Remiantis 1954 metais „The New York Times“ pasirodžiusiu rašytojos nekrologu, tikrasis kūrėjos vardas buvo Sidonie Gabrielle Claudine Colette Gauthier-Villars de Jouvanel Goudeket (tiek pavardžių jai liko po po kelių santuokų).

Ji gimė 1873 metais nedideliame Burgundijos miestelyje. Ten ji gyveno iki pažinties su pirmuoju vyru Gauthier-Villars, dar žinomu kaip tiesiog Willy (filme jį vaidina Dominicas Westas). Menininkei tada buvo vos 20 metų.

Juostoje „Colette“ daugiausia dėmesio skiriama jos santuokai ir darbiniams santykiams. Sutuoktinis priverčia žmoną už jį parašyti romaną ir pasivadina „Willy“. Dešimt metų S. G. Colette rašė romanus Willy vardu. Pirmasis jos literatūrinis darbas buvo romanas „Claudine a l‘ecole“ („Claudine mokykloje“). Kaip teigia „Refinery29“, kurdama Claudine personažą, rašytoja rėmėsi savo pačios vaikystės Burgundijoje patirtimis.

Remiantis „Time“, tai, kad S. G. Colette knygos buvo pasirašomos jos vyro vardu, tapo viena iš pagrindinių poros nesutarimų priežasčių. Vėliau jie kelias rašytojos knygas pasirašė kartu – Willy ir Colette Willy. Tik kai 1931 metais Willy mirė, S. G. Colette pagaliau galėjo nurodyti tikrąją jos parašytų knygų autorystę.

Colette ir Willy gyveno atviroje santuokoje. Kaip rašo „Time“, amžių sandūroje „aukštesnės klasės ir bohemos“ atstovų šeimoms toleruoti neištikimybę buvo normalu, tačiau Willy ir Colette santykiai buvo ypatingi, nes abu neslėpdami susitikinėjo su moterimis.

Kol dar buvo ištekėjusi, S. G. Collete susitikinėjo su Napoleono III dukterėčia Matilde de Morny arba tiesiog Missy (filme ją vaidina Denise Gough), kuri persirengdavusi vyru. Willy turėjo meilužę, tad visi keturi visai smagiai leisdavo laiką, netgi vykdavo kartu atostogauti.

Colette ir Willy santykiai nutrūko XX amžiaus pradžioje. Būtent tada ir baigiasi juostos „Colette“ veiksmas.

Remiantis įvairiomis biografijomis, būtent tuo metu prasidėjo dar įdomesnis menininkės gyvenimo etapas. Missy ir Colette dar kelerius metus buvo kartu. Stanley Applebaum knygoje „The Vagabond“ rašo, jog Missy ir S. G. Colette 1907 metais pasibučiavo Mulen Ružo scenoje ir kaip reikiant šokiravo visus susirinkusius.

Poros santykiai, anot S. Applebaum, nutrūko 1911 metais. Tada rašytoja ištekėjo už laikraščio redaktoriaus Henry‘io de Jouvenelio.

Kaip rašo „Time“, S. G. Colette galiausiai užmezgė romaną su tuometinio sutuoktinio šešiolikmečiu posūniu.

Skandalingi santykiai klostėti maždaug tuo metu, kai rašytoja išleido knygą pavadinimu „Cheri“, kurioje pasakoja aštuoniolikmečio, įsimylėjusio 24 metais už jį vyresnę motinos draugę.

„Refinery29“ rašo, kad S. G. Collete galiausiai išsiskyrė su laikraščio redaktoriumi ir ėmė aktyviai susitikinėti su moterimis, tačiau sutiko dar vieną ypatingą vyrą, už kurio ištekėjo ir pragyveno iki mirties 1954 metais Paryžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)