Baigęs kurti tarptautinį pripažinimą atnešusią dokumentinių filmų apie laukinę gamtą seriją „The Crocodile Hunter" („Krokodilų medžiotojas"), S. Irwinas ėmėsi kito panašaus projekto – „Ocean's Deadliest" filmavimo. Deja, besidarbuodamas jis neišvengė mirtino dygliauodegės rajožuvės kirčio ir 2006 m. rugsėjo 4 d. mirė. Tada jam buvo 44 metai. Bindi tuo metu teturėjo 8, o jos broliukas Robertas – vos dvejus metus. Žinia apie populiaraus gamtos komentatoriaus mirtį sukrėtė visą ją išgirdusį pasaulį.

„Prisimenu, kaip žmonės prieidavo prie manęs ir sakydavo, kad užjaučia dėl netekties, kad laikas gydo žaizdas. Tačiau tai – netiesa, – sakė Bindi. – Jaučiuosi taip, tarsi netekusi dalelės savo širdies. Kai ją prarandi, atgauti jau neįmanoma."

Visi šeimos nariai – dvidešimtmetė Bindi, penkiolikmetis jos brolis Robertas ir judviejų motina Terri (jai – 54-eri) – kaip įmanydami stengiasi pratęsti S. Irwino pradėtą aplinkosaugai skirtą misiją. Jie ne tik gausina zoologijos sodą, bet ir keliaudami po pasaulį skleidžia žinią apie gamtosaugos tikslais įkurtą ne pelno organizaciją „Wildlife Warriors". Spalio mėnesį įvyko ilgai lauktas Irwinų šeimos sugrįžimas į televiziją. Naujose sekmadieniais transliuojamo filmo „Crikey! It's the Irwins" serijose užfiksuotos zoologijos sode leidžiamos gyvenimo ir darbo akimirkos.

„Nuoširdžiai viliuosi, kad tėtis tikrai mumis didžiuotųsi, – sako Bindi. – Kiekvieną dieną mes visomis išgalėmis stengiamės, kad jis mumis didžiuotųsi. Mes sekamo jo pėdomis. Viliuosi, kad jis stebi mus iš anapus ir džiaugiasi."

Kalbėdamas apie šeimos ateities planus, dėl vieno dalyko Robertas sakė esąs šimtu procentų tikras.

„Kad ir kur benuvyktume, kad ir ką bedarytume, visada sugrįšime čia. Tai mūsų aistra. Tai mūsų pačių dalis, todėl zoologijos sodas Australijoje visada liks mūsų namais", – sakė gamtininko sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)