Lee mirties liudijime nurodyta mirties priežastis – širdies paralyžius ir kvėpavimo sustojimas. Kaip įtakos turėjęs veiksnys paminėta ir aspiracinė pneumonija – liga, kuria sergant į plaučius patenka skrandžio turinio, seilių arba maisto.

Mirties liudijimas paviešintas praėjus dviems savaitėms po S. Lee mirties Los Andželo Cedars-Sinai ligoninėje.

Praėjus keturioms dienoms, lapkričio 16-ąją, komiksų kūrėjas buvo palaidotas uždaros ceremonijos metu, taip, kaip pats pageidavo prieš mirtį.

Su keletu kitų kūrėjų, jis sukūrė Žmogų Vorą, Fantastiškąjį ketvertą, X-Menus, Halką, Torą, Geležinį žmogų, Drąsiaširdį, ir daug kitų veikėjų, kurie pasižymėjo sudėtingu charakteriu, realistiškumu. Taip pat bendrą Visatą superherojų komiksuose. Jo dėka „Marvel Comics“ iš mažos leidyklėlės tapo didele multimedijos korporacija.

Garsus vyras pats vaidino 26-iuose filmuose, paskutinis kurių buvo šiais metais pasirodęs „Venomas“.

„Mano tėvas mylėjo visus savo gerbėjus, – apie žvaigždes rašančiam portalui TMZ sakė jo dukra. – Jis buvo pats nuostabiausias, pats oriausias žmogus.“

Niujorkietis, garsėdavęs savo akiniais temdytais lęšiais ir padykusia šypsenėle, dažnai pasirodydavo komiksų gerbėjų renginiuose, kur būdavo itin garbinamas. Komiksų versle S. Lee atsidūrė atsitiktinai: kai buvo paauglys, jo dėdė parūpino jam darbą pildyti dailininkų rašalines ir nešioti jiems kavą.

„Kažkada pajutau, kad parašysiu „Didįjį amerikietišką romaną“, ir nenorėjau naudoti savo tikrojo vardo ant tų kvailų mažų komiksų“, – sakė kūrėjas, aiškindamas, kodėl atsisakė savo tikrojo – Stanley Lieberio – vardo.

Kildamas karjeros laiptais S. Lee tapo komiksų rašytoju, privertusiu milijonus superherojų gerbėjų svajoti apie jo sukurtas fantastines visatas ir žmones, turinčius nepaprastų galių, o galiausiai tapo „Marvel“ imperijos leidėju. S. Lee bendradarbiavo su kitais autoriais ir iliustratoriais, kad perkeltų savo vaizduotėje gimusius herojus – Žmogų vorą, Juodąją panterą, Iksmenus, Fantastiškąjį ketvertą – ant popieriaus.

Jis prisidėjo ir prie Geležinio žmogaus, Toro ir ir Daktaro Streindžo atsiradimo. Dabar kiekvienas iš šių herojų turi filmų franšizes, atnešančias milijonus dolerių pelno.

S. Lee gaudavo epizodinių vaidmenų beveik kiekviename „Marvel“ filme. Pavyzdžiui, juostoje „Keršytojai. Begalybės karas“ (Avengers: Infinity War), kur pasirodė daugelis jo sumanytų herojų, jis suvaidino autobuso vairuotoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)