Tačiau kokia yra C. McGregoro iškilimo į žvaigždes istorija? Ir kodėl mišrių kovos menų pasaulyje jis yra toks žymus kovotojas? Jei norite sužinoti daugiau apie šį aštuonkampio karalių, tuomet skaitykite toliau, rašo grunge.com.

Iš skurdo...

C. McGregoras UFC kovose debiutavo 2013 metais, pašalindamas iš varžybų vyruką, vardu Marcusas Brimage`as. Pasiekęs šią pergalę, C. McGregoras uždirbo 16 tūkst. dolerių ir dar gavo 60 tūkst. dolerių premiją už savo pasirodymą. Jaunajam kovotojui tai turėjo atnešti didžiulį finansinį palengvėjimą, nes prieš pasirašydamas sutartį su UFC, jis gyveno iš socialinių pašalpų.

Žinoma, C. McGregorui nebuvo svetimas sunkus darbas už mažą atlygį. Prieš pasukdamas į profesionalų sportą, jis dirbo santechniko padėjėju – šį darbą jam parūpino motina, kai Conorui buvo 17 metų. Tačiau C. McGregoras nebuvo patenkintas tokiu savo gyvenimo „pasiekimu“. Prabudęs 5 val. ryto, sekančias 12 valandų jis turėdavo praleisti darbo vietoje, kuri būdavo „šalta, tamsi ir drėgna“.

„Tai buvo sunkus metas. Man nepatiko toks gyvenimas. Manęs nedomino santechnika“, - pasakojo pats C. McGregoras. Maža to, toks darbas nepalikdavo laiko treniruotėms, o vaikinui, puoselėjusiam sportines viltis, tai buvo didžiulė problema.

Svajodamas apie karjerą UFC, C. McGregoras galiausiai metė savo darbą, tačiau tai nepatiko jo tėvams. Galiausiai nė vienas airių sportininkas dar nebuvo sulaukęs sėkmės UFC turnyruose.

Akivaizdu, kad pokalbis su tėvu buvo audringas – ir galbūt fiziškas, nelygu, kas pasakoja šią istoriją. Tačiau C. McGregoras nepersigalvojo: vamzdžių veržliaraktį jis tvirtai nusprendė iškeisti į sportines pirštines.

...į turtuolių gretas

Vos per kelerius metus, kai pasirašė kontraktą su UFC, C. McGregoras tapo vienu turtingiausių sportininkų pasaulyje.

2016 metais C. McGregoras tapo pirmuoju mišrių kovos menų kovotoju, patekusiu į „Forbes“ daugiausia uždirbančių sportininkų šimtuką: su gana nemaža 22 mln. dolerių suma jis užėmė 85 vietą.

Tačiau, kaip išsireiškė pats C. McGregoras, šiam vyrukui būdinga „nesveika manija leisti pinigus“ ir „sveika manija juos uždirbti“. Taigi nieko keista, kad 2017 metais jis jau buvo 24 vietoje su 34 mln. dolerių. Ir tuo metu dar neturėjo nė 30 metų.

Tai tikra Pelenės istorija, tik vietoje stiklinių kurpaičių ir stebuklingo moliūgo nuopelnus tenka priskirti tiksliems smūgiams kaire ranka ir iš apačios.

Kokia jo paslaptis?

Be to, kad pasistengė, jog čempionai atrodytų kaip mėgėjai, C. McGregoras gana nemažai sėkmės sulaukė ir už aštuonkampio ribų. Jo nuotrauka puikavosi ant GQ viršelio, jis pasirodė vaizdo žaidime „Call of Duty: Infinite Warfare“, nusifilmavo tokių rėmėjų kaip „Beats Electronics“ ir „Budweiser“ reklamose ir ragino sportininkus mėgdžioti jo „milijardieriaus eiseną“.

Gerai, šių žingsnių tikrasis autorius yra Vince`as McMahonas, bet galime drąsiai sakyti, kad C. McGregoras pakylėjo juos į naują lygį.

Taigi kodėl C. McGregorui taip sekasi tiek ringo viduje, tiek už jo? Ar už tai reikia dėkoti sunkiam darbui bei patyrusiems treneriams? O gal socialinei žiniasklaidai ir iškalbos menui? Ar tiesiog tiksliems smūgiams kaire ranka? Pats C. McGregoras veikiausiai atsakytų, kad „viskam, kas paminėta“.

Daugybė C. McGregoro mokytojų

Nė vienas žmogus nėra atskira sala. Tai galioja netgi tokioms šių laikų legendoms kaip Conoras McGregoras. Galiausiai niekas nokautais nelaimi tiek kovų be šiokios tokios pagalbos sporto salėje.

C. McGregoras yra dirbęs su vienais geriausių šios srities atstovų, įskaitant džiudžitsu juodojo diržo savininką Dilloną Danisą, padėjusį C. McGregorui gludinti kovojimo įgūdžius ant grindų.

Tobulėdamas kaip kovotojas, C. McGregoras taip pat nebijojo mąstyti plačiau ir su judesių treneriu Ido Portalu kūrė gana neįprastus judesius.

Tačiau daugiausia įtakos C. McGregorui turėjo Johnas Kavanagh, dar vadinamas „Airijos mišrių kovos menų krikštatėviu“ – ir tai veikiausiai yra šauniausia visų laikų pravardė.

Johnas Kavanagh: žmogus už C. McGregoro nugaros

Johnas Kavanagh vadovauja sporto klubui „Straight Blast Gym Ireland“, įsikūrusiam Dubline, ir jau kurį laiką dalyvauja kovų sporto pasaulyje. Nors turi išsilavinimą inžinerijos srityje (ir kadaise netgi svarstė tapti matematikos mokytoju), J. Kavanagh nuo 18 metų moko kovos menų. Jis kurį laiką kovojo mišrių kovos menų ringuose ir turi pirmąjį džiudžitsu juodąjį diržą Airijos istorijoje.

C. McGregoras anksti atrado J. Kavanagh sporto klubą ir iš karto suprato, kad jis yra ypatingas. Jei kiti klubai vadovaudavosi siauru požiūriu ir reikalaudavo, kad jų mokiniai kautųsi tik tam tikru būdu, C. McGregoras pamatė, kad J. Kavanagh buvo kitoks. „Jis buvo atviresnis paieškoms ir analizei, kodėl elgtis taip, o ne kitaip, yra geriau, ir suprato, kad kiekvienam būdui yra savas laikas ir vieta“, - teigė pats C. McGregoras.

Globojamas J. Kavanagh, C. McGregoras pradėjo mąstyti apie profesionalų sportą. Vienu metu – dar tuomet, kai jaunasis sportininkas nebuvo apsisprendęs kovoti – J. Kavanagh aplankė C. McGregorą jo namuose ir jam pareiškė, kad jis „pakeistų žaidimo taisykles“, jei pradėtų treniruotis rimčiau. Vėliau, iškovoję daugybę diržų ir uždirbę milijonus dolerių, J. Kavangh ir C. McGregoras tapo viena geriausių trenerio bei mokinio porų ir duetu, su kuriuo nesinorėtų susiremti.

Incidentas su skardine

C. McGregoro spaudos konferencijos visada būna labai įdomios. Per vieną iš jų jis rėžė didžiausią įžeidimą per visą mišrių kovos menų istoriją. Per kitą spaudos konferenciją „Gucci“ audinių kailiniais vilkėjęs C. McGregoras kėde pagrasino vienam veikėjui. Tačiau visos šio kovotojo spaudos konferencijos nublanksta prieš jo siautėjimą per UFC 202.

Tai buvo atsakomoji Nate`o Diazo ir C. McGregoro dvikova ir likus kelioms dienoms iki varžybų abu kovotojai turėjo pasirodyti Davido Copperfieldo teatre „MGM Grand“ arenoje Las Vegase ir surengti ten spaudos konferenciją. C. McGregoras savo stiliumi vėlavo 30 minučių. Išreikšdamas pasipiktinimą tokiu elgesiu, N. Diazas nulipo nuo scenos beveik iš karto, kai tik pasirodė C. McGregoras.

Nuo šio momento įvykiai pasisuko neprognozuota linkme. Nuo scenos nueidamas N. Diazas ir jo palyda pradėjo svaidytis C. McGregorui skirtais įžeidimais. Airių kovotojas rėžė atgal ir tuomet N. Diazas bei jo komanda pradėjo mėtyti vandens butelius. C. McGregoras taip pat metė kelis butelius, o tada pačiupo pora energinio gėrimo skardinių ir sviedė jas per auditoriją. Visų buvusių toje patalpoje laimei, C. McGregoras buvo geras kovotojas, bet prastas metikas.

Nevados valstijos sporto komisija C. McGregorui skyrė 150 tūkst. dolerių baudą ir 50 valandų viešųjų darbų. Tačiau užuot paklusęs, C. McGregoras pagrasino daugiau niekada nebekovoti Nevadoje ir kreipėsi į teismą.

Žinoma, 2017 metais komisija nusprendė drastiškai sumažinti jam skirtą baudą. Kodėl ji pakeitė savo sprendimą? Tai priklauso nuo to, kieno klausite. Kai kas mano, kad komisija sumažino baudos dydį, kad paskatintų C. McGregorą susimokėti. Sumokėjęs baudą, jis būtų galėjęs prašyti Nevados boksininko licencijos, kuri atvertų duris kovai su Floydu Mayweatheriu Las Vegase. Žinoma, Nevados valstijos sporto komisija tai neigia.

Conoro kontroversijos

Ar mylite jį, ar nekenčiate, bet turite sutikti, kad Conoras McGregoras yra akiplėša, sukėlęs ne vieną kontroversiją. Tiesą sakant, jis pradėjo kelti bangas vos po dviejų kovų, kai pasirašė kontraktą su UFC. 2013 metais vienas gerbėjas C. McGregoro per socialinį tinklą „Twitter“ paklausė, kuri moteris jam yra seksualiai patrauklesnė: ar mišrių kovų čempionė Ronda Rousey, ar jos varžovė Miesha Tate. C. McGregoras atsakė ne pačiais padoriausiais dainos žodžiais iš Dr. Dre kūrinio „Let`s Get High“. Netrukus airis ištrynė savo „Twitter“ įrašą ir išplatino atsiprašymą, bet vis tiek buvo išbartas UFC prezidento Danos White`o.

C. McGregoras, ruošdamasis kovai su Jose Aldo, tėškė dar vieną skandalingą komentarą. Per spaudos konferenciją su šiuo brazilų čempionu airių kovotojas pareiškė: „Jei būtų kitas laikas, aš įsiveržčiau raitas į (J. Aldo) lūšnyną ir užmuščiau visus, kurie nėra tinkami dirbti“. Viešai kapodamasis su Nate`u Diazu, C. McGregoras taip pat sviedė kelias užgaulias pastabas, kurios jo pusėn nepatraukė nė vieno gerbėjo iš Lotynų Amerikos bendruomenės. Po šių įžeidimų politikos aktyvistas ir rašytojas Shaunas Kingas užsipuolė C. McGregorą ir pavadino jį rasistu.

2016 metų rugpjūtį C. McGregoras pajudino naują širšių lizdą, kai socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė asmenukę, kurioje išdidžiai vilkėjo marškinėlius su Pablo Escobaro atvaizdu. Daug kolumbiečių sukritikavo tokį poelgį, teigdami, kad P. Escobaras nėra tas žmogus, kuris būtų nusipelnęs susižavėjimo.

C. McGregoras prieš WWE

Kai C. McGregoras neįžeidinėja ištisų valstybių, jis nusitaiko į profesionalias imtynes. Tų pačių metų rugpjūtį airių kovotojas pasidalijo keliomis mintimis apie JAV pramoginio sporto kompaniją „World Wrestling Entertainment“ (WWE). Šių varžybų sportininkus jis pavadino „grupe ...“ – toliau įsivaizduokite patys. Jis taip pat pareiškė, kad „galėtų nutėkšti galvas visam jų sąrašui. Ir du kartus per vieną sekmadienį“.

Natūralu, kad WWE gerbėjai įsiuto. Tačiau C. McGregoro pasisakymai supykdė ir kelias WWE superžvaigždes. Tokie imtynininkai kaip Kurtas Angle`as, Sasha Banksas, Ricas Flairas, Chrisas Jericho ir Romanas Reignsas socialiniame tinkle „Twitter“ kirto C. McGregorui atgal, bet kadangi airis yra tikras UFC provokacijų čempionas, jis veikiausiai mėgavosi kiekviena tokio konflikto minute.

F. Mayweatheris prieš C. McGregorą

Laimėjęs du UFC diržus, C. McGregoras nusprendė užkariauti visiškai kitokį sportą – boksą. Ir nusprendęs aštuonkampį ringą iškeisti į keturkampį, jis ryžosi mesti iššūkį žmogui, vardu Floydas Mayweatheris ir turinčiam „Money“ pravardę.

Vieno garsiausių savo kartos boksininkų F. Mayweatherio bokso kovų rezultatas buvo 49:0, o C. McGregoro – 0:0. Nepaisant to, Conanui O`Brienui pasiūlius surengti superkovą, šurmulys dėl šio mačo vis stiprėjo ir stiprėjo, kol galiausiai 2017 metų birželį oficialiai buvo paskelbta, kad jų susitikimas tikrai įvyks.

Nors daugelis analitikų ir sportininkų tiek iš bokso, tiek iš mišrių kovų srities vis dar buvo įsitikinę, kad ši kova tėra akių dūmimas, C. McGregoras ir F. Mayweatheris pradėjo propaguoti savo dvikovą ir surengė tikrą pasaulinį turą, kuris padarė tiek gerą, tiek blogą reklamą.

Ši istorija pasisuko nauja linkme, kai Nevados valstijos sporto komisija leido C. McGregorui ir F. Mayweatheriui naudoti 8 uncijų svorio pirštines – taip buvo sulaužyta taisyklė, kad boksininkai, sveriantys 70 kg, turėtų naudoti 10 uncijų pirštines.

Įvykiai tapo dar keistesni, kai du kartus bokso čempionu tapęs Paulie Malignaggi pasiūlė C. McGregorui su juo pasitreniruoti. Po šių treniruočių C. McGregoro atstovai nutekino į internetą jų susitikimų ištraukas. Itin trumpuose vaizdo įrašuose buvo matyti, kaip C. McGregoras ne tik atsilaiko prieš profesionalų boksininką, bet ir parbloškia P. Malignaggi ant žemės.

Tarp Conoro ir Paulie tai sukėlė aršų konfliktą, kuris „baigėsi“ po to, kai F. Mayweatheris pareiškė, kad P. Malignaggi iš tikrųjų buvo jo šnipas. Nepaisant šių dramų, 2017 metų rugpjūčio 16 dieną įvyko tikroji C. McGregoro ir F. Mayweatherio kova, pagal pastarojo pravardę praminta „Money Fight“ (lietuviškai tai reikštų „kovą dėl pinigų“). Į ringą įžengęs C. McGregoras nustebino savo kritikus, kai neįtikėtinai gerai atlaikė pirmuosius kelis šio susitikimo raundus ir netgi pelnė taškų prieš itin agresyviai besikovusį F. Mayweatherį. Tačiau vėliau Conoras pavargo ir kontrolę perėmė Floydas.

Narsiai pasirodžiusiam C. McGregorui dešimtajame raunde galiausiai buvo paskelbtas techninis nokautas. Nepaisant to, daug kas žavėjosi airių kovotoju, kuris per pirmąjį savo profesionalų bokso mačą su garsiausiu šių laikų boksininku sugebėjo išsilaikyti net 10 raundų. Conoras netgi sudavė daugiau smūgių (111) negu Manny Pacquiao 2015 metais (81). Po šios kovos C. McGregoras iš ringo žengė pasiekęs moralinę pergalę, pelnęs dar daugiau šlovės ir papildęs savo sąskaitą 30 mln. dolerių, nors manoma, kad jis galėjo uždirbti net 100 mln. dolerių – kur kas daugiau, negu gaudavo per UFC kovas.

DELFI primena, kad spalio 7 d. Las Vegase skandalingai baigėsi laukiamiausia šių metų MMA dvikova. UFC lengvo svorio čempiono diržą iš Rusijos atstovo Chabibo Nurmagomedovo atimti mėginęs airis Conoras McGregoras buvo priverstas pripažinti varžovo pranašumą: ketvirtame raunde smaugiamas airis buvo priverstas kapituliuoti. Po pergalės rusas šoko už narvo ir sukėlė muštynes su airio atstovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)