G. Michaelo atšalęs kūnas gulėjo lovoje. Jį radęs gyvenimo partneris Fadi Fawazas negalėjo patikėti, kad brangiausias jam žmogus tiesiog nebegyvas. Kalbėdamas apie bene sunkiausią savo gyvenimo akimirką, vyras sakė: „Dalis manęs niekaip nesuprato, kodėl George‘o kūnas toks šaltas – juk kambaryje veikia šildytuvas“.

Buvęs plaukų stilistas sako kraupią tiesą įsąmoninęs tik tada, kai atvyko greitosios pagalbos medikai ir konstatavo jo mylimojo mirtį.

„Tą suvokimo akimirką pagalvojau: na ką, viskas, pagaliau jam pavyko“, – atvirauja F. Fawazas.

Pirmą kartą taip atvirai apie mylimojo netektį prakalbęs F. Fawazas atskleidė, kad G. Michaelas, buvęs beviltiškai priklausomas,net keturis kartus bandė nusižudyti. Tai buvo savotiški ženklai, jog žvaigždės gyvenimas komplikuotas ir nelengvas.

„Vienintelis dalykas, kurio jis norėjo paskutiniais savo gyvenimo metais, buvo numirti“.

45 metų F. Fawazas, kuris su G. Michaelu susipažino 2009 metais, o romantiškus santykius jie pradėjo 2011 metais, per 2016 metų Kalėdas namuose rado nebegyvą savo 53 metų mylimąjį.

„The Sun“ skelbia visą itin jautrų F. Fawazo pasakojimą.

„Pirmą kartą George‘ą sutikau 2009 metais, tuo metu jis turėjo antrą pusę. Mūsų santykiai iš pradžių buvo išskirtinai seksualiniai, tačiau jis niekada neužsiimdavo seksu, prieš tai neapsisvaiginęs. Praėjus maždaug dviem mėnesiams, jis mane pakvietė vakarienės ir paklausė, ar norėčiau su juo oficialiai susitikinėti, bet aš atsisakiau, nes tuo metu jis vis dar turėjo partnerį, be to, man nepatiko jo priklausomybė. Kitą dieną jis man paskambino, tačiau ateinančius trejus metus mes nesimatėme“, – pasakoja F. Fawazas.

Netrukus jo pasakojimas peršoka į 2011 metus, kai jie su G. Michaelu visgi pradėjo susitikinėti. Santykius jie užmezgė dainininkui prisiekus, kad jis švarus, nors iš tikrųjų tai buvo melas. Štai ką rašo F. Fawazas:

„Vienoje jis susirgo. Jam buvo plaučių uždegimas, maždaug 12 dienų pragulėjo be sąmonės. Praėjus maždaug penkioms savaitėms, jis jau jautėsi pakankamai gerai. Mūsų santykiai buvo labai gražūs, bet, prieš jam susergant, mes pora buvome vos du mėnesius, tad po šio išbandymo santykiai kaip reikiant pasikeitė.

Jis vis dar buvo labai sulysęs po ligos, tačiau kartą pamačiau jį su narkotikais aliuminio folijoje. Niekas apie tai nežinojo. George‘as turėjo ir kažko rudo – tada dar nežinojau, kaip atrodo krekas. Jis man sakė nenorintis jo vartoti, sakė, kad pačiam nepatinka, jog taip elgiasi.

Po to plaučių uždegimo jis jau niekada nebebuvo toks kaip anksčiau. Mūsų meilė mirė. George‘as pradėjo atvirai piktnaudžiauti uždraustomis medžiagomis. Jis tą velnią maišydavo į savo kolą. Net neketino slėpti tai darąs.

Sakiau jam, kad vieną dieną grįšiu ir rasiu jį nebegyvą“.

Netrukus įvyko nelaimė reabilitacijos klinikoje, o 2013 metų gegužę G Michaelas iškrito iš bičiulio vairuojamo automobilio. Tuo metu tai buvo įvardyta kaip nelaimingas atsitikimas, tačiau F. Fawazas teigia, kad jo mylimasis bandė nusižudyti.

„Tuo metu George‘as buvo taip paniręs į depresiją, kad nenorėjo gyventi. Jis tiesiog iššoko iš važiuojančio automobilio“, – pasakoja dainininko gyvenimo vyras.

Šis incidentas buvo savotiškas lūžio taškas. Po dar vieno bandymo prieš save pakelti ranką reabilitacijos klinikoje, G. Michaelas F. Fawazo paprašė persikelti į jo namus Goringe, davęs pažadą atsisakyti GHB, tačiau ne kokaino.

„George‘as labai jautriai miega. Skundėsi, kad aš knarkiu, taigi miegodavome atskirai, kiekvienas turėjome savo miegamąjį. Nuo to incidento su automobiliu gyvenome atskiruose kambariuose. George‘as norėjo, kad įsikurčiau didžiausiame miegamajame, tačiau aš pasakiau ne ir pasirinkau kambarį pirmame aukšte, kur ir dirbdavau.

Kartais George‘as melsdavo miegoti kartu, bet galiausiai visada miegoti grįždavau į savo kambarį“, – pasakoja dainininko mylimasis.

Jei pora būtų miegojusi kartu, galbūt tragedija per 2016 metų Kalėdas nebūtų įvykusi. Pražūtingas buvo ir faktas, kad pora švenčių išvakarėse kaip reikiant susivaidijo.

„Pabudau vėlai. Pasižiūrėjau į George‘o miegamojo duris viršuje.
George‘as visada palieka jas kiek pravertas. Kiek žiūrėjau, jų pozicija nesikeitė. Žinojau, kad jis dažnai miega iki 18 val., taigi laukiau.

Buvau visai neprastos nuotaikos. Atėjo 19 val. Mūsų santykiai tomis dienomis buvo įtempti ir komplikuoti. Jei vakare vienas kitą įskaudindavome, aš nelipdavau pas jį, o jis nenorėdavo leistis pas mane.

19.30 val. nuotaika pradėjo bjurti. Ėmiau svarstyti, ar tikrai turėčiau vykti į Londoną, iš tikrųjų to visai nenorėjau. Užkandęs nuėjau į savo kambarį. Maniau, kad jis tiesiog manęs vengia, tad nusprendžiau suteikti laisvę – esą, kai norės, pats ir ateis. Tada užmigau. Pabudau gruodžio 25 dieną.

Neturėjau žalio supratimo, kiek dabar valandų. Užlipau į viršų. George‘o durys nepajudintos. Kambaryje buvo tylu. Nusprendžiau užeiti. Žinoma, pradėjau nerimauti. Nuolat jam kartojau: „Nebevartok, nesielk taip su manimi“.

Įėjęs apžvelgiau kambarį, pamačiau, kad jis lovoje. Šviesa išjungta. Negalėdavo miegoti prieš šviesos. Turėjau negerą nuojautą. Nusprendžiau patikrinti, ar kvėpuoja. Priėjau pakankamai arti. Gulėjo prie veido pasidėjęs dešinę ranką. Jo veidas atrodė kaip visada. Tik kojos po antklode atrodė keistai įsitempusios. Paliečiau – buvo šaltas. Kai pamačiau pamėlusius pirštus, supratau, kad jis nebegyvas“, – pasakoja G. Michaelo gyvenimo partneris.

Prieš paskambindamas pagalbos telefonu, F. Fawazas paskambino savo dukterėčiai ir geram George‘o draugui muzikos prodiuseriui 56 metų Davidui Austinui.

„Kai kalbėjausi su Davidu, jis patarė George‘ą apipilti vandeniu, bet aš pareiškiau, kad neketinu jo daryti. Jau per vėlu, jis negyvas. Tada patarė skambinti 999. Tą ir padariau. Atvykus greitosios pagalbos medikams, felčerė man pareiškė, kad George‘as miręs jau kurį laiką.

Būtumėte matę, kaip ji į mane pasižiūrėjo. Pasijutau siaubingai. Ji elgėsi labai nepagarbiai. Atvykusiems policijos pareigūnams pareiškė nežinanti, kas aš toks. Aš jo gyvenimo partneris. Ta moteris mane labai įskaudino.

Aš iki paskutinės akimirkos vyliausi, kad jis kvėpuoja. Ant grindų prie lovos gulėjo jo pižama – kaip visada. Kambarys atrodė kaip visada. Nebuvo jokių grumtynių ženklų. Lova buvo paklota tiesiog idealiai, viskas buvo tobula iki smulkmenų, jis nesiblaškė. Pamaniau: ką gi, viskas, jam pagaliau pavyko“, – pasakoja netektį išgyvenęs vyras.

„Meldžiau jo nebandyti sau pakenkti, bet jis buvo toks prislėgtas. Vienintelis dalykas, ko norėjo, buvo mirtis. Jis net keturis kartus bandė nusižudyti. Niekada man nesakė, kad tai padarė. Kai kartą paklausiau, nejaugi nesidžiaugia, kad vienas iš bandymų nusižudyti baigėsi nesėkme, didžiam mano skausmui atsakė, kad ne. Jis labai norėjo mirti“, – konstatuoja F. Fawazas.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)