Jie vedę išties skirtingas moteris: viena – linkusi paklusti, o štai kita – išsiskirti, ir pastarosios ne itin slepiamas priešiškumas, matyt, prasismelkė ir tarp brolių, kitados laikytų visą gyvenimą nenutrūkstančiais ryšiais susaistytų paties elementariausio fakto – gimimo vienoje šeimoje.

Toks įspūdis, tarytum regime karaliaus Jurgio VI ir jo brolio Eduardo VIII daug nerimo sukėlusios istorijos pakartojimą. Šis atsisakė sosto, kad galėtų vesti atklydėlę iš JAV Wallis Simpson, tuo žinoma, pelnydamas didžiulę savo svainės, vėliau – karalienės Elžbietos (karalienės motinos), panieką, rašo „Daily Mail“.

Dabar gi princas Harry nutarė palikti brolio Williamo namais tapusius Kensingtono rūmus ir su žmona apsigyventi Frogmore dvare – tame pačiame, kuriame palaidoti balta varna laikytas jo prosenelio brolis Eduardas ir jo žmona.

Beveik nekyla abejonių, kad brolių sprendimą gyventi atskirai paspartino princo Harry vedybos su Meghan Markle.

Taigi, buvusios aktorės atvykimas išties bent kiek sutrikdė šeimos darną, o taip nutiko ir dėl jos įnoringo būdo (kaip užsiminė vienas gerai informuotas šaltinis), ir dėl Harry nuostatos, kad jo žmonai turi būti leista elgtis savaip („Ko Meghan nori, tą turi ir gauti“, – sykį pasakė Harry).

Nekyla abejonių ir dėl to, kad ne per seniausiai tituluota Sasekso kunigaikštienė, švelniai tariant, nesibičiuliauja su svainio žmona – Kate Middleton.

Šios dvi moterys – tiesiog labai skirtingi žmonės, todėl tereikia džiaugtis, kad sugeba bendrauti be juntamos konfrontacijos.

Vis dėlto teigti, kad princų keliai išsiskyrė tik dėl M. Markle, būtų klaidinga.

Kaip teigia daugelis ne vienus metus karališkajai šeimai tarnavusių asmenų, 34-erių metų princas Harry – jau suaugęs vyras, atkaklumu tikrai nenusileidžiantis savo žmonai.

Vienas, be kita ko, itin palankiai Harry atžvilgiu nusiteikęs asmuo princą apibūdino kaip gana diktatorišką ir užsiminė, kad išsikelti jam labai svarbu, bet tas troškimas nė kiek neužgožia jo meilės broliui bei mažiesiems dukterėčiai ir sūnėnams.

Išsikelti princas Harry, esą, ryžosi ne siekdamas patenkinti žmonos įgeidžius, bet pats norėdamas ištrūkti iš karališkosios šeimos gyvenimo akvariumo ir tai neva darąs vien dėl savo santuokos ir dar negimusio kūdikio gerovės.

Vadinasi, tai žingsnis, kurį šeštas eilėje į Britanijos monarcho sostą asmuo laiko ypač pagrįstu ir motyvuotu.

Tačiau princo sprendimas išsikelti į atokią Frogmore rezidenciją Vindzoro dvare ir apsigyventi netoli jo garbinamos senelės privertė nustebti.

Ypač netikėtas jis pasirodė todėl, kad, kaip ne sykį buvo pranešta, pora jau taikėsi į Glosterio kunigaikščių apartamentus Kensingtono rūmuose, esančius visiškai šalia 22-iejų kambarių namo, kuriame gyvena Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė.

Kitaip nei buvo tikėtasi, karalienės pusbrolis Richardas ir jo žmona Birgitte mielai sutiko užleisti tuos namus princui Harry ir jo sutuoktinei. Glosterio didikų pora kitais metais žada apsigyventi daug mažesnėje rezidencijoje.

Tad jei vieta, apie kurią ilgai buvo kalbėta kaip apie princo Harry ir M. Markle būsimus namus, dabar atlaisvinta, kodėl gi jie nepuola įsikelti? Ar gali būti, kad visa ko priežastis – tarp brolių ir jų žmonų tvyranti įtampa?

Kaip sako vienas informuotas asmuo, mąstydami, kur gyventi, sutuoktiniai svarstė keletą variantų ir dar visiškai neseniai nebuvo priėmę jokio sprendimo.

O dėl Frogmore jie apsisprendė grįžę iš turnė po Australiją ir Ramiojo vandenyno pietuose esančias šalis. Viena iš tokio sprendimo priežasčių, esą, buvo išlaidos, kurių pareikalautų deramas apartamentų Kensingtono rūmuose sutvarkymas.

Renovuoti istorinę karališkąją rezidenciją niekada nėra pigu.

Pavyzdžiui, princo Williamo ir K. Middleton apartamentų sutvarkymas mokesčių mokėtojams atsiėjo daugiau nei 4,5 mln. svarų sterlingų (daugiau nei 5 mln. eurų).

Bet buvo ir kita apsisprendimą išsikelti lėmusi priežastis. Dalykas tas, kad princas Harry, kitaip nei brolis, tiesiog nenori leisti visuomenei iš taip arti stebėti savo šeimos gyvenimo.

Nors mintis apie gyvenimą rūmuose gal ir skamba viliojančiai, verta atminti, kokia plati tų rūmų teritorija ištisus metus atvira lankytojams.

Be to, nors Kembridžo kunigaikščiams ir priklauso nuostabus sodas, kuriame galėtų žaisti poros atžalos, vaikams teskirtas ypač apribotas plotas.

Į princą George‘ą ir princesę Charlotte neretai nukreipiami paparacų objektyvai, kai vaikai vežami į ugdymo įstaigas.

Be dėmesio neapsieina ir jokia kelionė į čia pat esančius Kensingtono sodus. Vertingų kadrų lūkuriuoja ne tik fotografai – smalsauti linkę ir eiliniai piliečiai. Tiesa, didžiulę pievą buvo bandyta atitverti nuo smalsių akių dar viena visžalių medžių eile. Deja, jie auga ne taip greitai, kaip norėtųsi.

Taigi kiekvieną, vaikštantį toje vietoje, gali matyti bet kuris į Kensingtono pagrindinę gatvę arba sodus traukiantis praeivis.

Antras asmuo eilėje į monarcho karūną, princas Williamas, tiesiog privalėjo sutikti su tuo, kas buvo siūloma: jam šiaip ar taip juk būtina turėti pastovią gyvenamąją vietą sostinėje, o Kensingtono rūmai tam labiausiai tinka.

Bet princas Harry jau nėra tiesioginis sosto įpėdinis, todėl gali rinktis daug laisviau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)