D. Trumpui nutarus dalyvauti rinkimuose į JAV prezidento postą, dėmesys jo ir žmonos santykiams itin išaugo. Tik laikas parodys, ar Donaldo ir Melanios santuoka ištvers tokį visuomenės dėmesį ir viešą jos narstymą.

Visgi portalas nickiswift.com siūlo įdėmiau pažvelgti į tai, kas iš tiesų vyksta tarp JAV prezidento ir jo žmonos. Ar jums tai neprimena cirko?

„Donaldai, ne dabar!“

2017-ųjų gegužę prezidentas D. Trumpas pirmą sykį išvyko oficialaus vizito į užsienį. Šioje kelionėje buvo tiek plačiai pasklidusių momentų, kad socialiniai tinklai vos sugebėjo dorotis su naujienomis. Tai buvo ir smarkiai išjuoktas šviečiantis rutulys, ir keistas diskutuotinas nusilenkimas, ir juokingasis šokis su kardais, bet nė viena iš šių akimirkų neprilygo žymiajam Melanios mostelėjimui, kurį išvydo visas pasaulis.

Kai pirmoji JAV pora Iš Saudo Arabijos tiesiai atvyko į Izraelį, jiems oro uoste bežengiant raudonuoju kilimu prezidentas D. Trumpas pamėgino paimti pirmąją ponią už rankos. Tačiau ji akivaizdžiai mostelėjo ranka atgal ir nuo vyro rankos išsisuko, visai neatkreipdama dėmesio į dešimtis milijonų kamerų, nukreiptų į juodu.

„The Daily Beast“ primena, kad Melania taip pat atsisakė susikibti su vyru rankomis, kai jie atvyko į Vašingtoną inauguracijos ceremonijai. Būtent šiuos moters veiksmus daugelis suprato, kaip akivaizdų ženklą, jog šios poros gyvenime gilesnių jausmų nėra, o jų sąjunga - tai puikus išskaičiavimo pavyzdys.

Donaldas Trumpas ir Melania Trump

Ar jie per daug įtikinėja?

Laikui bėgant, barnių pasitaiko net ir tobuliausiose šeimose, tačiau, pasak Trumpų šeimos, jų tokie dalykai niekuomet neištinka.

„Mes nesibarame. Mes nesutinkame vienas su kitu, bet tai yra gerai. Tai labai teigiamas santykių aspektas“, – interviu „The Huffington Post“ sakė M. Trump.

D. Trumpas šį teiginį pakartojo Larry‘io Kingo pokalbių laidoje. „Mes iš tiesų niekada nebuvome susibarę, užmirškite žodį „barnis“. Niekada nebuvome susipykę. Paprasčiausiai vienas kitam labai tinkame. Mes gerai sutariame“, – tikino prezidentas.

Žmogui iš šalies sunku pasakyti, ar tai gali būti tiesa, tačiau ilga D. Trumpo viešų nesantaikų istorija, daugiausia su dviem jo buvusiomis žmonomis, verčia smarkiai abejoti tokiais teiginiais.

Jei kažką myli – paleisk

2000-ųjų sausį D. Trumpas „The New York Times“ patvirtino, kad jis ir Melania išsiskyrė, ir padarė tą jam itin būdingu stiliumi: apsuptas modelių prašmatniame „Mis JAV“ vakarėlyje. Vėliau Melania „DuJour“ prisipažino, jog jiedu išsiskyrė iš dalies dėl to, kad D. Trumpas svarstė dalyvauti prezidento rinkimuose. „Tai buvo viena iš priežasčių. Mes buvome išsiskyrę kelis mėnesius, neilgai. Mes susitaikėme“, – pasakojo M. Trump.

Minėtasis epizodas iš tiesų buvo jų antrasis išsiskyrimas. Pasak Melanios draugo mados fotografo Matthew Ataniano, kadaise savo bute nuomojusio jai kambarį, Donaldas ir Melania pykosi ir skyrėsi dar pačioje santykių pradžioje. „Ji pačioje pradžioje turėjo pasitikėjimo problemų. Todėl ji ir pasiliko butą, kad turėtų savo atskirą vietą, į kurią galėtų grįžti“, – aiškino M. Atanianas.

Jiedu buvo išsiskyrę tik kelis mėnesius, tačiau jei kaltinimai neištikimybe ir D. Trumpo politiniai siekiai vis dar tebėra juodu sukiršinti galintis dalykas, šios poros ir ateityje gali laukti tikrai ne rožėmis klotas kelias.

Donaldas Trumpas ir Melania Trump

Nepriimtini komentarai

Pasitaikė ne vienas atvejis, kai Melanijai teko mėginti aiškinti nemalonius savo vyro pasisakymus. Ji netgi paskelbė pranešimą, pasmerkiantį liūdnai pagarsėjusį paviešintą 2005-ųjų vaizdo įrašą, kuriame D. Trumpas vulgariai atsiliepia apie moteris: „Žodžiai, kuriuos pasirinko mano vyras, man yra nepriimtini ir įžeidžiantys. Jie neatspindi to vyro, kurį aš pažįstu“.

Melania taip pat sulaukė D. Trumpo atsiliepimų apie jų intymų gyvenimą ir savo kūną, kuomet ji laukėsi kūdikio. Pasak „Cosmopolitan“, D. Trumpas 2005-aisiais Howardo Sterno radijo laidoje sakė, kad besilaukiančios moterys „tiesiog išsipučia... kaip dirižablis – tinkamose vietose“. Jis dar pridėjo: „Turiu omenyje, jog ji iš tiesų pasidarė milžiniška visose tinkamose vietose. Milžiniška pačiu geriausiu aspektu. Ji tapo labai, labai didelė – visose tinkamiausiose vietose“.

Pasak Melanijos, šis interviu nebuvo jos vyro kaltė. „Fox News“ ji aiškino, kad kitiems tiesiog pavyko D. Trumpą patraukti už liežuvio.

Tačiau visa tai tėra ledkalnio viršūnė, lyginant su D. Trumpo pokalbiais su H. Sternu – 2017-ųjų rugsėjį „Factbase“ buvo paskelbti daugelio interviu su H. Sternu įrašai. Buvo atskleista daugybė nepagražintų pokalbių tarp būsimojo prezidento ir radijo žvaigždės.

Tad tikėti tvirtinimais apie niekados neištinkančius barnius tampa vis sunkiau.

Nekoks pirmasis įspūdis

Greičiausiai teko matyti internete JAV prezidento inauguracijos dieną pasklidusį populiarų vaizdelį: kai D. Trumpas į ją atsisuka, Melania šiltai nusišypso, tačiau vos jam nusisukus žaibiškai persimaino. Tai buvo tik vienas iš daugelio keistų tą dieną nutikusių dalykų, susijusių su poros santykiais.

Inauguracijos šventė pasižymėjo ir keistu šokiu. Atrodė, kad Melania stengėsi atsitraukti nuo Donaldo. Kūno kalbos eksperto manymu, toks judesys gali reikšti, jog pirmoji ponia norėjo pasakyti: „Nenoriu, kad susijungtume kaip partneriai“.

Žinoma, ko gero, didžiausias nesusipratimas ištiko, kai jiedu atvyko į Baltuosius rūmus, kur juos sutiko Obamų šeima. D. Trumpas iššoko iš automobilio ir ėmė lipti laipteliais, palikdamas Melanią, kuriai teko apeiti automobilį ir vienai lipti laipteliais. Milijonai namuose inauguraciją stebinčių žmonių susidarė nekokį pirmąjį įspūdį. Nors kiekvienas incidentas gali būti nesunkiai paaiškinamas paprasčiausiu nervinimusi, vis tiek kyla labai rimtų klausimų apie poros santykius.

Šventė kūno kalbos ekspertams

Po inauguracijos tendencija žiniasklaidos priemonėms pasitelkti kūno kalbos ekspertus niekur nedingo. Iš esmės beveik kiekvieną kartą, kai prezidentas ir pirmoji ponia pasirodo viešumoje, galima laukti kūno kalbos ekspertų pasisakymų antplūdžio. Jie analizuoja viską: nuo to, kokiu atstumu vienas nuo kito jiedu stovi, iki judesių subtilybių. Interpretavimas, kaip Melanija reaguoja arba nereaguoja į Donaldą, tapo atskira veiklos šaka, nors kartais šių ekspertų apibendrinimai visiškai prieštarauja vienas kitam.

Pavyzdžiui, kai 2017-ųjų vasarį per protestą atrodė, kad Melania krūptelėjo, kai Donaldas palietė jos ranką, „Elite Daily“ į pagalbą pasitelkė du kūno kalbos ekspertus, kad užčiuoptų tokios nemalonios reakcijos esmę. Pirmasis ekspertas nusprendė, jog Melania paprasčiausiai nervinosi, nes jai teko sakyti kalbą, o antrasis pareiškė: „Tarp jų nėra jokios meilės“. Tad rezultatas toks: arba Melania tiesiog baiminasi kalbėti viešai, arba ji nekenčia bet kokio savo vyro atvaizdo, jo skleidžiamo garso ir prisilietimo. Panašu, kad kūno kalbos ekspertai tikrai nepadeda susidaryti aiškesnio vaizdo.

Ar tai abiems patogi santuoka iš išskaičiavimo?

Pasak „Vanity Fair“, Donaldas sutiko Melanią 1998-aisiais vakarėlyje, į kurį atvyko su Norvegijos kosmetikos kompanijos paveldėtoja ir verslininke Celina Midelfart, su kuria tuo metu susitikinėjo. Kaip pasakojama, kol C. Midlefart buvo tualete, Donaldas davė Melaniai savo telefono numerį, ir po kelių dienų jiedu vienas su kitu susisiekė.

Šaltiniai tvirtina, kad jų bendravimas abiems buvo labai naudingas ir patogus. Donaldas gavo tai, ko ieškojo: patrauklią jaunesnę moterį, besivadovaujančią tradicinėmis vertybėmis, ir tuo pačiu išlaikė pakankamai nepriklausomybės, o 24 metais už jį jaunesnė Melania taip pat pastebėjo jo privalumus.

„Ji sutiko Donaldą visiškai tinkamu metu. Jai po truputį ėmė baigtis pinigai, ji priėjo liepto galą ir ketino grįžti į Rytų Europą“, – „The New York Post“ sakė šaltinis.

Donaldas Trumpas ir Melania Trump

Jų santykiai per atstumą įvertinti ir pinigais

D. Trumpui tapus JAV prezidentu, Melania ilgai atidėliojo savo persikėlimą į Vašingtoną. Kad pora galėtų palaikyti santykius per atstumą, reikėjo pastangų ir lėšų, kurių dydis verčia kilstelėti antakius. Pasak „The Hill“, Niujorko policijos departamentui „viena Melanijos ir jos sūnaus saugojimo diena kainavo nuo 127 iki 146 tūkstančių dolerių (nuo 112 iki 128 tūkstančių eurų). Kaip teigė Niujorko policijos departamento pareigūnai, tai reiškia, kad vien laikotarpis nuo rinkimų dienos iki inauguracijos dienos iš viso kainavo 24 milijonus dolerių (maždaug 21 milijoną eurų). Visuomenės nepasitenkinimas netgi buvo pasiekęs tokią ribą, kad buvo inicijuota peticija, raginanti Melanią arba keltis į Baltuosius rūmus, arba susimokėti savo sąskaitas pačiai.
Ar jie miega drauge?

Nors tai gali būti ir niekuo nepagrįsti gandai, tačiau visų keistų poros tarpusavio santykius lydinčių dalykų kontekste verta atkreipti dėmesį į kalbas, kad Donaldas ir Melanija nemiega vienoje lovoje. Tiesa, taip daro tikrai nemažai porų. Visgi, pasak „daugelio šaltinių“, su kuriais pavyko susisiekti „Us Weekly“, Melania „atsisako miegoti vienoje lovoje su Donaldu“. Vienas porai artimas šaltinis tvirtino, kad tai abiems išeina į naudą, akivaizdžiai mėgindamas šiam faktui suteikti teigiamą atspalvį.
Vargu, ar kas nors žino, kaip yra iš tiesų. Galbūt nuo prezidento D. Trumpo knarkimo dreba visas miegamasis, o gal jo prašmatni šukuosena kutena Melanios nosį ir trukdo tinkamai išsimiegoti.

Bjaurūs kaltinimai ir keistas Melanios atsakas

Akivaizdu, kad Melania trokšta palaikyti savo vyrą, net ir tais atvejais, kai jis atsiduria itin kontroversiškų įvykių sūkuryje, tačiau „People“ žurnalistės Natashos Stoynoff, pareiškusios D. Trumpui kaltinimus seksualiniu priekabiavimu, atveju Melanijos gynyba paliko daug neatsakytų klausimų.

N. Stoynoff apkaltino, kad 2005-aisiais, kai ji ėmė interviu iš Trumpų šeimos, tuomet besilaukianti Melania paliko ją vieną su Donaldu, šis prirėmė ją prie sienos ir sugrūdo liežuvį į burną.

Pasak „Vanity Fair“, Melanios atsakas į bjaurius kaltinimus susitelkė į nereikšmingas N. Stoynoff istorijos detales ir nepatvirtino ar nepaneigė likusio pasakojimo. N. Stoynoff tvirtina susidūrusi su Melania po kelių mėnesių, tačiau Melanios advokatas paskelbė pareiškimą, paneigiantį antrąjį susitikimą.

Ar Melania atsisakė komentuoti likusią istorijos dalį, nes ji buvo įsitikinusi, jog kaltinimai dėl priekabiavimo buvo teisingi, ar ji paprasčiausiai neturėjo teisinio pagrindo tai aptarinėti, nes tuo metu nebuvo kambaryje? Bet kuri išvada daug pasako apie Melanios atsaką į kontroversišką sutuoktinio elgesį.

Vedybų metinės? Kokios dar metinės?

CNN atkreipė dėmesį, kad 2018-aisiais svarbioji Trumpų vedybų metinių diena „atėjo ir praėjo be žinučių „Instagram“, „Twitter“, nebuvo jokių pranešimų apie į prezidento darbotvarkę įsiterpiančią šventinę vakarienę“.

Tačiau galbūt Donaldas ir Melania pajuto, kad puikavimasis jų romantiškais santykiais įvairių skandalų fone atrodytų įtartinai ir nenatūraliai. Tačiau gal jie triukšmingai atšventė savo 12-ąsias vedybų metines? Juk jiedu turėjo dar vieną fantastišką priežastį švęsti – Donaldo inauguraciją, tiesa?

„Praėjusiais metais pirmoji pora savo 12-ųjų vedybų metinių nešventė drauge – pirmoji ponia apkrauto inauguracijos savaitgalio pabaigoje sugrįžo į Niujorką“, – pranešė CNN.

Na, tai pasako daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)