Ji vos kartą prabilo apie dėmesio įtaką jos gyvenimui: „Nesu kokia nors garsenybė, ir nenoriu tokia būti. Garsenybės turi atstovus. Man nereikia atstovo spaudai, nenoriu, kad man tokį kas nors samdytų. Neprašiau ir neprašysiu“. Būtent taip žavi ir elegantiška moteris reagavo į visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimą pradedant tuo, ką ji vilki, ir baigiant tuo, kokia buvo jos jaunystė.

Be to, tokius žodžius C. Middleton pasakė tuo metu, kai dar nebuvo neatsiejama karališkosios šeimos dalis ir būsimojo karaliaus senelė. Net ir tada, kai jos dukra ir princas susižadėjo, Carole komentarai viešumoje apsiribojo vos keliais žodžiais.

„Mes niekada nedarėme nieko panašaus“, – pareiškė ji, užsimindama apie savo vyrą Michaelą, skaičiusį pasirašytą pareiškimą džiugia proga. Taigi, jos sprendimas prieš keletą dienų duoti net ne vieną, o du interviu žurnalams visus kaip reikiant nustebino.

Pirmiausia ji tapo „Sunday“ savaitgalio priedo straipsnio heroje, o netrukus ją pakalbino ir „Good Housekeeping“. Ekspertai spėlioja: ar tai nauja viešųjų ryšių strategija, ar tiesiog su verslu susijęs išmintingosios C. Middleton ėjimas?

Yra ir dar viena teorija: galbūt tai kaip nors susiję su jos dukters ir Sasekso kunigaikštienės Meghan Markle santykių krize?

Rūmų atstovai primygtinai neigia Kate Middleton ir Meghan Markle nesutarimų faktą, tvirtindami, kad moterų konfliktai tikrai neturi jokios įtakos brolių princų santykiams. Kaip ten bebūtų, patarėjai ne spaudai yra sakę, kad kunigaikštienės tikrai nėra geriausios draugės. C. Middleton sprendimas prabilti kaip tik dabar, tebūnie tik atsitiktinis, taip pat gali įpilti žibalo į ugnį.

Pippa, Kate ir jų mama Carole (v.)

Kol horizonte nepasirodė Meghan ir jos netradicinė šeima, Middletonai buvo garsiausi ir geriausi Didžiosios Britanijos uošviai. Į savo šeimą svetingai priėmę princą Wiliamą, jie patys buvo nemažiau šiltai priimti į karališkąją šeimą.

Jų vaidmuo karališkosios šeimos gyvenime toks svarbus, jog senesnė karta apie nieką panašaus negalėjo net svajoti.

Daug metų Middletonai laikėsi atokiau ir buvo itin retai kviečiami į karališkosios šeimos renginius. Nepaisant to, prieš dvejus metus pora buvo pakviesti vizito į Balmoralą – intymiausią ir privačiausią karališkąją rezidenciją, o Carole buvo nufotografuota priekinėje karalienės vairuojamo automobilio sėdynėje.

Tai ne tik akivaizdus įrodymas, jog karališkoji šeima itin palankiai vertina Kate Middleton tėvus, bet ir bandymas paneigti stereotipinį įsitikinimą, kad seneliai iš motinos pusės menkai prisideda prie anūkų auklėjimo.

Priminsime, kad Carole – vienintelė George'o, Charlottes ir Louiso močiutė, kurios pagalba Kate itin svarbi.

Kai šeimoje atsirado Meghan Markle, idiliškas vaizdelis kiek pasikeitė. Buvusios aktorės nepriekaištingi pasirodymai viešumoje ir jos motinos Dorios žavesys ir vidinė elegancija bei tėvo Thomaso Markle dėmesio troškimas iškart būtent ją pavertė žiniasklaidos numylėtine.

Taip princas Harry su žmona tapo viena žaviausių porų visame pasaulyje. Princo populiarumas ir jos neatremiamas žavesys labai greitai Saseksų kunigaikščius transformavo į šių dienų įtakingiausią karališką porą. Be to, Meghan laukiasi, tad netrukus didesnio dėmesio centre atsidurs dar viena karališkoji močiutė. Yra teigiančių, kad toks situacijos pasikeitimas lėmė ir to, kaip visuomenė priima Williamą ir Kate, pokyčius.

Kitais metais Harry ir Meghan taps tėvais, tad dėmesio sulauks dar daugiau. Kaip ir nuolankioji Meghan mama Doria. Per Harry ir Meghan vestuves šv. Jurgio koplyčioje princas Charlesas galantiškai paėmė jos ranką – ir nuo tos akimirkos tapo nuoširdžiu buvusios jogos instruktorės ir socialinės darbuotojos gerbėju.

Carole ir Kate Middleton

Nors princo Charleso santykiai su Middletonų šeima visada buvo geri, jis neseniai prisipažino, kad jie anūkams žymiai artimesni, nei jis.

Karališkojoje aplinkoje yra teigiančių, kad būtent dėl šios priežasties jis norėjęs artimiau susidraugauti su Meghan mama. Tokia tarpusavio santykių dinamika C. Middleton interviu pasirodymą būtent dabar nušviečia visai kitoje šviesoje.

Be to, netrukus bus minimas šeimos bendrovės „Party Pieces“
trisdešimtasis gimtadienis, tad C. Middleton sprendimas prabilti viešai gali turėti konkrečios finansinės naudos. Kaip ten bebūtų, tam prireikė nemenkos drąsos: tereikia prisiminti, kokios neigiamos reakcijos sulaukė Kate sesuo Pippa, išleidusi švenčių planavimui skirtą knygą „Celebrate“. Ji mamai neabejotinai būtų patarusi geriau patylėti.

Ir patys karališkosios šeimos atstovai turi reikalų su verslu: tereikia prisiminti Vesekso grafienę ir jos viešųjų ryšių bendrovę. Ir Jorko kunigaikštienę bei jos ne kartą patirtą gėdą.

Neišvengiamai C. Middleton sulaukė klausimo, kodėl ji nusprendė duoti interviu būtent dabar. Žinoma, jei turėtų patirties, žinotų: kad ir ką pasakytų, bus bandoma skaityti ir tarp eilučių. Be to, straipsnio autorius tvirtina, kad, nors jai ir nereikėjo žento leidimo, bent patarimo, kaip elgtis, ji tikrai galėjo atsiklausti.

„Nevertėtų apsigauti – Carole tikrai nebūtų to dariusi, jei būtų sulaukusi bent menkiausios užuominos, jog geriau to nedaryti. Visus tuos metus ji nepadarė nė vienos net menkiausios klaidelės, o, kadangi mažiausiai, ko norėtų, tai pridaryti bėdų, ji neabejotinai norėjo būti tikra, jog sulauks palaikymo“, – žiniasklaidai sakė artimas Middletonų bičiulis.

Atskleistas faktas, kad Kate mamai prieš fotosesiją parašė padrąsinančią žinutę, leidžia daryti išvadą, kad dukra ją tikrai palaikė. Pippa ir sūnus Jamesas taip pat išreiškė prielankumą.

„Tai iš esmės buvo visos šeimos sprendimas. Tiesiog pagalvojo, o kodėl gi ne? Trisdešimt metų – šauni sukaktis, tad reikia ją kaip reikiant paminėti“, – teigia šaltinis. Remiantis tuo pačiu šeimos šaltiniu, datos pasirinktos neatsitiktinai – nenorėta užgožti jokio svarbaus karališko įvykio.

„Carole nenorėjo būti apkaltinta vagiantį dėmesį iš ko nors svarbaus“, – teigia šaltinis.

Tai liudija ir prieš porą metų nugirstas jos pokalbis su vieno laikraščio atstovu: „Jaučiuosi labai pažeidžiama – dėl visko. Nerimauju dėl savo verslo, tai pagrindinė mano veikla. Norėčiau, kad visuomenės dėmesys mane nuo to atitrauktų“.

Tiesa ta, kad „Party Pieces“ – labai sėkmingas verslas. Jį moteris pradėjo besilaukdama sūnaus Jameso, nes turėjo daug laisvo laiko. Tada ir kilo idėja užsiimti švenčių rengimui būtinos atributikos pardavimu.
Šiuo metu siūloma per 7 tūkst. skirtingų produktų, labiausiai užimtu laikotarpiu per savaitę sulaukiama daugiau nei 4 tūkst. užsakymų. Kalėdos – būtent toks metas.

Taigi, pasak viešųjų ryšių ekspertų, tam tikra prasme C. Middleton interviu – puikus verslo ėjimas. Tik, jeigu verslui ir taip puikiai sekasi, kam reikia tokios papildomos reklamos?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)