Princas ir Jungtinėse Valstijose gimusi jo sutuoktinė dalyvavo jų atvykimo proga Sidnėjaus Admiralitete surengtame priėmime. Juos pralinksmino Australijos generalgubernatoriaus Peterio Cosgrove'o (Piterio Kosgrouvo), Britanijos karalienės Elizabeth II oficialiojo atstovo šioje šalyje, dovanėlių – australietiškų avikailio batukų (ugg) kūdikiui ir pliušinės kengūros su jaunikliu sterblėje.

„Štai pirmoji dovana jūsų lopšeliui“, – P. Cosgrove'as pasakė porai per oficialų priėmimą jo rezidencijoje.

„Dėkoju, tai itin miela“, – atsakė Meghan, priimdama žaislą.

Meghan, vilkėjusios australės dizainerės Karen Gee sukurtą prigludusio fasono baltą suknelę, nėščiosios pilvukas dar menkai matėsi. Ji plačiai šypsojosi fotografuodamasi prieš operos rūmų „bures“, tviskėjusias saulėtą Sidnėjaus pavasario dieną.

Pora pradėjo 16 dienų kelionę, per kurią aplankys Australiją, Naująją Zelandiją, Fidžį ir Tongą. Australijoje šis vizitas pritraukė didelį žiniasklaidos dėmesį, bet jis taip pat taps išbandymu šios Tautų Sandraugos narės didelei respublikonų stovyklai, skeptiškai vertinančiai padėtį, kad Britanijos karalienė yra formali jų valstybės vadovė.

Harry ir Meghan į Sidnėjų atvyko pirmadienį po ilgo skrydžio įprasto komercinio reiso lėktuvu. Vėliau tą dieną Kensingtono rūmai paskelbė, kad 32 metų karalienės anūkas ir 37 metų buvusi aktorė „susilauks kūdikio 2019-ųjų pavasarį“. Ši žinia paskatino susižavėjimo kupinų komentarų pliūpsnį ir įnirtingas spėliones bulvarinėje žiniasklaidoje, koks bus vaikelio vardas.

„Kokia fantastiška žinia! – savo „Twitter“ žinutėje rašė Australijos premjeras Scottas Morrisonas. – Australija sužavėta jumis abiem. Tikiuosi pasidalyti džiaugsmu per jūsų viešnagę kitoje Žemės rutulio pusėje.“

Kaip pranešama, karalienė Elizabeth irgi labai apsidžiaugė žinia apie būsimą naują karališkosios šeimos narį. Britanijos premjerė Theresa May per tviterį pasiuntė „šilčiausius sveikinimus“, o Meghan motina Doria Ragland sakė esanti „labai laiminga dėl šių mielų naujienų“.

Iki šiol M. Markle sėkmingai sekėsi maskuoti nėštumą gudriai parinktu garderobu:

Pora vėliau aplankė Tarongos zoologijos sodą, kur turėjo galimybę artimai pabendrauti su dviem koalomis ir jų jaunikliais. Harry ir Meghan taip pat stebėjo aborigenų trupės šokėjų repeticiją Sidnėjaus operos rūmuose ir pabendravo su minia savo gerbėjų.

Per savo kelionę karališkosios šeimos pora gali tikėtis šilto priėmimo, net jeigu apklausos rodo, kad pusė Australijos visuomenės pageidauja, kad Britanijos monarchė nebebūtų jų valstybės galva.

„Princesė amerikietė“

Jungtinės Karalystės visuomeninio transliuotojo BBC korespondentas karališkosios šeimos reikalams sakė, kad dėmesys Harry ir Meghan per šią kelionę tik dar labiau didės.

Šiokį tokį susirūpinimą kelia būsima poros viešnagė Fidžio ir Tongos salose – jose besilaukiančioms moterims dabar nerekomenduojama lankytis dėl Zikos viruso protrūkio.

Tačiau Kensingtono rūmai nurodė, kad sprendimas aplankyti šį regioną buvo priimtas pasitarus su gydytojais. Poros atstovai sakė, kad Harry ir Meghan kelionės planų keisti neketinama.

„Dabar tai kunigaikštienės nėštumo turas – kiekviename žingsnyje ji bus sveikinama su naujo lygio susižavėjimu ir tam tikro laipsnio susirūpinimu“, – rašo BBC reporteris Jonny Dymondas.

Meghan kaip aktorė išgarsėjo vaidindama patyrusią teisininkę Reičel Zein JAV televizijos seriale „Kostiumuotieji“ (Suits) ir atrodė nuo Bakingamo rūmų labai nutolusio pasaulio atstovė.

Dėl šios priežasties jos pirmieji žingsniai tapus Britanijos karališkosios šeimos nare buvo atsargūs ir kruopščiai surežisuoti, bet gerai įvertinti.

Bet kuriam žinomesniam karališkosios šeimos nariui yra tapę beveik privalu užsiimti kokiu nors labdaros projektu. Meghan pasirinko sutelkti dėmesį į didžiausią tragediją, ištikusią Britaniją per kelerius pastaruosius metus.

Pernai birželį per gaisrą Londono daugiaaukščiame gyvenamajame name „Grenfell Tower“ žuvo 71 žmogus. Po šios nelaimės buvo keliama nepatogių klausimų dėl vyriausybės požiūrio į ten gyvenančias mažai pajamų gaunančias šeimas.

Meghan prisidėjo rengiant rugsėjį išleistą kulinarijos knygą „Kartu: mūsų bendruomenės receptų knyga“ (Together: Our Community Cookbook). Leidinyje paskelbtus receptus pateikė nuo pražūtingo gaisro nukentėjusios moterys, o kunigaikštienė parašė šios knygos pratarmę.

Gegužę už Harry ištekėjusi Meghan praeitą mėnesį Britanijoje taip pat sukėlė šurmulį, kai nusižengė protokolui pati uždariusi ją vežusio automobilio duris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)