Įstrigo į Q. Tarantino traukinyje

Įvardinkite du filmus, kuriuose nusifilmavo Uma Thurman, ir yra didelė tikimybė, kad pirmasis bus „Bulvarinis skaitalas“, o kitas – „Nužudyti Billą“ (na, iš esmės tai būtų trys filmai, nes yra dvi „Nužudyti Billą“ dalys). Nors iki „Bulvarinio skaitalo“ ji nusifilmavo daugiau nei dešimtyje filmų, Quentino Tarantino sukurtas ir jau kultine klasika tapęs filmas neabejotinai iškėlė Umą į Holivudo olimpą. Po šio sėkmingo filmo ji dalijo savo laiką ir filmavosi „Oskarų“ vertės filmuose, kaip 1998 metų „Vargdieniai“ ir 2005 metų „Prodiuseriai“, bei pataikavo plačiajai publikai ir filmavosi tokiose greitai pamirštamose juostose, kaip 1996 metais pasirodęs „Tiesa apie kates ir šunis“ bei 2000 metų juosta „Auksinė taurė“.

Ir kai tik rodėsi, kad jos karjera jau gęsta, Uma Thurman vėl ėmė dirbti su Q. Tarantino prie „Nužudyti Billą“ pirmos ir antros dalių, pasirodžiusių atitinkamai 2003 ir 2004 metais. Kaip ir po „Bulvarinio skaitalo“, šis bendradarbiavimas sugrąžino Umai žvaigždės statusą. Ir kaip ir po „Bulvarinio skaitalo“, ši šlovė labai greitai praėjo. Ar galima teigti, kad U. Thurman karjera visiškai priklauso nuo Q. Tarantino? Šią atsakomybę jis, rodos, yra pasirengęs ir nori prisiimti. Kaip sakė Billą juostoje „Nužudyti Billą“ suvaidinęs Davidas Carradine'as, Q. Tarantino esą yra pasakęs apie U. Thurman, kad „ noriu režisuoti jos filmus iki pat savo gyvenimo pabaigos“.

Asmeninės problemos

Juostoje „Nužudyti Billą“ su kardais besišvaistančiais gangsteriais kovojusi U. Thurman realiame gyvenime buvo priversta spręsti gerokai rimtesnę problemą – kovoti dėl dukros globos. Kaip skelbia TMZ, buvęs U. Thurman gyvenimo vyras Arpadas Bussonas 2016 metais iškėlė aktorei ultimatumą, kad jeigu ji nusifilmuos bent viename filme, ji nebepamatys judviejų dukros Lunos. Jeigu yra bent viena rimta priežastis atsisakyti vaidmens, tai ši tikrai yra tokia. Anksčiau 2016 metais A. Bussonas kreipėsi į teismą, kad prisiteistų dukros globą. Dėl šios ilgos teisinės kovos nenuostabu, kad Uma turi mažai laiko ir galimybių filmuotis.

Labdaringa veikla

Daugelį metų Uma Thurman priklauso ne vienai labdaros organizacijai. Ji ne tik yra skurdžiose šeimose gyvenantiems vaikams padedančio labdaros organizacijos „Room to Grow“ narė, bet ji taip pat yra Jungtinių Valstijų tarptautinio vystymosi agentūros (USAID), padedančios Somalio pusiasalyje nuo karo, bado ir sausros nukentėjusiems gyventojams, atstovė. 2016 metų pradžioje aktorė dalyvavo sergantiems AIDS padedančios labdaros organizacijos renginyje Honkonge. Tad kaip tiek daug laiko humanitarinei veiklai skiriantis žmogus gali skirti laiko filmavimams?

Kolekcionuoja „Auksines avietes“

Per visą savo karjerą U. Thurman buvo nominuota trims „Auksinėms avietėms“, kurios skiriamos blogiausiems metų filmams ir aktoriams. Pirmą kartą tai įvyko 1993 metais ir ji buvo nominuota už filmą „Net ir kaubojėms būna liūdna“. Taip pat 1997 metais ji gavo „Auksine avietę“ už vaidmenį juostoje „Betmenas ir Robinas“ ir 1998 metų juostą „Keršytojai“.

Nors nuo tada nutekėjo daug vandens, tokie faktai nėra lengvai pamirštami. Atsižvelgiant į tai, kad anksčiau ji buvo dažnai linksniuojamas vardas, itin mažas skaičių filmų, kuriuose ji pastaraisiais metais nusifilmavo, verčia publiką stebėtis.

Vargiai papildo kino teatrų kasas

„Auksinės avietės“ turi savo poveikį, tačiau jos nebūtinai yra pats svarbiausias dalykas. Svarbiausia aktoriui yra tai, kad jo filmai smarkiai papildytų kino teatrų kasas. O filmai, kuriuose vaidina U. Thurman, paprasčiausiai to nedaro. Visoje jos filmografijoje yra vos keli filmai, uždirbę 100 mln. JAV dolerių arba daugiau. Tai reiškia, kad jos filmai nesuteikia pakankamos finansinės grąžos. Tiesa, kad kai kurie filmai, kuriuose ji filmavosi, buvo mažo biudžeto ir nepretendavo į itin populiarios juostos statusą.

Prašo astronominio užmokesčio

Nepaisant savo gana kuklios filmų istorijos, „Nužudyti Billą“ pakėlė U. Thurman į „aukščiausiąją lygą“ ir už savo darbą filme aktorė gali užsiprašyti iki 12,5 mln. JAV dolerių. O tai yra didžiulė suma, kurią būtų rizikinga investuoti į aktorę, retai pritraukiančią minias į kino teatrus. Todėl kino studijos nelabai nori rizikuoti. Pavyzdžiui, sekantis filmas po „Nužudyti Billą“ – „Būk kietas“ – per pirmąjį savaitgalį po premjeros 2005 metais kino teatruose uždirbo mažiau nei pusę savo 53 mln. JAV dolerių biudžeto, o galiausiai vos padengė išlaidas. Tais pačiais metais „Prodiuseriai“ pirmąjį savaitgalį uždirbo 154 tūkst. JAV dolerių, o galiausiai uždirbo tik 32,9 mln. JAV dolerių iš į jo filmavimą investuotų 45 mln. JAV dolerių. Taigi, kino kompanijos yra priverstos gerai pagalvoti prieš kviesdamos U. Thurman filmuotis.

Teismo ieškinių loterija

Galbūt U. Thurman tiesiog nereikia pinigų. Na, ji tikrai nemažai užsidirba iš teismų sistemos. Pavyzdžiui, 2010 metais ji be teismo pasiekė 10 mln. JAV dolerių vertės susitarimą su britų kino kompanija „HandMade Films“. Kaip skelbia „Deadline“, U. Thurman pasirašė sutartį dėl vaidinimo filme „Eloiza“. Kai filmo pastatymas buvo atidėtas ir jai nebuvo sumokėta, ji kreipėsi į teismą reikalaudama sutarto užmokesčio bei išlaidų, kurių patyrė laukdama filmavimo darbų. Tai rodo, kad jai kartais net nereikia vaidinti filme, kad iš jo užsidirbtų.

Ji tiesiog yra mama

Pamirškime visas teismų peripetijas ir paskalas ir prisiminkime tai, kad U. Thurman yra paprasčiausiai vieniša mama, auginanti tris vaikus. Ir kiekvienas, atsidūręs tokioje pat padėtyje, supranta, kad esi tu milijonierius ar ne, vaikams auginti reikia daug laiko ir pastangų. „Mano, didžiulis noras yra turėti šiek tiek laiko sau. Manau, kad daugelis moterų, dirbančių moterų mane supras“, – 2009 metais laikraščiui „The Times“ sakė amerikiečių aktorė.

Be to, ši itin savo privatumą sauganti moteris veikiausiai išgyvena daug kitų dalykų, apie kuriuos bulvariniai laikraščiai nežino. Tad kas žino? Galbūt U. Thurman karjera netrūkus vėl išgyvens atgimimą. O jeigu Q. Tarantino nuspręs režisuoti trečiąją „Nužudyti Billą“ dalį, galbūt to ir tereikės, kad šios aktorės žvaigždė vėl ryškiai sužibėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)