Kai monarchė prieš kurį laiką lankėsi Australijoje, grupė studentų įteikė jai šmaikščią dovaną – dirbtinę ranką, skirtą mojavimui. Nuo to laiko karalienė ją labai brangina.

Karalienės duktė, 68-erių princesė Anne, apie smagiąją dovaną atskleidė Robertui Hardmanui jo knygai „Queen of the World“. Po šios knygos seks netrukus pasirodysiantis to paties pavadinimo HBO dokumentinis serialas.

„Jie jai padovanojo iškimštą pirštinę, pritvirtintą prie medinės svirties. Spustelėjus svirties galą, ranka juda pirmyn ir atgal. Manau, jaunuoliai pagalvojo, kad tokia dovana yra gan akiplėšiška, tačiau Jos Didenybė buvo sužavėta“, – pasakojo princesė Anne.

Nuo to laiko, kai 1952-aisiais atsisėdo į sostą, karalienė daugybę kartų su oficialiu vizitu apsilankė Australijoje.

Neaišku, ar karalienė kada nors pasinaudojo tuo, ką R. Hardmanas pavadino „įkvepiančiu išradimu“. Tikėtina, kad dovana buvo nugabenta į Balmoralo pilį, karališkosios šeimos vasaros rezidenciją Škotijoje, kur ir toliau smagina karališkąją šeimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)