„Visuomet buvo manoma, kad negali paspausti rankos kiekvienam, tad aš ir nepradedu. Pakankamai griežtai laikausi šio nusistatymo, bet pastebėjau, jog kiti taip nemano", – juokdamasi pažymi princesė.

Ji toliau aiškina, kad, nors „ne jai aiškinti, jog tai yra negerai", karališkieji susitikimai su gerbėjais smarkiai pasikeitė nuo to laiko, kai karalienė aštuntajame dešimtmetyje įvedė šį paprotį".

„Tai veikiau tapo rankų paspaudimo sportu, o ne susitikimu su norinčiais pasveikinti ir pašnekėti gerbėjais", – pažymi princesė Anne.

Vaizdo įrašo pradžioje girdėti aiškinimas, kad ankstesniais monarchijos gyvavimo laikais „gyventojai džiaugdavosi galėję tik užmesti akį į pro šalį pravažiuojančią karališkąją šeimą".

„Ir štai aštuntajame dešimtmetyje karalienė nutarė situaciją pakeisti. Ji norėdavo pasisveikinti su besižvalgančia minia – tai ir atsirado tokie karališkieji susitikimai", – toliau pasakojama vaizdo klipe.

Princesė Anne

Anne aiškino, kad šiandien gali būti netgi sudėtinga matyti, su kuo bendrauji – taip yra dėl visų technologinių naujovių, kurias žmonės atsineša, kad užfiksuotų susitikimo akimirkas.

„Jau telefonai yra blogai, bet visi šie „iPadai" – per juos negali net galvų matyti. Neturi supratimo, su kuo kalbiesi", – pastebi princesė.

„Aš arba nesuku galvos, arba tiesiog pasakau: „Žiūrėkite, jei norite kažko paklausti... Aš siūlyčiau jums patraukti tą daiktą". Tai taip keista. Žmonės negali patikėti, kad dalyvavo renginyje, kol neužfiksavo to nuotraukose", – sako princesė Anne.

Princesė Anne
Dokumentiniame seriale rodomi karališkosios šeimos nariai, pasisakantys apie karalienę Elžbietą ir Britanijos tautų sandraugą. Serialas pasirodys prieš pirmąjį princo Harry'io ir Meghan Markle oficialųjį vizitą į Britanijos tautų sandraugos šalis – jie aplankys Australiją, Naująją Zelandiją, Fidžį ir Tongą.
Princesė Anne
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)