Pabudusi ji pareigūnams spėjo pasakyti: „Bijau, kad mums dar teks pasimatyti, nes turiu, ką papasakoti“. Deja, 21 dieną turtuolė mirė.

Policija gana greitai įvardijo du įtariamus nusikaltimo vykdytojus. Pareigūnai iškėlė versiją, jog juos užsakė moters žentas 69 metų Wojciechas Janowski.

Nors iš pradžių įtariamasis ir prisipažino užsakęs uošvės nužudymą dėl jos 10 mlrd. svarų turto, vėliau W. Janowski savo žodžius atsiėmė, argumentuodamas, kad klaidingai suprato tyrėjų klausimus.

Įtariamasis žudikas – 28 metų Samine‘as Saidas Ahmedas – taip pat stoja prieš teismą. Savo kaltę jis neigia. Savo kaltę neigia ir trečiasis įtariamasis – 35 metų Al Hairas Hamadi, padėjęs planuoti nusikaltimą.

Kaltintojų teigimu, abu vyrai, atvykę iš Komorų salų ir gyvenę Marselyje, paliko labai daug pėdsakų ir įrodymų. Marselyje stebėjimo kameros nufilmavo juos perkančius mobiliuosius telefonus ir lipančius į Nicos traukinį. Ten viešbutyje ant jų palikto butelio rasta įtariamųjų DNR.

Taip pat vyrai buvo pastebėti prie ligoninės, kur turtuolė lankė sūnų, tykantys aukos. Jie atvažiavo taksi, nes pakeliui nesugebėjo nusipirkti motorolerio.

„Tai pirmasis kartas, kai žudikai iš nusikaltimo vietos sprunka taksi. Jie padarė absoliučiai visas įmanomas klaidas“, – teigia su tyrimu susipažinęs pašnekovas.

H.Pastor paveldėjo milžinišką nekilnojamojo turto ir statybų verslą, įkurtą jos senelio italo Jeano-Baptiste'o Pastoro – akmentašio, atvykusio gyventi į Monaką 1880 metais.

Telefoninių pokalbių įrašai atskleidė dar kelis su nusikaltimu susijusius asmenis, kurie taip pat stos prieš teismą. Procesas vyks iki spalio 19 dienos.

W.Janowski 28 metus buvo vedęs H. Pastor dukrą Sylvią. Jis buvo verslininkas ir Lenkijos garbės konsulas Monake, tačiau dėl kaltinimų iš jo šis titulas buvo atimtas. Kembridžo universitetą baigęs vyras pasuko į nanotechnologijų ir naftos verslą, nemažai laiko ir pinigų skyrė labdaringai veiklai.

Kaltintojų teigimu, jo verslai iš tikrųjų nebuvo tokie sėkmingi, kaip jis pats teigė. Skelbiama, kad palikimo pinigais jis tikėjosi įveikti finansinius sunkumus, nors kiekvieną mėnesį H. Pastor dukrai mokėdavo po 500 tūkst. eurų.

Praėjus keliems mėnesiams po nusikaltimo, asmeninis W.Janowski treneris 49 metų Pascalis Dauriacas prisipažino, kad kartu su savo svainiu padėjo organizuoti nusikaltimą.

„Janowski mane apgavo... Jis sakė, kad jo uošvė tikras monstras“, – teigia treneris.

Remiantis teismo dokumentams, žudikams aukos žentas sumokėjo 250 tūkst. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)