Kai kurios iš šių moterų atvirai kalbėjo apie savo bėdas. O kitos kentė tyliai. Kai kurių gyvenimai virto populiariais filmais. Kitos išgarsėjo kitose srityse. Tačiau visų jų gyvenimai aiškiai rodo, kad susikurtas viešas įvaizdis ir privatus gyvenimas gali kardinaliai skirtis.

Reeva Steenkamp

Pietų Afrikos modelis Reeva Steenkamp išgarsėjo po to, kai tapo „Avon“ reklaminiu veidu. Ji taip pat bendradarbiavo su kitomis garsiomis kompanijomis ir žurnalais. Reeva buvo aktyvi kovotoja už moterų teises ir gynė lytinių nusikaltimų aukas. Būtent dėl to ji nusprendė studijuoti teisę ir įgijo teisinį išsilavinimą.

Reeva Steenkamp

Tačiau jos santykiai su paraolimpiečiu Oscaru Pistoriumi, kuris dėl abiejų kojų protezų buvo vadinamas „greičiausiu žmogumi be kojų“, tikrai nebuvo tokie idiliški. 2013 metais per Valentino dieną Reeva buvo rasta negyva namuose, kuriuose gyveno su O. Pistoriumi. Į ją buvo šauta keturis kartus.

O. Pistorius teigė, kad nužudė savo draugę per klaidą, palaikęs ją įsibrovėliu. Tačiau kiti, įskaitant ir vieną buvusių jos draugių, sakė, kad Oscaras ir anksčiau smurtavo. Galiausiai sportininkas už nužudymą buvo nuteistas kalėti šešerius metus.

Ruslana Koršunova

Tragiška jaunos manekenės Ruslanos Koršunovos, dėl ilgų šviesių plaukų pramintos „Rusijos auksaplauke“, mirtis susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio. 2008 metų birželio 28 d. dvidešimtmetė mergina iššoko pro vieno Manhatano buto langą. Jos geriausia draugė sakė, kad Ruslana neturėjo jokios akivaizdžios priežasties nusižudyti, nes, jos teigimu, ji buvo laiminga.

Ruslana Koršunova

Vėliau tyrėjai nustatė, kad R. Koršunova priklausė „Pasaulio rožės“ kultui. Kita manekenė – Anastasija Drozdova – taip pat buvo siejama su šia grupe. Ji nusižudė kitais metais. Tačiau šio kulto „atstovai“ neigė, kad jis yra kaip nors susijęs su šių merginų mirtimis.

Remiantis kai kuriais pranešimais, R. Koršunova internete rašė apie savo neviltį. Kokia priežastis bebuvo, galiausiai jos mirtis oficialiai buvo pripažinta savižudybe. Tačiau keistos jos mirties aplinkybės vis dar meta šešėlį ant šios tragedijos.

Daul Kim

Manekenė Daul Kim iš Seulo buvo laikoma „Chanel“ ir „Alexander McQueen“ mados namų mūza. Ji fotografavosi „Vogue“ ir „Harper's Bazaar“ viršeliams ir iš pažiūros atrodė, kad ji turi absoliučiai viską, įskaitant puikų humoro jausmą ir menišką jautrumą.

Daul Kim

Kim rašė tinklaraštį, kuris buvo labai panašus į dienoraštį. Nors jame buvo gausu linksmų minčių, modelis taip pat kalbėjo apie depresiją ir beviltiškumo jausmą. „Kuo daugiau gaunu, tuo vienišesnė esu... Žinau, kad esu kaip vaiduoklis“, – 2009 metų lapkričio 5 d. parašė manekenė.

Po dviejų savaičių ji nusižudė. Paskutinis jos įrašas buvo pavadintas „Perduokite linkėjimų amžinybei“, tačiau tuomet vargiai kas galėjo įtarti, kad tai yra jo atsisveikinimo žinutė.

Charlotte Dawson

Būdama šešiolikos metų, Charlotte Dawson pasirašė sutartį su daugelio merginų geidžiama „Ford“ modelių agentūra ir pradėjo savo karjerą. Ji taip pat daug dirbo televizijoje ir vienu metu teisėjavo realybės šou „Australia's Next Top Model“.

Tačiau mergina taip pat kentė nuo depresijos ir atvirai bei drąsiai apie tai kalbėjo. Ji parašė knygą „Charlotte's Web“, kurią laikraštis „The Sydney Morning Herald“ pavadino „šaižiai atvira“.

Charlotte Dawson

2012 metais Ch. Dawson pamėgino nusižudyti, kai internete sulaukė patyčių gausos dėl jos bendradarbiavimo su kovos su internetinėmis patyčiomis organizacija „Community Brave“. Vėliau ji susirado ir atvirai pažvelgė į akis arčiausiems „Twitter“ „troliams“.

Savo paskutiniame per televiziją parodytame interviu, kuris buvo nufilmuotas likus vos mėnesiui iki jos mirties, Ch. Dawson kalbėjo labai liūdnai, bet ryžtingai: „Negaliu sau leisti bijoti. Tai mano didžiausias priešas. Visų didžiausias priešas: ateities baimė. Ypač kai pats nieko nesitiki“.

2014 metų vasario 22 d. Ch. Dawson nusižudė savo namuose. Tačiau jo aktyvumas ir empatija gyvi iki šiol.

Gia Carangi


Supermodelis Gia Carangi buvo visų linksniuojamas vardas dar gerokai iki to, kai Angelina Jolie suvaidino ją 1997 metų juostoje „Gia“. Savo laisva valia, viliokiška asmenybe, protu ir išskirtinumu garsėjusi Gia vėliau tapo tragedijos sinonimu.

Daugelis G. Carangi laiko „pirmuoju pasaulyje supermodeliu“. Ji taip pat yra laikoma viena pirmųjų garsenybių, kurios mirė nuo AIDS. Tuomet tai buvo dar mažai suprantama liga.

Gia Carangi

G. Carangi buvo priklausoma nuo heroino, priklausomybė gerokai pakenkė jos karjerai. 1981 metais ji kreipėsi į reabilitacijos kliniką, išsigydė ir vėl ėmė dirbti mados pasaulyje. Vėliau tais metais jis davė didelio atgarsio interviu ABC televizijai, kuomet labai protingai ir aiškiai kalbėjo apie naujo gyvenimo pradžią.

Deja, jos „švarus“ gyvenimas ilgai netruko, įtakos turėjo ir sparčiai progresavusi liga. G. Carangi mirė 1986 metų lapkričio 18 d. būdama 26 metų.

Margaux Hemingway

Margaux Hemingway

Atrodė, kad legendinio rašytojo Ernesto Hemingvėjaus anūkei Margaux Hemingway visas pasaulis buvo po kojomis. Ji buvo be galo geidžiamas modelis, lygintas su pačia Grace Kelly. Jos veidas atsidurdavo ant beveik kiekvieno mados žurnalo viršelio. Ji taip pat nusifilmavo ne viename filme.

Deja, asmeninis Margaux gyvenimas buvo labai sudėtingas. Jai buvo diagnozuota epilepsija, ji turėjo problemų dėl narkotikų ir sirgo labai rimta depresija. Ji kelis kartus mėgino nusižudyti. 1996 metų liepos 1 d. ji buvo rasta negyva savo namuose Los Andžele. Vėliau buvo nustatyta, kad ji smarkiai perdozavo medikamentų. Jai buvo 41 metai.

Margaux Hemingway

Ar tai buvo savižudybė ar ne, iki šiol yra neatsakytas klausimas. Tačiau oficiali išvada buvo ta, kad ji nusižudė.

Lucy Gordon

Lucy Gordon yra žinoma dėl savo vaidmenų filmuose „Žmogus-voras 3“ ir „Keturios plunksnos“. Pastarajame ji vaidino su velioniu Heathu Ledgeriu. Ji taip pat nusifilmavo keliuose nepriklausomuose ir eksperimentiniuose filmuose.

Lucy Gordon

Prieš tapdama aktore, L. Gordon buvo manekenė, kuri, kai dar buvo paauglė, tapo „Cover Girl“ kosmetikos reklaminiu veidu. Tačiau 2009 metų gegužę, likus dviem dienoms iki jos 29-ojo gimtadienio, jos kūnas buvo rastas be gyvybės ženklų.

Juostos „Gainsbourg: A Heroic Life“, kurioje vaidino L. Gordon, režisierius Joannas Sfaras pasakojo, kad dauguma L. Gordon draugių buvo modeliai, kurie „dažnai buvo liūdni“ ir kalbėjo apie savižudybę. Tačiau pati Lucy visuomet sakydavo, kad gyvenimas yra pilnas džiaugsmo.

L. Gordon paliko du atsisveikinimo laiškus. Viename jų ji rašė, kad yra „sveiko proto ir kūno“ ir paliko nurodymų, ką daryti su jos turtu. O kitas laiškas buvo asmeninis ir skirtas jos tėvams.
Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)