Apie tai, kokių neįprastų taisyklių tenka laikytis asistentams, kad garsenybės ant raudonojo kilimo atrodytų nepriekaištingai, rašo buzzpro.life.com.

Nešulinis mulas

2018 metų „Grammy“ apdovanojimuose Beyonce sukėlė nemažą sąmyšį. Ir visai ne dėl pasakiškos savo aprangos, o dėl to, kad į renginį atsinešė užkandžių ir gėrimų savo dukrelei Blue Ivy.

Tai užfiksavo kameros, tačiau ko jūs nematėte, tai garsenybės asistentų darbo. Nors kai kurios žvaigždės turi nedideles prie dizainerių kurtų suknelių priderintas delnines, suprantama, kad į jas netelpa visi vakarui reikalingi daiktai. O ir kišenių tobulai pasiūtoje suknelėje nerasta. Taigi, norėdami būti tobulais asistentais, šie žmonės ne tik turi išmokti atspėti, ko klientui prireiks ant raudonojo kilimo, bet ir tuo pasirūpinti bei viską atnešti.

Žvaigždžių asistentai

Jeigu galvojate, kad klientas gali užsinorėti konkretaus užkandžio, arba suknelės užtrauktukas jums kelia įtarimų, geriau pasiimti su savimi visus daiktus, kurių gali prireikti tokiose situacijose. Todėl garsenybių asistentai kartais primena nešulinius mulus, apsikrovusius pačiais įvairiausiais daiktais.
Iš jų tikimasi, kad su savimi turės ir nešiosis visus daiktus, kurių žvaigždė nenori ar negali pati turėti. Juk tikrai nematėte raudonu kilimu einančios garsenybės su milžiniška rankine, kurioje sugrūsti siuvimo reikmenys, pūkų surinkėjai ir kiti tokiose situacijose pasitarnaujantys daiktai, nes tam ir yra asistentai.

Štai Selenos Gomez asistentui kartą teko netgi laikyti jos prakąstą sūrainį, kol ji pozavo ant raudono kilimo!

Tarsi tai nereikalautų pastangų

Nors garsenybių asistentų atlyginimai gali atrodyti išties gundančiai, ne visi supranta, kas už tų skaičių slypi. Dauguma asistentų privalo visada būti pasiekiami ir būti pasirengę atlikti pačias sudėtingiausias užduotis.

Turint tai omenyje, toks gyvenimo būdas ne visada atrodo taip puošniai ir viliojančiai, kaip jums gali pasirodyti. Nors iš tavęs nuolat tikimasi būti vietoje ir laiku, ir viską idealiai padaryti, dar privalai tai atlikti lengvai ir sklandžiai.

Atėjus raudono kilimo laikui ši standartinė taisyklė tampa dvigubai svarbesnė. Tai gali būti bet kas, pradedant suklupimu ir kritimu, ir baigiant apdaro disfunkcija, ko fotografai labiausiai ir laukia. Tad asistentams tenka ne tik turėti viską, ko reikia kliento problemai išspręsti, bet ir atlikti visa tai ramiai ir diskretiškai.

Jeigu kažkas nutiko su garsenybės apdaru, situaciją privalu sukontroliuoti neatkreipiant kitų dėmesio. Garsenybių asistentai privalo padaryti viską, kas įmanoma, kad klientai atrodytų puikiai, patys nesuprakaituodami.

Žvaigždžių asistentai

Kaip praskinti kelią pro žiniasklaidos atstovų minią

Dauguma mano, kad atstovai ryšiams su visuomene yra žmonės, kurie, pasklidus gandams apie klientą, juos paneigia arba patvirtina. Iš tikrųjų, jie atlieka kur kas daugiau darbo, ypač ant raudono kilimo.

Vartant žurnalų puslapius gali susidaryti įspūdis, kad raudono kilimo renginiai yra puikiai organizuoti. Vis dėlto, ėjimas raudonu kilimu kartais primena išmėginimų ruožą ir būtent atstovas ryšiams su visuomene yra tas, kuris padeda klientui susiorientuoti. Jis ne tik pasirūpina saugumo klausimais, bet ir padeda žvaigždei praeiti pro išsirikiavusius žurnalistus.

Pirma garsenybės nusifotografuoja, paskui ateina operatorių ir interviu eilė. Žinoma, norisi, kad tavo klientas kalbėtųsi su geriausiomis žiniasklaidos priemonėmis, o tai reikalauja gero strateginio mąstymo. Gali tekti klientą paskubinti arba, priešingai, sulėtinti jo ėjimą, kad jis atsidurtų kaip tik priešais gerą reputaciją turinčio žurnalo ar interneto svetainės žurnalistus. Ir dar būtina pasirūpinti, kad interviu laikas būtų išdėliotas taip, kad garsenybė nestovėtų vietoje, o judėtų į priekį.

Kartais mažiau pageidaujamos žiniasklaidos priemonės labai trokšta gauti interviu su tavo klientu, todėl būtent atstovas ryšiams su visuomene sprendžia, su kuo klientas kalbės ir kaip jam praeiti pro nepageidautinus žurnalistus. Tai gali tapti nemenku iššūkiu, ypač jeigu atstovą ryšiams su visuomene sieja darbo santykiai su asmeniu, stovinčiu už kameros.

Apsauga

Žinoma, raudono kilimo renginiuose visada yra apsauga, kuri atsakinga už fizinės grėsmės eliminavimą. Tačiau ant raudonojo kilimo yra ir daugiau pavojų, kuriuos užkardyti tenka būtent garsenybių asistentams.

Nors per televiziją tai atrodo patraukliai ir didingai, kai esi tokiame renginyje iš tikrųjų, kartais jautiesi išties sumišęs ir pasimetęs. Tereikia pagalvoti apie tai, kiek ten šviesų, kamerų ir veiksmo vienu metu. Visa tai gali paprasčiausiai apakinti, o garsenybės tuo metu mėgina šypsotis, pozuoti ir nenugriūti su savo aukštakulniais. Ir tokiose situacijose žvaigždės vėl gi kliaunasi savo asistentais – tikisi, kad šie padės saugiai pasiekti reikiamą vietą.

Negana to, asistentai dar turi pasirūpinti ir savo klientų jausmų saugumu. Jeigu naujienų agentūra atsisako interviu su klientui, asistentas šia žinia negadina renginio reputacijos. Jis verčiau skubiai suorganizuoja interviu su kita agentūra ir dar sugalvoja dingstį, kodėl tai daroma.

Tuo tarpu daug fotografų ir operatorių šūkalioja garsenybėms, dėl ko darosi išties sudėtinga susiorientuoti. Geras asistentas primena savo klientui, kad reikia judėti į priekį, ir pasako, kur ir kada sustoti pozuoti.

Būtina pažinti klientą

Kiekviena garsenybė nori tobulo asistento ir dauguma šiuos reikalavimus atitinka. Vis dėlto, kalbant apie asmenybę, ne visi garsūs žmonės yra vienodi. Idealus asistentas vienai žvaigždei gali turėti problemų dirbdamas su kita.

Svarbi, nors nerašyta taisyklė – garsenybės asistentas privalo pažinti savo klientą. Tai reiškia, žinoti ne tik jo kūną, bet ir ką jis galvoja ir kaip jaučiasi. Taigi, norint gerai pasirodyti ant raudono kilimo, tenka pasitelkti visas įmanomas strategijas.

Jeigu klientas pervargsta, interviu metu gali atrodyti šaltas ir nemalonus, ir, be jokios abejonės, būtent tai bus ištransliuota visam pasauliui. Labai nesunku iškraipyti garsenybės žodžius, ypač jeigu ji yra pavargusi ir suirzusi. O štai jeigu renginyje garsus žmogus nesulaukė daug dėmesio, jis gali pradėti nuobodžiauti. Geras asistentas pasirūpina, kad taip nenutiktų.

Žvaigždžių asistentai

Tobulumas

Kai matome garsenybių ant raudono kilimo vaizdus, išties kyla nuostaba, kaip galima atrodyti taip tobulai ir nuolat švytėti. Tačiau tas išorinis tobulumas nėra taip lengvai pasiekiamas – tam reikia visiškai atsidavusio asistento.

Harrisonas Cheungas kadaise buvo asmeninis aktoriaus Christiano Bale’o asistentas, kuriam teko daryti išties keistus dalykus. Kai Ch. Bale’as išvykdavo darbo reikalais, H. Cheungas privalėdavo pasirūpinti ne tik kliento augintiniais, bet ir į jo kiemą užsukančiais oposumais.

Kai ateidavo metas žengti raudonu kilimu, Ch. Bale’as duodavo pauostyti asistentui savo pažastis, kad šis įsitikintų, jog tikrai galima eiti į viešumą. O jūs manėte, kad tik jūsų darbe yra nemalonių dalykų!
Kalbant apie raudoną kilimą, kai kurios garsenybės laikosi filosofijos „pasirodyk puikiai arba eik namo“. Žvaigždės ateina vilkėdamos milžiniškomis suknelėmis, kurios privalo visą laiką atrodyti tiesiog tobulai. Tie ilgi suknelių šleifai išties atrodo įspūdingai, tačiau be žvaigždės asistento tokių apdarų apskritai nebūtų įmanoma vilkėti. Paprastai reikia bent vieno, o gal net dviejų asistentų, kad tas šleifas vilktųsi teisingai ir tvarkingai, ir dar niekam netrukdytų.

O ką jau kalbėti apie situacijas, kai žvaigždei su tokia suknele tenka eiti į damų kambarį! Ir užuot demonstravę dėkingumą, garsenybės neretai tokiose situacijose reiškia nepasitenkinimą. Štai Beyonce asistentui, mėginusiam pataisyti jos suknelę, kartą pliaukštelėjo.

Būtina laikyti atstumą

Taip pat turėtume nepamiršti, kad garsenybių asistentų darbas neapsiriboja vien klientų pasirodymais ant raudono kilimo. Asistentams tenka dirbti ypač ilgai ir padėti net ir labai intymiose situacijose. Būtent jie tariasi dėl savo klienčių vizitų pas medikus, nešioja jų tamponus ar perka joms naujas pėdkelnes.
Dėl visų šių veiksnių neįtikėtinai sunku išlaikyti profesionalų atstumą, nors viena didžiausių nerašytų taisyklių tarp kliento ir asistento – būtinybė jį išlaikyti. Asistentai turi suvokti, kad pirmiausia jie yra darbuotojai.

Veteranė asmeninė asistentė Anita Ferry tvirtina, kad ji dažnai pastebi, jog kolegos pernelyg suartėja su savo klientais. Net jeigu atsiduri smagiame vakarėlyje, tai nereiškia, kad gali vaišintis alkoholiu, šokti ir daryti, ką panorėjęs. Jeigu išgersi per daug šampano, gali ir nepastebėti, kad tavo klientės plaukai išsitaršė arba suknelės šleifas persikreipęs.

Jeigu apdovanojimų ceremonijoje lankaisi kaip asmeninis asistentas, vadinasi, didžiosios dalies renginio blizgesio net nematysi. Štai kodėl žiūrėti tokius šou taip smagu žiūrovams, o ten pasirodančių garsenybių asistentams tai tėra dar vienas darbo renginys, kuriame jie turi lankytis su savo klientu.

Žvaigždžių asistentai

Motyvuojantys pokalbiai

Daugeliui mūsų atrodo, kad jau ko garsenybėms nestinga, tai pasitikėjimo savimi. Jos neįtikėtinai turtingos, turi minias dėl jų galvas pametusių gerbėjų, gali turėti asmeninius trenerius, mitybos specialistus ir visą armiją stilistų. Tačiau nepamirškime, kad garsenybės yra tokie patys žmonės kaip mes, tik jų garderobas geresnis. Jeigu pasirodymas ant raudono kilimo jums asocijuojasi su stresu, tai neabejokite, kad tą patį jaučia ir garsūs žmonės. Tik jie dar patiria spaudimą atrodyti ant to kilimo tobulai.

Žinoma, tai yra neoficiali jų darbo dalis, tačiau geras asistentas privalo užtikrinti, kad jo klientas ne tik atrodo, bet ir jaučiasi puikiai.

Melanie Blum dirbo daugybėje raudono kilimo renginių ir buvo susidūrusi su daugybe žvaigždžių. Ji tvirtina, kad dažnai jaučiasi tarsi psichologė, kuriai tenka padirbėti su garsenybės pasitikėjimu savimi. Kai kurios žvaigždės net atsisako pozuoti nuotraukoms, nes neseniai priaugo papildomą kilogramą arba joms nepatinka jų makiažas. Ir nors tokie dalykai mums gali atrodyti nereikšmingi, tačiau asistentas į visa tai privalo žiūrėti rimtai.

Nors tai gali atrodyti šventvagiška, tačiau kai kurios garsenybės tokiais atvejais apskritai nusprendžia nepasirodyti ant raudono kilimo. Taip, jūs galite dalyvauti apdovanojimų šou ir neiti raudonu kilimu. Tereikia informuoti savo asistentą ir jis viską sutvarkys.

Stilius

Net jeigu esate garsenybės stilisto asistentas, per apdovanojimų ceremoniją jūsų laukia nemažai užduočių. Molly Dickinson yra stilistės Leslie Fremar, tarp kurios rengiamų žvaigždžių yra Charlize Theron, Julianne Moore ir Jennifer Connelly, asistentė. Tad per apdovanojimų ceremonijas jai tenka iš peties paplušėti.

Dar prieš prasidedant renginiui tenka nudirbti daug organizacinių darbų ir viskas, savaime suprantama, privalo būti atlikta tobulai. Žinoma, M. Dickenson apsistoja viešbučio kambaryje, tačiau jis užgrūstas drabužių ir aksesuarų dėžėmis. Kiekvienas įvaizdis turi būti sukurtas tobulai ir prie jo privalu idealiai priderinti aksesuarus.

Prieš pat renginį M. Dickinson vyksta pas žvaigždę ir pasirūpina, kad ji tinkamai atrodytų. Tai reiškia, kad tenka sukoordinuoti plaukų stilisto, makiažo meistro ir kitų grožio specialistų darbą.

Per vieną „Oskarų“ teikimo ceremoniją M. Dickinson buvo atsakinga už asistavimą Sofiai Boutellai ir Charlize Theron. Tai tapo išties nemenku iššūkiu, nes paruošti vieną garsenybę renginiui – visos dienos darbas, o čia buvo dvi iškart! Tad visai nenuostabu, kad po įtempto darbo M. Dickinson atsipalaiduoja su taure vyno ir mėsainiu rankose.

Planas B

Nereikia net sakyti, kad norint paruošti klientą renginiui, tenka numatyti ir suplanuoti šimtus dalykų. Turbūt įsivaizduojate, kokiu košmaru taptų situacija, jeigu ant raudonojo kilimo pasirodytų dvi žvaigždės vienodomis suknelėmis.

Laimei, nemažai laiko skiriama garsenybės apdaro parinkimui ir sukurta atskira sistema, kuri užtikrina, kad ant raudono kilimo nebūtų dviejų vienodų suknelių.

Tik visada išlieka galimybė, kad kažkas susiklostys ne taip. Kas, jeigu likus kelioms akimirkoms iki pasirodymo suges aukštosios mados suknelės užtrauktukas? Arba jeigu žvaigždė ant akinančiai baltos suknelės išpils raudoną vyną? Tokie dalykai išties nutinka. Todėl geras asistentas visada turi planą B, o labai geras – netgi planą C, D ir E!

Kai kurie asistentai tvirtina supakuojantys ir su savimi turintys net keturis skirtingus apdarų komplektus tam atvejui, jeigu klientei kažko prireiks. Žinoma, keturios skirtingos suknelės reiškia, kad būtinos keturios batelių poros ir keturi papuošalų komplektai, tad vien pasiruošti tokiam renginiui – titaniškas darbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)