Sekmadienį paskelbtame pranešime šeimos nariai teigė, jog 45-erių „triskart karūnuota" gražuolių konkurso nugalėtoja mirė šeštadienį po ilgai trukusios ligos.

„Chelsi buvo mūsų mylima duktė, dukterėčia ir draugė. Mes pasiilgsime jos užkrečiamo juoko, gebėjimo džiaugtis gyvenimu ir laisvos dvasios. Ji visuomet vertino meilės ir geros valios apraiškas, gaunamas iš žmonių visame pasaulyje ir būdama bet kurioje socialinėje padėtyje", – skelbiama pranešime.

1995-aisiais Ch. Smith nugalėjo „Mis Teksasas JAV" grožio konkurse ir tais pačiais metais tapo „Mis JAV" ir „Mis Visata". Pasak artimųjų, ji tapo vienintele kelių rasių atstove, laimėjusia trigubą grožio konkursų karūną.

Ch. Smith 1994-aisiais taip pat tapo „Mis Galvestono apskritis". Ji užaugo Kingvude ir Dir Parke.

„Perduodama karūną, ji užkėlė kartelę protingoms ir išsilavinusioms moterims visame pasaulyje. Ji dažnai pasisakydavo savo širdžiai artimais klausimais", – teigė gražuolės artimieji.

Viešą atminimo ceremoniją planuojama surengti spalio mėnesį Hjustone.

Kaip Ch. Smith prisimena grožio konkursų pasaulis

Grožio konkursų dalyvių mokytojas J.J. Smithas per savo darbo metus sutiko šimtus konkursančių, tačiau jis niekuomet nepamirš pirmojo karto, kai išvydo Chelsi.

„Ji turėjo kažką tokio, ką pastebi iš karto. Tai buvo kažkas neapčiuopiamo, ko negali patikrinti prisiliesdamas", – prisimena J.J. Smithas.

Chelsi buvo jauna moteris iš Dir parko, beveik pasidavusi po to, kai „Mis Teksasas" grožio konkurse užėmė antrąją vietą. Tačiau J.J. Smithas tikina ją drąsinęs ir rengęs konkursui, o kitais metais ji ne tik laimėjo „Mis Teksasas JAV", bet ir „Mis JAV", o galiausiai – ir „Mis Visata" grožio konkursus.

„Ji nepaprastai norėjo nugalėti ir, kaip mes visi puikiai žinome, nugalėjo ne kartą", – sakė J.J. Smithas.

J. J. Smithas ilgus metus dirbo grožio konkursų dalyvių treneriu, tačiau Ch. Smith, jo teigimu, buvo ta mergina, kurią jis rengė konkursams prieš pradėdamas oficialų trenerio verslą. Jo tvirtinimu, tam įkvėpė būtent Chelsi.

Ji įėjo į istoriją, tapusi pirmąja kelių rasių atstove, karūnuota „Mis Teksasas JAV".

„Tais laikais penkerius metus iš eilės „Mis JAV" titulą laimėdavo mėlynakės ir šviesiaplaukės merginos. Ji nenorėjo teikti pirmenybės nei vienai savo pusei, nes siejo save tiek su juodaodžiais, tiek su baltaisiais. Ji norėjo apkabinti kiekvieną, visiškai nesvarbu, kokios rasės jis būtų. Apkabinti tai, kas jis yra iš tiesų. Ji aiškiai pasakė: „Priklausau abiems rasėms", – pasakoja J. J. Smithas.

Jis teigia, kad jų draugystė tęsėsi ilgą laiką po to, kai Chelsi iškovojo savo titulus. Jis parodė nuotrauką, kurioje užfiksuota, kaip jiedu neseniai vakarieniavo Hjustone.

Chelsi netgi mokė modelio darbo subtilybių kai kurias jo klientes. Perdavusi savo karūną, ji ėmėsi modelio darbo, aktorystės ir dainavimo. J. J. Smitho teigimu, gražuolė visuomet išlaikė neoficialias ir draugiškas manieras, netgi sirgdama.

Jis tvirtina, kad Chelsi mirtis yra didžiulė netektis, ir apibūdina ją kaip neužmirštamą.

„Ji mane pavertė geresniu žmogumi, tad aš ketinu saugoti jos atminimą bei stengtis perduoti tai kitiems žmonėms", – tvirtino J. J. Smithas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)