Šių garsenybių mirties priežastys taip pat buvo įvairios. Deja, kai kurios jų iškeliavo į amžinybę savo noru. Štai sąrašas garsių žmonių, palikusių mus šiemet.

Stanas Lee

Marvel Comics“ bendrakūrėjas Stanas Lee mirė lapkričio 12 d., jam buvo 95 metai. Kaip skelbia TMZ, Stanley Martino Lieberio komiksų kūrimo karjera prasidėjo tuomet, kai jam tebuvo 16 metų ir jis dirbo biuro asistentu „Timely Comics“ biure Niujorke. 1940 metais jis tapo laikinuoju redaktoriumi, o 1941 metų gegužę jis pirmą kartą pavartojo savo legendiniu tapsiantį pseudonimą, kai buvo išleistas pirmasis „Captain America“ egzempliorius. Vėliau S. Lee prisidėjo prie tokių legendinių herojų kaip Žmogus voras, Geležinis žmogus, Halkas, Toras, Fantastiškasis ketvertas, Juodoji pantera ir kt. atsiradimo.

Vėliau „Timely Comics“ virto „Marvel Comics“, ir S. Lee 1972 metais tapo leidėju ir vyriausiuoju redaktoriumi. O devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje jis tapo „Marvel Comics“ prekės ženklo ambasadoriumi – kompanija pasuko į kino filmų sritį.

Liūdna žinia tūkstančiams jo talento gerbėjų: mirė žymus JAV kūrėjas Stan Lee

Burtas Reynoldsas

Aktorius Burtas Reynoldsas mirė rugsėjo 6 d., kaip teigiama, nuo širdies smūgio. Holivudo legenda prieš mirtį ruošėsi filmuotis Quentino Tarantino juostoje „Once Upon A Time In Hollywood“.

„Jis turėjo sveikatos problemų, tačiau mirtis buvo tikrai netikėta, – leidiniui „Variety“ sakė aktoriaus dukterėčia. – Jis buvo stiprus. Bet kas, kas susilaužo stuburgalį, tačiau vis tiek užbaigia filmą, yra stiprus. Būtent toks jis ir buvo. Mano dėdė labai nekantravo padirbėti su Q. Tarantino ir nuostabia komanda, kuri buvo surinkta.“

Per savo kino karjerą B. Reynoldsas nusifilmavo daugybėje juostų. Jo kino karjera pasižymėjo dideliais hitais bei tikromis nesekmėmis. Juk jis atsisakė Jano Solo vaidmens! Asmeninis gyvenimas taip pat buvo audringas, ypač 22 metus trukusios skyrybos su aktore Loni Anderson.

Burt Reynolds

Aretha Franklin

Garsioji dainininkė mirė rugpjūčio 16 d., jai buvo 76 metai. Jos šeimos išplatintame pranešime buvo nurodyta, kad ji mirė nuo kasos vėžio, nors anksčiau duodama interviu A. Franklin neigė, kad serga onkologine liga. Apie jos ligos rimtumą sužinota tik likus savaitei iki jos mirties.

A. Franklin buvo tikra muzikos legenda, kurią žurnalas „Rolling Stone“ pagerbė kaip geriausią visų laikų dainininkę. Per savo muzikinę karjerą ji laimėjo 18 „Grammy“ apdovanojimų, o nominuota šiam apdovanojimui iš viso buvo net 44 kartus. Ji tapo pirmąja moterimi, pagerbta Rokenrolo šlovės muziejuje.

A. Franklin taip pat buvo svarbi figūra pilietinių teisių judėjime, o jos dainos „Think“ ir „Respect“ taip neoficialiais himnais už lygybę.

A. Franklin dainavo ir per Martino Lutherio Kingo jaunesniojo šermenis.

Aretha Franklin

Verne'as Troyeris

Verne'as Troyeris mirė balandžio 21 d., jam buvo 49 metai. Tiksli mirties priežastis nežinoma iki šiol, tačiau manoma, kad ji galėjo būti susijusi su mėginimu nusižudyti.

Aktorius buvo nedidelio ūgio dėl paveldimos ligos achondroplazijos (kremzlių distrofijos). Sergant šia liga, kremzlės nevirsta kaulais, tad žmogaus galūnės yra trumpos.

V. Troyeris išgarsėjo nusifilmavęs juostuose apie agentą Austiną Powersą, nors iš viso yra nusifilmavęs daugiau nei penkiasdešimtyje įvairių filmų.

Verne Troyer

Stephenas Hawkingas

Visame pasaulyje žinomas teorinės fizikos specialistas Stephenas Hawkingas mirė kovo 14 d. Kaip tuomet skelbė BBC, mokslininkas, kuriam buvo diagnozuota amiotrofinė sklerozė (tuomet jam buvo vos 21 metai), arba kitaip dar vadinama Lou Gehrigo liga, mirė savo namuose Kembridže. Nors medikai tuomet prognozavo, kad jis gyvens tik dvejus metus, jis išgyveno iki 76 metų ir susilaukė trijų vaikų.

„Jis buvo didis mokslininkas ir išskirtinis žmogus, kurio darbai ir palikimas gyvuos daug metų“, – išplatintame pranešime sakė jo vaikai.

Stephenas Hawkingas 1999 metais

Dolores O'Riordan

Legendinės grupės „The Cranberries“ lyderė mirė sausio 15 d., jai buvo 46 metai. Jos atstovė sakė, kad dainininkė trumpam buvo atvykusi į Londoną įrašyti naujų kūrinių, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Skelbta, kad Dolores buvo rasta negyva viešbučio kambaryje ir kad jos mirtis nesukėlė įtarimų, o tai reiškia, kad nebuvo jokio kriminalo.

Po 2014 metais viename oro uoste kilusio konflikto „The Cranberries“ lyderei buvo diagnozuotas bipolinis sutrikimas. Pati dainininkė vėliau sakė, kad jos psichologinės problemos, įskaitant depresiją, valgymo sutrikimus ir mėginimą nusižudyti perdozuojant narkotikų 2012 metais, buvo susiję su seksualine prievarta, kurią ji patyrė būdama vaikas.

Dolores O Riordan iš grupės „The Cranberries“

Anthony Bourdainas

Garsusis virtuvės šefas geriausias buvo žinomas dėl savo „Emmy“ apdovanotas laidos „Parts Unknown“. Jis buvo rastas pasikoręs birželio 8 d. Jam buvo 61 metai. A. Bourdainas tuo metu lankėsi Prancūzijoje, kur filmavo savo naują laidos seriją. Su juo dirbęs kitas virtuvės šefas jį aptiko negyvą viešbučio kambaryje.

A. Bourdainas susikūrė žodžio kišenėje neieškančio virtuvės šefo reputaciją. Jis taip pat neslėpė, kad praeityje turėjo problemų dėl narkotikų, tačiau bėdas ne kartą įveikė ir tapo itin sėkmingu maisto ir kelionių žinovu bei garsiu žurnalistu.

Anthony Bourdainas

Mandy Blank

Sporto legenda Mandy Blank mirė spalio 29 d. savo namuose Los Andžele. Jai buvo 42 metai. Jos kūną vonioje aptiko namų tvarkytoja. Skelbta, kad jos mirtis nebuvo smurtinė. Vietoje nebuvo aptikta narkotikų ar alkoholio.

Lapkričio 1 d. buvo atliktas skrodimas, tačiau jo rezultatai nėra aiškūs, todėl tiksli mirties priežastis neaiški iki šiol, nurodė Los Andželo apygardos koroneris.

Mandy Blank

Avicii

Švedų didžėjus ir prodiuseris Avicii mirė balandžio 20 d. būdamas vos 28 metų. Superžvaigždė, kurio tikrasis vardas buvo Timas Berglingas, išgarsėjo savo hitais „Levels“, „Wake Me Up“, „Hey Brother“ ir „Fade Into Darkness“.

Avicii paskutiniais savo trumpo gyvenimo metais turėjo rimtų sveikatos problemų, įskaitant ir ūmų pankreatitą, kuris kilo dėl piktnaudžiavimo alkoholiu. Dėl to didžėjus visai nustojo gerti, tačiau tuo jo sveikatos problemos nesibaigė. 2014 metais jam buvo pašalinta tulžis ir apendicitas.

2016 metais Avicii visai nustojo gastroliuoti, nurodydamas, kad tai daro ne tik dėl fizinės, bet ir psichinės sveikatos. „Tai turėjau padaryti dėl savo sveikatos. Scena ne man. Ne šou ir ne muzika. Visuomet buvo kiti dalykai šalia jų, kurie man natūraliai netiko.... Apskritai esu labiau intravertiškas žmogus. Man visuomet buvo sunku. Tiesiog įsileidau per daug neigiamos energijos“, – leidiniui „The Hollywood Reporter“ sakė Avicii.

TMZ skelbė, kad didžėjus buvo rastas negyvas Omano mieste Muskate, kur buvo apsistojęs prabangiame kurorte. Jo mirties aplinkybės vis dar išlieka neaiškios.

Avicii

Scottas Wilsonas

Seriale apie zombius „Vaikštantys numirėliai“ ūkininkas Hershelą Green'ą suvaidinęs Scottas Wilsonas mirė spalio 6 d. Aktoriaus atstovas sakė, kad ji mirė nuo leukemijos komplikacijų. Jam buvo 76 metai, o jo aktoriaus karjera truko daugiau nei 50 metų.

Scott Wilson

Markas Sallingas

Buvusi serialo „Choras“ žvaigždė Markas Sallingas, kaip įtariama, sausio 30 d. nusižudė. Jam buvo 35 metai.

„Markas buvo švelnus ir mylintis, itin kūrybingas žmogus, kuris darė viską, ką galėjo, kad išpirktų kaltę už kai kurias labai rimtas klaidas“, – sakė jo advokatas Michaelas Proctoras.

Praėjusių metų spalį M. Sallingas prisipažino kaltu dėl pornografinio pobūdžio paauglių vaizdų kaupimo. Jis susitarė su prokurorais ir kovo 7 d. jam turėjo būti skirta bausmė. Manyta, kad kalėjime jam būtų tekę praleisti nuo 4 iki 7 metų, o vėliau jis dvidešimt metų būtų prižiūrimas bei įtrauktas į lytinių nusikaltėlių registrą.

Johnas Gavinas

Aktorius Johnas Gavinas mirė vasario 8 d. Jis baigė Stanfordą ir Korėjos karo metu tarnavo laivyne. Galiausiai vienas šeimos draugas paragino jį išbandyti jėgas kine. Jis iš pirmųjų jo vaidmenų buvo užjaučiančio vokiečio kario Antrojo pasaulinio karo dramoje. Jis taip pat suvaidino Samą Loomisą Alfredo Hitchcocko 1960 metų šedevre „Psichopatas“. Tais pačiais metais jis suvaidino Julijų Cezarį juostoje „Spartakas“. Beje, ji tik per plauką nesuvaidino Jameso Bondo. Jis jau buvo pasirašęs sutartį dėl 1971 metų juostos „Deimantai amžiams“, tačiau galiausiai buvo pasamdytas Seanas Connery.

Johnas Gavinas