Jocelyn Wildenstein

Jocelyn Wildenstein praturtėjo ištekėdama už milijardieriaus ir po skyrybų gavusi 2,3 mlrd. JAV dolerių. Ši moteris išleido neregėtas sumas pinigų išvaizdos pokyčiams. Kalbama, kad tam ji išleido iki 4 mln. JAV dolerių. Tačiau, užuot patempusi veido odą ar nusisiurbusi riebalus nuo pilvo, ji nusprendė pavirsti... kate. Kai kurie šios „moters“katės“ draugai mano, kad ji nori supanašėti su lūšimis, kurias augina.

Kiti žmonės kalba, kad radikaliai keisti savo išvaizdą ji pradėjo norėdama įtikti savo tuometiniam vyrui, kuris labai mylėjo kates. Jeigu taip, tai jai nelabai pasisekė, nes 1997 metais jis pareikalavo skyrybų.

Pastaraisiais metais apie J. Wildenstein daugiausia girdima dėl jos itin audringų santykių su dabartiniu draugu, į kuriuos neretai tenka kištis policijai.

„Moteris katė“ Jocelyn Wildenstein

Ingvaras Kampradas

Vien dėl to, kad turi milijardų, nereiškia, kad privalai juos leisti tokiems dalykams, kaip drabužiai. Tiesa, nereikėtų ir elgtis kaip IKEA įkūrėjui Ingvarui Kampradui, kuris rengėsi ir gyveno taip, tarsi neturėtų nė skatiko kišenėje.

Nors jo turtas buvo vertinamas daugiau nei 40 mlrd. JAV dolerių, I. Kampradas gyveno tikrai kukliai. Viename švedų sukurtame dokumentiniame filme teigta, kad beveik visus savo drabužius I. Kampradas pirkdavo blusų turguose. O kirpdavosi jis tik lankydamasis besivystančioje šalyje, kur tai daryti būdavo pigiau.

Remiantis nepatvirtintais gandais, IKEA įkūrėjas net susirinkdavo druskos ir pipirų pakelius, jeigu valgydavo kokioje nors maitinimo įstaigoje.

Nicolas Berggruenas

Dažnai girdime, kad milijardieriai perka ir parduoda namus, kuriuos keičia kaip kojines. O ką pasakytumėte apie milijardierių, kuris... neturi namų? Būtent taip ilgą laiką gyveno viešbučių ir universalinių parduotuvių savininkas Nicolas Berggruenas.

Spaudoje jis vadinamas „benamiu milijardieriumi“. Kažkada jis buvo tipinis milijardierius, turintis prabangių namų, kuriuose ant sienų kabėjo neįkainuojami meno kūriniai. Tačiau vėliau daiktų gausa pradėjo varginti, todėl jis beveik visko atsikratė: išpardavė namus, paveikslus ir visa kita. Jis ėmė gyventi viešbučiuose ir daug laiko praleisti keliaudamas privačiais lėktuvais. Visas jo materialus turtas tebuvo nedidelis drabužių lagaminas.

Žinoma, Nicolas Berggruenas nesirinko prastų viešbučių ir gyveno tikrai patogiai. Tačiau tiek daug pinigų turinčiam verslininkui neturėti nuolatinių namų tikrai yra keista. Pats jis sakė jautęs, kad „daiktai mane tiesiog valdė“.
Tiesa, pernai spauda paskelbė, kad turtuolis už 40 mln. JAV dolerių nusipirko namą Kalifornijoje, o kiek anksčiau įsigijo namą Niujorke.

Šeichas Hamadas Bin Hamdanas Al Nahyanas

Idėjos, kad kažkas gali būti toks turtingas, jog galėtų pasirūpinti, kad jo vardas būtų matomas iš kosmoso, nereikėtų suprasti tiesiogiai, nebent esi šeichas Hamadas Bin Hamdanas Al Nahyanas, kuris tai padarė.

Abu Dabio karališkosios šeimos narys pinigų turi kaip šieno. Už juos jis nusipirko nuosavą salą „Al Futaisi“, kurioje nurodė išraižyti jo vardą HAMAD. Teigiama, kad vardas parašytas kilometro ilgio teritorijoje.

Kaip ten bebūtų, sunku būti tokiu ekscentrišku ir nesulaukti šiek tiek kritikos. Teigiama, kad kitiems karališkosios šeimos nariams šeicho vardo įamžinimo projektas nelabai patikęs. Hamadas trumpam buvo sustabdęs projektą, tačiau vėliau jį atnaujino. Galiausiai 2013 metais iškasti kanalai buvo užpilti.

Richardas Bransonas

Richardo Bransono vardas iškyla tuomet, kai kalbama apie ekscentrišką šiuolaikinį milijardierių. „Virgin Airlines“ ir „Virgin Records“ įkūrėjas tikrai išsiskiria neeiliniais poelgiais ir sprendimais, tačiau be jokių psichologinių problemų, kurios gali būti būdingos kitiems milijardieriams. R. Bransonas tiesiog mėgaujasi turtais ir šlove.

Vienas iš mėgstamiausių jo užsiėmimų yra persirenginėjimas. Pavyzdžiui, 2016 metų birželį jis pasirengė... undine. Taip jis pasipuošė Pasaulinės vandenynų dienos proga. Taip pat jis yra persirengęs skrydžių palydove, indu jaunikiu, jaunąja, piratu, velykiniu zuikiu ir t.t.

Jis taip pat labai domisi kelionėmis į kosmosą ir aktyviai siekia rengti turistines keliones būtent šia kryptimi.

Princas Alwaleedas

Princas Alwaleedas visuomet turėjo pinigų, nes priklauso Saudo Arabijos karališkajai šeimai. Tačiau dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje į „Citibank“ investavęs beveik 600 mln. JAV dolerių, jis tapo milijardieriumi. Dabar jo turtas yra vertinamas 20 mlrd. JAV dolerių ir pinigus jis leidžia pačiais keisčiausiais būdais. Pavyzdžiui, jis moka neūžaugoms, kad šie jį linksmintų.

Šaltiniai Saudo Arabijos karališkoje šeimoje, įskaitant ir paties princo oficialų atstovą, pasakojo, kad princas turi grupę neūžaugų, kurie iš esmės yra jo juokdariai. Jis moka jiems, kad šie šoktų, dainuotų, bėgotų ir tiesiog kvailiotų, nes jie yra maži. Ir to princui užtenka.

Kartais princas rengia... neūžaugų mėtimo varžybas. Jis skiria piniginį prizą tam, kas numes neūžaugą toliausiai. Neūžaugų laimei, pasirūpinama pagalvėmis, kad šie nusileistų ant žemės saugiai.

Ne itin pasisekė neūžaugoms, kuriems teko traukti degančius šimto dolerių banknotus iš degančio židinio, kai princas sumanė tokį žaidimą. Neduok Dieve turėti tokį darbdavį...

Alwaleedas bin Talalas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)