1963 metų lapkričio 22 dieną JAV prezidentas kartu su savo kaip visada elegantiška sutuoktine, kuri tuo metu vilkėjo blankios rožinės „Chanel“ kostiumėlį ir prie jo derančią skrybėlaitę, o rankose spaudė gerbėjų dovanotą rožių puokštę, važiavo automobiliu. Abu sėdėjo ant galinės tamsiai mėlynos spalvos 1961 metų „Lincoln Continental“ automobilio nuleidžiamu stogu galinės sėdynės. Kartu su jais Dalaso gatvėmis važiavo Teksaso senatorius Johnas Connally‘is su žmona Nellie.

Vieną akimirką viskas apsivertė aukštyn kojomis. Automobilių kolonai važiuojant pro „Texas School Book Depository“ pastatą Elm gatvėje, pasigirdo garsus pokštelėjimas – tarsi petarda. Prezidentas sukniubo. Jackie apglėbė sutuoktinį. Dar vienas triukšmo pliūpsnis, ir Jackie pabandė užsiropšti ant jo bagažinės Toks įspūdis, tarsi norėjo kažką pasiekti.

Pašauto J. F Kennedy‘io veido išraiška Jackie persekiojo iki pat gyvenimo pabaigos, teigia knygos „These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie“ autorius Christopheris Andersonas. Jis atrodė labai pasimetęs, rašė „The Mirror“.

Paskutiniai žodžiai, kuriuos Jackie ištarė savo vyrui, buvo „Jackai, myliu tave. Myliu tave“, – teigia Ch. Andersonas, nors pati buvusi JAV pirmoji ponia per 1963 metų interviu pateikė kitokią versiją. Pakeliui į Parklando ligoninę, kur buvo konstatuota prezidento mirties, ji esą palinko prie sutuoktinio ir paklausė: „Jackai, Jackai, ar girdi mane? Myliu tave“.

Paties J. F Kenendy paskutiniai žodžiai moteriai, su kuria santuokoje pragyveno 10 metų, buvo žymiai paprastesni. Jis neįsivaizdavo, kas tuoj nutiks. Skelbiama, kad paskutiniai jo pasakyti žodžiai buvo: „Dieve, mane pašovė“, tačiau medikai sako, jog, turint omenyje prezidento patirtų sužeidimų sunkumą, jis nieko panašaus pasakyti negalėjo. Vėliau istorikai patikslino, kad jo paskutiniai žmonai pasakyti žodžiai buvo „Ne, tikrai negalėčiau“.

Visi važiuodami tiesiog kalbėjosi. „Ne, jūs tikrai negalėtumėte sakyti, kad Dalaso žmonės jus priėmė nesvetingai“, – esą prezidentui pareiškusi senatoriaus žmona, žvelgdama į susirinkusią minią.

„Ne, tikrai negalėčiau“, – jai atsakė prezidentas kelios sekundės prieš sulaukdamas Lee Harvey‘io Oswaldo paleistos kulkos.

Į ligoninę prezidentas pristatytas dar gyvas. Nuo jo nė akimirkai nesitraukė žmona, kurios kostiumėlis buvo išteptas vyro krauju.

Kai ligoninėje pirmosios JAV ponios buvo paklausta, ar ji nenorėtų persirengti, ji atsakė: „Noriu, kad jie matytų, ką padarė Jackui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)