Pora susipažino 1947 metais, kai S. Lee, tuo metu jau pakėlęs „Marvel“ kompanijos prestižą ir užsitarnavęs moterų numylėtinio vardą, nusprendė pasidomėti „žavia raudonplauke“, su kuria jį supažindino pusbrolis.

Tačiau vietoj jos duris atidarė skrybėlių modelis Joan Clayton Boocock. S. Lee netrukus prisipažino meilėje, tačiau buvo viena problema – Joan jau buvo ištekėjusi.

Joan „People“ prisipažino, kad pirmasis jos vyras nebuvo jos žmogus.

„Pažinojau jį vos 24 valandas, kai mes nusprendėme susituokti, – tada kalbėjo ji. – Daugeliu aspektų tai buvo puiki santuoka, tačiau pragyvenusi su juo metus supratau, kad jis kažkoks nuobodus…“

Užtat Stanas jai pasirodė labai įdomus.

„Jis dėvėjo nuostabią skrybėlę plačiais kraštais ir kaklaskarę, o kai nusivedė mane į „Prexy’s“ suvalgyti mėsainio, citavo Omarą Khayyamą, – sakė Joan. – Jis man priminė gražų vyrą [britų aktorių] Leslie Howardą.“
Po dvi savaites trukusių pasimatymų pora buvo iki ausų įsimylėjusi, tad S. Lee pasipiršo.

„Tačiau pirmiausiai turėjau pasirūpinti, kad ji išsiskirtų“, – sakė jis.

Sužinojęs, kad Rene yra turtingas kaubojus, kuris taip pat susidomėjęs Joan, Stanas pats ten nuvyko ir įtikino ją pasirinkti jį. Pora susituokė iškart po to, kai Joan išsiskyrė.

2016-aisiais, santuokoje su Joan nugyvenęs 67 metus, „Hollywood Reporter“ vyras sakė, kad jis akimirksniu suprato, jog Joan yra ta vienintelė, nes ji buvo labai panašiu į tą svajonių moterį, kurią piešdamas jis užaugo.

„Buvo tokia mergina, kurią piešiau, – sakė jis. – Tas pats kūnas, veidas, tie patys plaukai. Tai buvo mano supratimas, kokia turėtų būti mergina. Tobula moteris.“ Tad realiame gyvenime sutikęs Joan jis nusprendė, kad tai likimas. „Ji buvo ta mergina, kurią visą gyvenimą piešiau,“ – prisipažino S.Lee.

Pora devyniolika metų gyveno Long Ailande, augino savo dukrą Joanie. Kitos dukters, Jan, sutuoktiniai neteko kūdikystėje, praėjus vos kelioms dienoms po jos gimimo.

Vėliau jie persikėlė į Niujorką, kur S. Lee triūsė kompanijoje „Marvel“ ir tapo vienu iš komiksų herojų Žmogaus-voro, Daktaro Streindžo ir Nerealiojo Halko bendraautorių.

S. Lee teigimu, būtent Joan paskatino jį kurti realiame gyvenime gyvenančius herojus, susiduriančius su realiomis gyvenimo problemomis. Ji taip pat tapo įkvėpimu Peterio Parkerio pirmajai meilei.

2011 metais interviu S. Lee juokėsi, kas Joan net nesižavėjo komiksų knygomis.

„Mano žmona ir aš buvome išties artimi. Tačiau nepaisant to, nesu įsitikinęs, kad ji kada nors perskaitė mano parašytą knygą, – minėtame interviu sakė jis. – Jai visiškai nepatinka komiksai. Jai patinka tokie dalykai kaip dekoravimas. Man ji tobula žmona, nes būdamas namuose tiek daug laiko praleidžiu rašydamas, kad, įsivaizduoju, kita moteris man sakytų kažką panašaus į „Kodėl mes niekada niekur neišeiname? Kodėl mes nepaimame atostogų? Tu niekada manęs niekur nenusivedi!“.

Tačiau Joanie žaisliukas yra jos namai. Ji žaidžia su namais. Ji gali visą laiką skirti baldų perstumdymui. Ji gali nuolat susirasti sau veiklos, kas man labai patinka, tad aš nesijaučiu kaltas, rašydamas savo kambaryje.“

Kai kas nors paklausdavo, ką jie mėgsta veikti kartu, jis tvirtindavo, kad kiekvieną vakarą jų namuose vyksta „vakarienės teatras“ – kasvakar jie valgo virtuvėje ir žiūri per nedidelį televizorių kokį šou.

„Man tai viena gražiausių dienos dalių, – kalbėjo S. Lee. – Žinoma, mes ginčijamės dėl to, ką žiūrėti. Tačiau galiausiai išsiaiškiname.“

1981 metais pora persikėlė į Los Andželą, kur Joan dirbo įgarsintoja, rašė romaną ir atlikdavo epizodinius vaidmenis „Marvel“ filmuose (paskutinį kartą Joan vaidino 2016 metų juostoje „Iksmenai: apokalipsė“ („X-Men: Apocalypse“).

Pora gyveno santuokoje iki pat Joan mirties 2017 metų liepą, moteris mirė nuo insulto komplikacijų. S. Lee pragyveno ją kiek ilgiau nei metus ir mirė 2018 metų lapkričio 12 dieną.

Tačiau jų holivudinė meilės istorija yra verta knygos ir iš dalies paaiškinama jų nepriklausomumu vienas nuo kito. Kai kartą „People“ žurnalistai pastebėjo, kad S. Lee išvažiuoja į darbą dar prieš atsikeliant Joan, ji atsikirto: „Kodėl turėčiau rūpintis ir keltis daryti jam pusryčių? Jis nesivargina man jų daryti“.

Regis, kad tai S. Lee nei kiek nerūpėjo. Būdamas 56 metų, jis vis dar džiaugėsi tobula sveikata ir mėgo leisti laiką vaikštinėdamas po Niujorką, kad išliktų geros formos.

„Žinote, – tada sakė jis su šypsena veide, – po 31 metų mano žmona vis dar galvoja, kad turiu tobulą kūną.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)