su Astrid pradžia siekia dar aštuntąjį dešimtmetį. Warrenas ir Susan aštuntojo dešimtmečio pabaigoje išsiskyrė, bet santuokos oficialiai nenutraukė ir toliau palaikė romantiškus santykius. Keletą dešimtmečių Warrenas bendravo tiek su Susan, tiek su Astrid, o abi moterys viena apie kitą žinojo ir tokiems santykiams pritarė.

Panašu, kad tam pritarė ir visa likusi W. Buffetto šeima. „Netradiciniai ir nesuvaržyti santykiai nėra blogas dalykas. Žmonėms vertėtų išmėginti netradicinę santuoką“, – „The New York Times“ sakė Warreno ir Susan duktė Susie Buffett.

Susie pridūrė, kad jos mama ir Astrid buvo artimos draugės ir jiedvi „išties mylėjo viena kitą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)