Įraše Diana teigia, kad „baisiausias dalykas" įvyko prieš pat penkias savaites trukusį karališkąjį turą, į kurį 1981 metais išvyko jos tuometinis sužadėtinis princas Charlesas.

Visi pastebėjo graudžias būsimosios princesės ašaras. Dauguma tuo metu spėliojo, kad ašaras išprovokavo neišvengiamas gana ilgas išsiskyrimas su mylimu Velso princu.

Tuo metu karališkųjų rūmų atstovai sakė: „Mums dar niekada neteko nieko panašaus matyti".

Princas Charlesas su princese Diana

„Ledi Diana dar niekada neatrodė tokia sugniuždyta", – išsiskyrimą prisimena viena liudininkė.

Archyviniuose įrašuose, kuriuos paviešino „National Geographic", Diana atskleidžia tikrąją ašarų priežastį – ir ji buvo susijusi su Camilla Parker Bowles.

Ji sakė: „Greičiausiai prisimenate nuotrauką, kurioje vilkiu raudoną paltą ir verkiu, o jis lipa į lėktuvą. Mano ašaros nebuvo skirtos jam. Baisiausias dalykas įvyko dar prieš jam išvykstant. Buvau jo studijoje, kalbėjomės apie tą kelionę. Suskambo telefonas, skambino Camilla. Prieš pat jam išvykstant penkioms savaitėms. Svarsčiau, kaip turėčiau pasielgti. Nusprendžiau būti maloni – leidau jam atsiliepti. Man plyšo širdis".

Diana prisiminė, kaip Charleso ir Camillos santykiai griovė jos santuoką.

„Buvau per jauna suprasti visus ženklus ir žinutes. Ir vieną dieną kažkas man tiesiai šviesiai pasakė, kad mano vyras jai užsakė apyrankę. Negalėjau patikėti. Vieną dieną užėjau į jo kabinetą ir pamačiau tą dėžutę: o, kam ji? Jis atsakė, kad neturėčiau jos atidaryti. Visgi atidariau ir radau apyrankę", – pasakojo Diana.

Detaliai nupasakodama skausmą, pyktį ir liūdesį, kurį tuo metu jautė, Diana pridūrė: „Buvau sužlugdyta. Pasakiau, kad šį vakarą galės tą apyrankę jai užsegti. Įsiūtis, įsiūtis, įsiūtis. Žinote: kodėl, po velnių, jis negali būti su manimi sąžiningas? Ne, jis negalėjo. Norėjau mirti. Jaučiausi jo sprendimų įkaitė, nežinojau, kas manęs laukia. Jis tiesiog surado nekaltą mergelę, avelę, auką. Tam tikra prasme jis dėl manęs buvo pametęs galvą, bet jo jausmų amplitudė buvo nesuvokiamai plati. Niekada nežinojau, kokia bus jo nuotaika, kas manęs laukia".

Princas Charlesas su žmona Camilla

Diana ir Charlesas 1981 metų liepos 29 dieną susituokė šv. Pauliaus katedroje. Dauguma poros vestuves prilygino pasakai.

Tiesa ta, kad, likus keliems mėnesiams iki didžiosios dienos, Diana norėjo vestuves atšaukti. „Užlipau į viršų, su seserimis pavalgėme pietus. Ir aš lyg niekur nieko pareiškiau negalinti už jo tekėti, negalinti to padaryti, to tiesiog negali būti. Jos buvo neįtikėtinai palaikančios ir pasakė: „Ką gi, tau labai nepasisekė – tavo veidas jau ant suvenyrinių rankšluosčių, taigi per vėlu dėti į krūmus".

Pora išsiskyrė 1996 metais. Pokyčius padrąsino iš karalienės laiškas, kuriame ji porai patarė nutraukti santuoką.

Princesė Diana 1997 metų rugpjūčio 31 dieną žuvo per automobilio avariją Paryžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)