Nors apie kiekvieną princesės Dianos gyvenimo akimirką – nuo jos romanų iki psichologinių problemų – ne vienerius metus skelbdavo spauda, daugiau nežinotos informacijos pasirodė tik po tragiškos jos mirties 1997 metų rugpjūtį.

Straipsniai, romanai, dokumentiniai filmai ir įrašai atskleidė iki šiol mažai žinotų faktų apie jos gyvenimą – nuo jos draugysčių iki pažeidžiamiausių akimirkų. Ši informacija leido žmonėms daugiau sužinoti apie princesės Dianos gyvenimą ir dar stipriau ją pamilti.

Persirengusi vyru su Freddie Mercury apsilankė gėjų bare

Savo knygoje „The Power of Positive Drinking“ komikė Cleo Rocos aprašo tikrai neįprastą draugų kompaniją, kuriai priklausė princesė Diana, Freddie Mercury, britų komikas Kenny Everettas ir pati Cleo Rocos.

„Kartą Freddie jai pasakė, kad mes einame į „Vauxhall Tavern“ – gana prastai pagarsėjusį gėjų klubą Londone. Diana sakė, kad niekada apie tokį negirdėjo ir taip pat norėtų prisijungti“, – rašo C. Rocos.

Tam, kad išvengtų potencialios bulvarinių laikraščių dramos, draugai sumanė aprengti Dianą... vyru. Taip ji galėjo įsliūkinti į barą ir pasimėgauti Londono naktiniu gyvenimu. Ir dėl tuometinio didžiulio Freddie Mercury populiarumo, jai tai tikrai pavyko.

„Ji tiesiog norėjo pajusti tą jaudulį, įeiti neatpažinta, užsisakyti vieną gėrimą ir vėliau išeiti, – rašė komikė. – Ji pasimatavo drabužius, kuriuose ketino vilktis Kenny, – kamufliažinę karišką striukę, užsidėjo odinę kepuraitę, po kuria paslėpė plaukus, ir užsidėjo tamsius aviatoriaus stiliaus akinius nuo saulės.“

Ji slapta įrašė savo gyvenimo istoriją

Sėdėdamas vienoje Londono kavinėje rašytojas ir žurnalistas Andrew Mortonas sužinojo kai ką, kas visam laikui pakeitė jo gyvenimą – ir visą pasaulį. Savo knygoje „DIANA: Her True Story – In Her Own Words“ A. Mortonas rašo, kaip pirmą kartą išgirdo Dianos balsą, kurio su niekuo nesupainiosi, garso įraše, kurį gavo.

„Tai buvo tarsi kelionė į paralelinę visatą. Princesė kalbėjo apie savo būseną, išdavystės jausmą, mėginimus nusižudyti ir du dalykus, apie kuriuos anksčiau nebuvau girdėjęs: bulimiją ir moterį vardu Camilla“, – rašė jis.

Diana padarė įrašų su savo balso treneriu Peteriu Settelenu. Tai buvo savotiška psichologinės terapijos forma. Kaip pernai rašė britų laikraštis „The Daily Telegraph“, po Dianos mirties jos balso treneris pardavė įrašus Didžiosios Britanijos televizijos kanalui „Channel 4“. Tai papiktino Dianos šeimą, kurie teigė, kad įrašai buvo jų nuosavybė.

Jos įrašai buvo aptikti pas buvusį Dianos liokajų per policijos reidą

Minėtame „The Daily Telegraph“ straipsnyje rašoma, kaip Dianos įrašai pirmą kartą buvo aptikti 2001 metais per policijos reidą buvusio karališkojo Dianos liokajaus Paulo Burrelo namuose, ten rasta daug princesės asmeninių įrašų. Tačiau kadangi juose buvo itin daug jautrios informacijos, jie nebuvo panaudoti byloje prieš P. Burrelo.

Viename „ABC News“ straipsnyje rašoma, kad buvęs Dianos liokajus ne tik pasisavino jos įrašų. Jis taip pat sukaupė daugiau nei 300 velionės princesės daiktų: drabužių, nuotraukų ir laiškų šeimos nariams. 2002 metais liokajus buvo pripažintas nekaltu įsikišo pati karalienė ir paaiškino, kad liokajus buvo paprašęs leidimo paimti Dianos asmeninių daiktų.

Kai dienraštis „The Sun“ paskelbė žinią apie Dianos įrašus, Peteris Settelenas, padėjęs jai juos įrašyti, kreipėsi į teismą ir pareikalavo juos grąžinti, nes jie esą jam teisėtai priklausė. Galiausiai įrašai jam buvo grąžinti, tačiau šis juos 2004 metais pardavė NBC.

Stebėtina priežastis, kodėl nutrūko princesės Dianos romanas su karininku Jamesu Hewittu

Daugelis žino apie princo Charleso neištikimybę santuokos su Diana metu. Tačiau prieš pastarosios mirtį mažai kas žinojo, kad ir ji buvo užmezgusi ne vieną romaną. Princesės Dianos pagrindinis asmens sargybinis Kenas Wharfe'as aprašė Dianos romaną su plevėsa Jamesu Hewittu savo memuaruose „Diana: Closely Guarded Secret“. Pora susipažino per vieną vakarėlį 1986 metais. „Iš to, kaip ji kalbėjo, buvo aišku, kad ji dievino tą vyrą, net ir po to, kai jų romanas nutrūko“, – savo knygoje rašė Dianos asmens sargybinis.

Tačiau romanas įsisiūbavo tik po princo Harry gimimo ir po to, kai Diana sužinojo apie savo vyro ir Camillos Parker Bowles romaną. Diana ir J. Hewittas paslapčia ištrūkdavo į jos motinos užmiesčio namą Devone, ir K. Wharfe‘as, kaip jos pagrindinis apsaugininkas, vykdavo kartu. Deja, romanas baigėsi, kai J. Hewittas buvo dislokuotas Vokietijoje. Anot K. Wharfe‘o, toks sprendimas buvo priimtas dėl „emocinio spaudimo, kurį jam darė Diana“. Kitais žodžiais tariant, plevėsai tiesiog atsibodo turėti tik vieną mylimąją.

Ji taip pat buvo užmezgusi romaną su Barry Mannakee, kuris... neva dėl to buvo nužudytas
Barry Mannakee buvo princesės Dianos asmens sargybinis ir tariamas meilužis. Įdomu yra tai, kad 1987 metų pavasarį jis žuvo per motociklo avariją nukritęs nuo kolegės vairuojamo motociklo galo. P. Setteleno padarytuose Dianos įrašuose, kuriuose vėliau iš dalies transkribavo ir paskelbė BBC, Diana labai nedrąsiai kalbėjo apie B. Mannakee: „Žinai, aš atvirai demonstravau savo jausmus. Buvau laiminga tik tuomet, kai jis buvo šalia“.

Taip pat tuose įrašuose Diana pasidalino savo įtarimais dėl B. Mannakee mirties ir sakė mananti, kad jis buvo tyčia nužudytas, kad karališkoji šeima galėtų apsaugoti savo reputaciją dėl šių nederamų santykių.

Dėl Dianos asmens sargybinio nužudymo apkaltinta Nicola Chopp nemano esanti kalta dėl B. Mannakee mirties. Dienraščiui „The Daily Mail“ ji sakė: „Esu įsitikinusi, kad ne aš buvau B. Mannakee mirties priežastis. Nelaimes galima surežisuoti ir tą naktį įvyko kai kas įtartino. Į policijos žargoną panašūs žodžiai buvo įtraukti į mano apklausos policijoje protokolą, tokie žodžiai, kaip nuošalė, kurių aš niekada nevartojau“.

Jos sesuo susitikinėjo su princu Charlesu, tačiau štai kodėl viskas nutrūko

Galbūt žinojote, kad Diana nebuvo pirmoji savo šeimos moteris, susitikinėjusi su princu Charlesu. Iš tiesų jos vyresnė sesuo ledi Sarah prieš tai susitikinėjo su juo, tačiau viskas truko neilgai. Kaip 2011 metais dienraštyje „The Mirror“ išspausdintame savo straipsnyje teigė Jamesas Whitakeris, „Sarah labai atvirai kalbėjo apie savo vaikiną ir pareiškė, kad už Charleso netekėtų, „būtų jis šiukšlininkas ar Anglijos karalius“.

Žurnalistas teigė su tuometine mergina ir tuomet šešiolikmete Diana susitikęs viename Šveicarijos slidinėjimo kurorte. Vėliau jis buvo pakviestas pietų Londone, kur ir paaiškėjo visos pikantiškos detalės apie trumpą romaną. Galiausiai jis parašė straipsnį. Kalbama, kad princas Charlesas labai supyko, kai perskaitė jį, ir netruko išplūsti ledi Sarah už jos neapgalvotas kalbas.

Ji žudėsi... ir ne kartą

Po jos mirties paskelbtuose įrašuose Diana pasakojo apie savo mėginimus nusižudyti dėl depresijos, bulimijos ir vyro neištikimybės. Dalį šių įrašų transkripcijų išspausdino žurnalas „Marie Claire“.

„Leidome laiką Balmoral pilyje nuo rugpjūčio iki spalio. Labai, labai sulysau. Žmonės ėmė sakyti, kad „matyti tavo kaulai“. Spalį man buvo labai blogai. Man buvo tokia gili depresija, kad mėginau persipjauti venas skutimosi peiliuku... Anksčiau grįžau į Londoną gydytis. Ne todėl, kad man nepatiko Balmorale, bet todėl, kad mano būklė buvo labai prasta“, – pasakojo Diana.

Tai buvo ne vienintelis princesės mėginimas nusižudyti. Dienraščiui „The Daily Mail“ parašytame straipsnyje Andrew Mortonas mini ir antrą Dianos mėginimą nusižudyti. „Kai buvau ketvirtą mėnesį nėščia ir laukiausi Williamo, aš specialiai nusiritau laiptais, kad sulaukčiau savo vyro dėmesio, kad jis mane išklausytų“, – pasakojo Diana. Deja, princo Charleso tai nesujaudino.

Jos paskutiniai žodžiai


Duodamas interviu dienraščiui „The Sun“, ugniagesys Xavier Gourmelonas atskleidė, ką reiškė praleisti šalia paskutines princesės Dianos gyvenimo minutes. 1997 metų rugpjūčio 31 d. naktį princesė pateko į automobilio avariją Paryžiuje.

„Automobilis buvo baisiai sumaitotas ir mes elgėmės taip, kaip ir bet kurio avarijos metu. Iš karto ėmėmės darbo, kad išsiaiškintume, kam reikia pagalbos, ar yra gyvų“, – pasakojo jis. Jo teigimu, iš pradžių princesė kvėpavo, tačiau vėliau jai sustojo širdis.

„Laikiau jos ranką, sakiau ramiai gulėti ir nejudėti. Sakiau, kad atvykau čia jai padėti ir ją raminau. Ji pasakė: „Dieve mano, kas nutiko?“ – pasakojo ugniagesys.

Deja, kitą rytą princesė mirė nuo vidinio kraujavimo sukeltų komplikacijų. „Jei atvirai, tai maniau, kad ji išgyvens ... Tačiau vėliau sužinojau, kad ji mirė ligoninėje. Tai buvo labai liūdna“, – sakė X. Gourmelonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)