Ir jeigu pažvelgsime į jų santykius iš arčiau, keletas dalykų gali atrodyti keistokai.

Norite įrodymų? Pakaktų vien to fakto, kad M. Zuckerbergas gimdykloje su pirmagimę gimdančia žmona kalbėjo ... apie verslą. Jau nekalbant apie tai, kad likus keliems metams iki 2012 metų gegužę įvykusių judviejų vestuvių, pora pasirašė itin neįprastą sutartį, rašo nickiswift.com.

Taigi, žemiau viskas, ką norite sužinoti apie kiek neįprastą Priscillos ir Marko santuoką.

Meilė… pilna šlapimo pūsle

Jeigu kilo mintis, kad Priscillos ir Marko pirmasis susitikimas vyko keistomis aplinkybėmis, jūs nei kiek neklystate. Jie abu studijavo Harvardo universitete ir pirmą kartą susitiko per namuose vykusį vakarėlį, kai abu laukė prie… tualeto.

„Jis buvo nuoboda vaikinas, kuris atrodė šiek tiek senamadiškas“, – P. Chan dalijosi prisiminimais su „The New Yorker“.

Deja, vaikinas nepaliko geresnio įspūdžio merginai ir per pirmąjį judviejų pasimatymą – Priscilla buvo labai atsidėjusi studijoms, ko negalima buvo pasakyti apie Marką.

„Per pirmąjį mudviejų pasimatymą jis man pasakė, kad verčiau jau eis susitikti su manimi, nei užbaigs savo semestro vidurio užduotį namuose, – sakė ji interviu „Today“. – Mane, kaip A tipo asmenybę ir pirmagimę, tai baugino.“

Jeigu nori susitikinėti, pasirašyk čia

Nenuostabu, kad garsūs žmonės pasirašo priešvedybinę sutartį, ypač jeigu jie yra turtingi. O M. Zuckerbergo turtas 2018 metų liepą buvo vertinamas 81,6 milijardo dolerių (72,5 milijardo eurų) – tai išties įspūdinga suma. Tačiau šiuo atveju yra įdomu tai, kad Markas ir Priscilla prieš 2012 metais vykusias vestuves nepasirašė tradicinės priešvedybinės sutarties. Gerokai anksčiau jie buvo įforminę santykių sutartį su gana neįprastomis sąlygomis.

Neoficiali sutartis, tariamai pasirašyta 2008 metais, kai P. Chan persikėlė gyventi kartu su M. Zuckerbergu, numato „vieną pasimatymą per savaitę“ ir „mažiausiai šimtą minučių laiko vienumoje“.

Be to, jų pasimatymai negali vykti poros apartamentuose ar „Facebook“ biure. Žinia apie šį dokumentą pirmą kartą pasirodė 2008 metų knygoje „Once You're Lucky, Twice You're Good: The Rebirth of Silicon Valley and the Rise of Web 2.0“, kurioje rašoma apie Silicio slėnio verslininkus.

M. Chan ir M. Zuckerbergas niekada nepaneigė ir nepatvirtino šios žinios, dėl ko ji dar labiau visus intriguoja.

Jų vestuvės buvo šiek tiek per paprastos

Turint omenyje tai, kad M. Zuckerbergas turi marias pinigų, gali kilti mintis, kad vestuvėms jų nebuvo pagailėta. Tačiau pasirodo, 2012 metų gegužę vykusios vestuvės bemaž nieko nekainavo (milijardieriaus standartais).

Pradėkime nuo Priscillos sužadėtuvių žiedo. Ekspertas leidiniui „Daily Mail“ tvirtino, kad P. Chan „paprastas žiedas su rubinu“ vertas maždaug 25 tūkstančių dolerių (22 tūkstančių eurų), o tai M. Zuckerbergui tėra grašiai. Daugelį žmonių toks jo pasirinkimas nuvylė, mat šiuos sentimentus pora tiesiog ignoravo.

Buvo nuspręsta nešvaistyti pinigų vestuvėms ir Priscilla pasirinko 4700 dolerių (4200 eurų) kainuojančią nėrinių suknelę, kurią jos ypatingai dienai sukūrė Claire Pettibone. Ceremonija vyko poros namų kieme. O kaip maistas? Svečiai buvo vaišinami meksikietiškais patiekalais ir sušiais iš vietos restoranų, esančių Palo Alto mieste, kuriame jie įsikūrę.

Kaip ten bebūtų, įdomus ir tas faktas, kad „Green Day“ dainininkas Billie Joe Armstrongas per priėmimą koncertavo nemokamai.

Drama vestuvių dieną

Kalbant apie vestuves, per jas neapsieita be nereikalingų trukdžių, kurie atsirado dėl M. Zuckerbergo negebėjimo planuoti. Netikėtos vestuvės (taip, pora būsimą ceremoniją nuo visų slėpė) vyko tuo pačiu metu kaip ir pirminis viešas kompanijos „Facebook“ akcijų pasiūlymas visuomenei. Išvertus į paprastą kalbą, tai reiškia, kad šis procesas yra didelis įvykis.

„Vienas netikėtų vestuvių šalutinis poveikis – finansų departamento vadovas, valdęs mūsų pirminio viešo pasiūlymo procesą, neturėjo menkiausio supratimo apie mūsų vestuves, – M. Zuckerbergas rašė „Facebook“ apie tuomet susiklosčiusią situaciją. – Kalbant apie pirminius viešus pasiūlymus, procesas šiek tiek užtrunka ir kai viskas parengta, išeini į viešumą. Kai aš numačiau datą mūsų siurprizui, mes dar neturėjome net menkiausio supratimo, kada vyks pirminis viešas pasiūlymas.“

Kai M. Zuckerbergas sužinojo, kad šis procesas vyks gegužės 18 dieną numatytų vestuvių išvakarėse, jis susinervino.

„Buvau šokiruotas. Uždariau duris ir paklausiau, ar negalima to padaryti keliomis dienomis anksčiau, – rašė M. Zuckerbergas. – Jis atsakė, kad dar nebus parengta. Paklausiau, gal tuomet galima savaite vėliau, tada jis atsakė, kad viskas bus parengta gegužės 18 dieną, todėl tada viskas ir turi vykti.“

Suprantama, šis keblumas sukėlė daug streso per M. Zuckerbergo ir P. Chan vestuves. Belieka stebėtis, kodėl M. Zuckerbergas neužsiminė savo bendradarbiams apie galimą dienotvarkės planavimo koliziją.

Mieloji, ar galime sutrumpinti medaus mėnesį?

Turint omenyje įtemptas M. Zuckerbergo ir P. Chan vestuves, galima pamanyti, kad jaunavedžiai už viską atsigriebė per medaus mėnesį. Tačiau Priscillai dar kartą teko nusivilti, mat vyras, kad galėtų pasirūpinti darbo reikalais, nusprendė sutrumpinti medaus mėnesį.

„Vestuvės išties buvo ypatingos, bet, kaip jau žinote, mūsų pirminis viešas pasiūlymas nevyko visiškai sklandžiai. Priscilla ir aš išvykome medaus mėnesio, tačiau situacijai pablogėjus aš norėjau būti su mūsų komanda, todėl medaus mėnesį keliomis dienomis patrumpinau“, – „Facebook“ rašė M. Zuckerbergas..

Sunku net įsivaizduoti, kaip visoje toje situacijoje jautėsi Priscilla…

Gera žinia ta, kad M. Zuckerbergas pažadėjo savo žmonai visa tai kompensuoti.

„Pažadėjau Priscillai, kad kasmet mūsų santuoką švęsime išvykdami medaus mėnesio, – kalbėjo jis. – Kelis metus mes vykome į Japoniją ar Prancūziją. Šiemet keliavome po Jungtines Amerikos Valstijas ir mūsų medaus mėnesį praleidome Meino kaimo vietovėje. Vienas dalykas, ko išmokau iš santuokos, kad bendros kelionės su laiku tik gerėja“.

Gimdykloje kalbėjo apie verslo reikalus?

Mažiausia, ką moteriai norisi daryti gimdymo metu, tai kalbėti apie reikalus. Tačiau 2015 metų gruodį, pasaulį išvystant Zuckerbergų pirmagimei dukrai Max, Priscillai būtent tai ir teko daryti. P. Chan prisipažino: „Buvau ligoninėje, jau vyko gimdymas, ir Markas turėjo laiško kopiją, kurią norėjo duoti man peržiūrėti. „Ar to reikia? Ar turėčiau šį paragrafą pakelti aukščiau?“ – prisimena ji vyro žodžius. – Pasakiau, „Mielasis, jau viskas. Kūdikis čia. Laiškas baigtas“.

Iš tiesų, kažkas P. Chan apdovanojo plienine kantrybe.

Ir nors M. Zuckerbergui nederėjo sukti galvos žmonai apie darbo reikalus tokią ypatingą gyvenimo akimirką, laimei, gimdymas praėjo sklandžiai. Ir belieka tikėtis, kad M. Zuckerbergas išmoko pamoką iki tol, kai 2017 metų rugpjūti Priscilla pagimdė antrą judviejų dukrą.

Kalbant techniniais terminais, M. Zuckerbergas tikrai myli žmoną

Visai nenuostabu, kad jis yra technikos žmogus – galų gale, juk būtent M. Zuckerbergas sukūrė „Facebook“. Tačiau kas vis dėlto šiek tiek šokiruoja? Tai, kad jis žiūri į savo santuoką per verslo prizmę. Visuomenei apie šį keistą reiškinį buvo priminta tuomet, kai paties M. Zuckerbergo „Quartz“ paprašė apibūdinti Priscillos įtaką jo gyvenimui.

„Strategiškai ir operatyviai – šiek tiek skirtingai. Strategiškai, mes į darbą žiūrime iš skirtingų perspektyvų. Aš akivaizdžiai sukūriau technologijų kompaniją ir produktą, taip pat vadovauju šiai didelei organizacijai. Tu turi šią patirtį kaip gydytoja, dalyvauji moksle ir švietime, ir kaip mokytoja, ir kaip mokyklos statytoja, taigi, tikra praktikė, – samprotavo M. Zuckerbergas. – Aš atlikau šiek tiek tokio darbo, savanoriaujant užklasinėje programoje ir patarinėjant studentams, o tai suteikia skirtingą patirtį, kuri, aš manau, yra išties svarbus papildymas formuojant darbą, kurį atliekame.“

Taip, peršasi mintis, kad romantika nėra stiprioji M. Zuckerbergo pusė. Tarsi norėdamas situaciją dar labiau pabloginti, technologijų magnatas užbaigė savo monologą partnerystę su Priscilla pavadindamas „sveikintina“. Ką čia jau ir pridursi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)