Kad ir ką sakytų kritikai, viskas atrodo logiška: nors daugelis kalėdinį laikotarpį supranta kaip džiugesio etapą, šis metų laikas iš amerikiečių reikalauja susitikti su tais šeimos nariais ir giminėmis, kurių jie paprastai stengiasi išvengti. Žiema – tai trumpi saulės blyksniai tarp nesibaigiančių tamsių naktų, siaubingo gripo sezonas ir ilgi besikandžiojančio šaltuko mėnesiai. Ir M. Trump puikiai pataikė į šią natą.

Pirmadienį Pirmosios ponios biuras atskleidė šių metų šventines dekoracijas. Vaizdo įraše M. Trump eina koridoriumi, pilnu kraujo raudonumo eglučių. Juodai apsivilkusi pirmoji ponia atrodo baugokai – tarsi išsklaidydama Kalėdų džiugesį, bent jau tokį, kokio buvo galima tikėtis.

„Tai džiaugsmingas metų laikas – mes puošiame Baltuosius rūmus Kalėdų laikotarpiui“, – savo pareiškime sako pirmoji ponia, pranešusi, kad šių metu jos kalėdinių puošmenų tema yra „Amerikos lobiai“, o tai reiškia pagarbos „išskirtiniam (kraujo ir skausmo) paveldui“ atidavimą.

Baugūs medžiai tikrai mažiausiai atrodo „džiaugsmingi“, o pati tema, ko gero, netyčia atspindi tamsiąją JAV istorijos pusę – vaizduoja ją kaip smurtaujančią imperialistinę pasaulio galybę, vykdžiusią genocidą prieš žemyno čiabuvius ir nesuteikusią daug teisių afroamerikiečiams – tai pasikeitė tik prieš gerą pusę amžiaus.

Savo pranešime pirmoji ponia sakė: „Savo šeimos vardu noriu visiems palinkėti labai linksmų Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų“. Taip ji dar sykį pakurstė kruviniausią Amerikos kultūrinį karą dėl Kalėdų, nepalinkėjusi nekrikščionims amerikiečiams gerų švenčių.

Pragaro temos Melanios kalėdinės dekoracijos pasirodė vaidais pasižyminčiu politiniu metu: amerikiečiai ne tik atsidūrė žiauraus karo dėl Kalėdų sūkuryje, bet, kaip atsakydami į pirmosios ponios įrašą „Twitter“ pastebėjo interneto troliai, jos vyras šiuo metu įklimpęs į tikrą mėšlą.

Internautai vaizdus sugretino su kadrais iš tokių siaubo kupinų juostų kaip "Tarnaitės pasakojimas" ar net legendinis "Švytėjimas".

Žinoma, svarbu pažymėti, kad Melanios potraukis keistoms Kalėdoms yra smarkiai įsitvirtinęs. Tą buvo galima pastebėti ne tik praėjusiais metais, bet ir ankstesniuose jos „Twitter“ įrašuose, iš kurių buvo galima spręsti, kad šventės jai siejasi su blogio ženklais – gūdžiais debesimis, baugiais žaislais ar užkeiktu židiniu.

2018-aisiais aiškiai įtvirtinta, kad gyvename pragare. Logiška, kad pirmosios ponios Kalėdų puošmenos dera su Donaldo Trumpo laikotarpio niūruma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)