Skelbiama, kad išprievartauti modelį jis bandė praėjus vos keletui dienų po jų susitikimo. 2002 metais patirtas įvykis ilgam įsirėžė į manekenės atmintį. Jane Doe pasakojo, kad jis vertė liesti jo penį ir leisti laiką su juo Niujorke esančiame bute.

Kaip skelbiama teismo dokumentuose, nustatyta, jog prodiuseris merginą šantažavo ir naudojo emocinę prievartą. Ilgą laiką jis trukdė jos karjerai. Visus šiuos kaltinimus neigia prodiuserio advokatas Benjaminas Brafmanas.

Moteris taip pat pasakojo, kad H. Weinsteiną sutiko savo agentūros „Next“ renginyje. Po trijų dienų sutiko su juo papietauti. Tačiau prodiuseris nusivedė ją į savo butą.

„Weinsteinas gąsdino ir spaudė Jane Doe, sakydamas, kad sukūrė Penelopės Cruz ir Gwyneth Paltrow karjeras ir niekas nedirbtų be jo. Tuomet jis nusimovė kelnes ir vertė ją liesti ir masažuoti penį“, – teigia teismo atstovai.

Modelis sakė, jog visuomet atsisakydavo palaikyti santykius su prodiuseriu, išsisukinėdavo nuo jo pasiūlymų mylėtis. Jos advokatas pabrėžė, kokios drąsos jo klientei prireikė tam, kad galėtų viską vėl prisiminti ir papasakoti viešai.

DELFI primena, kad dar neseniai „Sky News" gavo vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip Harvey Weinsteinas dalykiniame susitikime netinkamai elgiasi su jauna moterimi. Niekada anksčiau neskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip jis apsikabina, liečia ir laido seksualinio pobūdžio užuominas 28-erių Melissai Thompson.

M. Thompson 2011-ųjų rugsėjį apsilankė „The Weinstein Company" biure Niujorke, kad pristatytų ir pasiūlytų savo technologijų startuolio naująją vaizdo ir analizės paslaugą.

Susitikimą jį įrašė – tai buvo pristatymo dalis. M. Thompson pareiškė, kad prabėgus kelioms valandoms netoliese esančiame viešbutyje H. Weinsteinas ją išprievartavo. H. Weinsteinas paneigė bet kokius nepriimtinus seksualinius veiksmus. Interviu „Sky News" M. Thompson pasakojo, kad iš pradžių ji atvyko į „The Weinstein Company" biurą tikėdamasi čia susitikti su rinkodaros skyriaus specialistais.

Tačiau vaizdo įrašas užfiksavo, kad H. Weinsteinas į susitikimą atėjo vienas. Jis prisakė netoliese esantiems darbuotojams, kad šie „netrukdytų", uždarė duris ir jas užrakino. M. Thompson ištiesė ranką, norėdama pasisveikinti, o H. Weinsteinas nustūmė jos ranką ir apsikabino moterį, ėmė glostyti jos nugarą ir murmėti: „Puiku, taip ir toliau". Tuomet H. Weinsteinas atsisėdo ir paklausė: „Taigi, ar man galima su jumis flirtuoti?". „Naaaa, pažiūrėsime, šiek tiek", – atsakė M. Thompson.

Vaizdo įraše H. Weinsteinas protarpiais atrodo sužavėtas ir susidomėjęs siūlomu produktu, jiedu detaliau aptaria jo galimybes. H. Weinsteinas sako: „Oho. Gerai, aš ketinu naudotis jūsų paslauga ir išmėginti ją su filmu, kuriame yra Marilyn Monroe, o tuomet galėsite mane užregistruoti, pasakykite tai savo viršininkui".

Rodydama vaizdo įrašą „Sky News M. Thompson kalbėjo: „Dabar aš matau, kad jis visais įmanomais būdais mėgino išstumti mane iš komforto zonos į nepatogią padėtį, priversti pasijausti sumišusia ir pažeidžiama ir pripažinti, jog jis yra galingas, o aš – ne, kad tai man reikia sudaryti su juo sutartį, o visos galios dėl to priklauso jam".

„Manau, jis nuo pat pradžių žaidė katės ir pelės žaidimą, kad pamatytų, kaip toli gali eiti ir kaip aš galiu reaguoti, todėl jis bandė įvertinti, kaip manimi manipuliuoti, kokios mano nuostatos ir dėl ko galiu būti pažeidžiama". Kartais vaizdo įraše M. Thompson atrodo sutrikusi ir, mėgindama tęsti pristatymą, užmiršta, ką norėjo pasakyti. Kartkartėmis ji bando atsakyti į H. Weinsteino veiksmus – pasilenkia prie jo, paliečia ar patapšnoja jo ranką ir petį, atsako į klausimus apie savo asmeninį gyvenimą.

Pokalbio metu, kai jie aptaria vaizdo platformą, M. Thompson Weinsteinui sako: „Duomenys išties karšti, tiesa?" H. Weinsteinas moteriai atsako: „Jie karšti. Tu karšta". Kamera to neužfiksavo, tačiau jis pakišo ranką po stalu ir, pasak Melissos, uždėjo ją ant jos kojos ir palindo po suknele.

Vaizdo įraše tuomet H. Weinsteinas sako: „Duok man dalelę savęs. Duok man ją. Viskas gerai, ar tu norėtumei kiek daugiau?". Moteris atsako: „Šiek tiek... šiek tiek aukštai, šiek tiek aukštai, šiek tiek per aukštai". „Sky News" paklausė Melisos, ar ji galėjo skatinti H. Weinsteino elgesį ar jo flirtą. Ji atsakė: „Nemanau, kad sąmoningai jį skatinau.

Žvelgdama atgal, galvoju, jog tokį mano elgesį nulėmė pasitikėjimo ir naivumo mišinys". Tiek susitikimo vaizdo įrašas, tiek kaltinimai išprievartavimu įtraukti į bendrą nukentėjusiųjų ieškinį prieš H. Weinsteiną ir kitus su juo susijusius asmenis, kurie galėjo žinoti, kas vyksta.

Vaizdo įrašą galite pamatyti ČIA.

Daugybė moterų Holivude apkaltino H. Weinsteiną seksualiniu priekabiavimu ir išprievartavimu. Dėl kilusio skandalo jį paliko ir žmona, o pastaruoju metu į viešumą išlenda vis daugiau skandalingų jo gyvenimo detalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)