110
Kitas

Pravarde tapo neteisinga tariamas vardas

Kaip rašoma portale „The List“, sveikindamiesi su didikais vyrai paprastai linkteli galvą, o moterys – nežymiai pritūpia. Rankos paspaudimas taip pat laikomas priimtinu gestu. Verta nepamiršti ir tam tikros tvarkos, kuria derėtų vartoti kreipinius. Pavyzdžiui, karalienei pristatytas asmuo, pirmiausia į monarchę turi kreiptis sakydamas „Jūsų didenybe“, o vėliau – „Mem“. Kreipiantis į kitas moteris iš karališkosios šeimos, iš pradžių reikia sakyti „Jūsų karališkoji didenybe“, o tada – „Mem“. Jei esate pristatomi vyrui, pirmasis jūsų kreipinys į jį taip pat turėtų būti „Jūsų karališkoji didenybe“, o paskesnis – „Sere“.

Čia paminėtus kreipinius turėtų vartoti eiliniai piliečiai. O kokios taisyklės galioja patiems karališkosios šeimos nariams? Kaip jie kreipiasi vienas į kitą? Viešumoje, beje, ir jiems galioja ta pati nuostata dėl tradicinių formų. Tačiau formalioje aplinkoje griežtų bendravimo taisyklių jie tikrai nepaiso, o kartais vadina vienas kitą net ne vardais, o pravardėmis. Jos, aišku, anaiptol nėra įžeidžiančios – veikiau šiltus jausmus išreiškiantys mažybiniai vardai. Toliau paminėta keletas tokių vardų, kuriais karališkosios šeimos nariai kartais kreipiasi vieni į kitus.

110
Kitas

Pravarde tapo neteisinga tariamas vardas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)