N. Williams, kuriai priklauso atostogoms skirtų patalpų nuomos verslas, papasakojo sportuojanti septynias dienas per savaitę, praleidžianti pietus ir nuolat stebinti savo svorį, kad būtų tikra, jog jis neviršija idealaus 57 kilogramų svorio ribos.

Tačiau septyniasdešimtmetė tvirtina, kad viskas nėra taip griežta ir sudėtinga – per pusryčius ji mėgaujasi pyragaičiais, kasdien suvartoja ne tokių sveikų užkandžių.

Drauge su vyru Laurie, kuriam yra 80 metų, gyvenanti Norma „Quora“ parašė straipsnį apie tai, kaip vyresniame amžiuje išlikti geros formos. Ji atskleidė, kad kai kurių skanėstų jos meniu nebėra, tačiau moteris vis tiek nevengia pasimėgauti skanumynais.

„Aš didžiuojuosi savimi. Tokią savo išvaizdą susikūriau pasitelkusi discipliną. Pavyzdžiui, aš daugiau NIEKADA nebevalgysiu milžiniškos saldainių dėžės. Iki pat šeštojo dešimtmečio pabaigos, eidama į kiną, pasiimdavau DVI didžiules dėžes saldainių“, – pasakojo moteris.

„Dabar rimčiausi dalykai, kuriais galiu piktnaudžiauti, yra pikantiški sausainiai, skrebučiai su daug sviesto ir kitų priedų, itališkas pyragas Panettone, graikiniai riešutai su spanguolėmis, skrudinti anakardžių riešutai, ryžių trapučiai su juoduoju šokoladu, įdarytos bulvės su alyvuogių aliejuje besipliuškenančiomis salotomis ir ledai“, – dėsto N. Williams.

Moteris aiškina anksčiau suvalgydavusi didžiulius maišus traškučių, tačiau itališki traškučiai tiesiog nėra verti nuodėmės.

Norma pripažįsta, kad gamta ją apdovanojo lieknu kūno sudėjimu, tačiau pabrėžia, jog gera išvaizda nereiškia modelio apimčių.

„MailOnline“ ji pasakojo: „Puikios formos neapibrėžia nei ūgis, nei figūros tipas. Galite būti aukšta arba mažutė. Galite pasižymėti iškilumais arba būti liesa. Arba galite būti bet kuris tarpinis variantas“.

Norma pridėjo sportuojanti kasdien nuo tada, kai jai buvo 20 su trupučiu. Savo sporto režimą ji keičia kas kelis mėnesius. Paskutiniu metu ji išbandė du zumbos etapus ir vėliau juos papildė trečiu etapu – asmeninėmis zumbos treniruotėmis, kad iš šio užsiėmimo pasiimtų kaip galima daugiau.

„Quora“ straipsnyje ji pabrėžė, kad dabar „gerokai labiau didžiuojasi savimi“ nei tada, kai buvo jaunesnė, nors kartais „būna kiek kritiška“.

Na, o savo puikaus kūno paslaptis atskleisti sutiko ir australė, galinti pasigirti pavydėtinomis formomis. Ji cukraus nevalgė 28 metus.

Carolyn Hartz gali pasigirti puikia figūra – apie tokią keliomis dešimtimis metų jaunesnės moterys galėtų tik pasvajoti.

Perte gyvenanti tris vaikus užauginusi moteris prieš 28 metus atsisakė cukraus – iki tol ji buvo „įnikusi“ į saldumynus. „Femail“ C. Hartz pasakojo apie svarbiausias įvairiausio amžiaus moterų grožio ir sveikatos paslaptis.

„Daugelis vyresnių nei 50 metų amžiaus moterų galvoja, kad tokio amžiaus jau nebeįmanoma išlaikyti gerą formą“, – pasakoja „SweetLife“ įkūrėja.

„Aš kalbu netgi apie tas moteris, kurioms yra 40 metų ir daugiau, kurios turi vaikų ir mano, kad jau nebesusigrąžins ankstesnių kūno formų“.

C. Hartz, kuri jau įžengė į 8-ąjį dešimtmetį, sako, jog po 40 gali būti kiek sudėtinga išlikti geros formos, tačiau rimčiau padirbėjus viskas įmanoma.

„Mes žinome, kad senstant medžiagų apykaita lėtėja. Tačiau tai reiškia, jog mums tereikia didesnės kontrolės, sveikesnių pasirinkimų ir šiek tiek daugiau padirbėti“, – aiškina moteris.

„Esu tikra, kad labai svarbu žinoti, kokį maistą valgote ir kokį jo kiekį suvartojate. Labai svarbu valgant neprarasti sąmoningumo. Nesąmoningas valgymas gali baigtis nereikalingais kilogramais. Savo klientams aš sakau: „Ragaukite ir mėgaukitės kiekvienu kąsniu“. Tai padės jums sulėtinti valgymą ir tikėtina, kad nepersivalgysite“, – dėsto C. Hartz.

Jos teigimu, svarbiausi patarimai norinčioms gerai atrodyti moterims yra pasirūpinti savo požiūriu ir mityba: „Neprarandu pozityvumo net tada, kai susiduriu su iššūkiais. Išmokau visuomet neužmiršti, kad stiklinė nėra pusiau tuščia – ji yra pusiau pilna. Galite juoktis, bet aš norėčiau, jog orų pranešėjai sakytų vietoms saulėta, o ne vietomis debesuota. Manau, žiūrovai būtų laimingesni“.

Kalbant apie maistą, cukraus neabejotinai reikėtų atsisakyti – C. Hartz renkasi alternatyvą, vadinama ksilitoliu: „Tyrimai parodė, kad nutukimas Australijoje pasiekė epideminį lygį – prie to daugiausia prisideda cukrus. Cukraus nevalgau 28 metus. Iš pradžių buvo sudėtinga, buvau įnikusi į cukrų, bet esu tikra, jog tai viena svarbiausių priežasčių, padėjusių išlaikyti gerą formą ir savijautą“.

„Kiekvieną kartą, ypač valgydama pusryčius, vartoju baltymų. Tai malšina norą persivalgyti“, – tvirtina C. Hartz.

Ji taip pat ragina niekuomet nepadauginti mėgstamo maisto ar gėrimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)