Daugelyje įžymybių skrodimo protokolų retai pasitaiko staigmenų, tačiau kartais tyrėjų atradimai būna net labiau šokiruojantys ir keliantys liūdesį nei pats mirties faktas.

Portalas Nickiswift.com pateikia jaudinančius ir trikdančius dalykus, kuriuos atskleidė įžymybių skrodimo protokolai: nuo neįtikėtinų vaistų ir narkotikų kokteilių iki tokių sužeidimų, kuriuos sunku net įsivaizduoti.

Brandonas Lee

Kaip ir jo tėvo Bruce‘o Lee atveju, Brandono Lee mirties aplinkybės tiesiog prašosi sukurpti sąmokslo teoriją. Bruce‘as buvo tikras fizinės sveikatos pavyzdys, tačiau 1973-aisiais, būdamas 32-ejų, staiga mirė. Daugelis įtarinėjo nešvarius darbelius, o karatė meistras Edas Parkeris netgi apkaltino Kinijos žolininkus nunuodijus Bruce‘ą. Jo sūnaus Brandono atveju žmonės aiškiai žinojo, kad jis žuvo įvykus incidentui filmuojant fantastinį Alexo Proyaso filmą „Varnas“ („The Crow“). Tačiau aktoriaus skrodimo protokolas privertė sunerimti.

Pasak „Los Angeles Times“, skrodimą atlikę medikai buvo šokiruoti B. Lee stubure aptikę įstrigusią 44 kalibro kulką. Tai sukėlė klausimų dėl sveikatos ir saugumo standartų, taikomų filmuojant Holivudo filmus. 28-erių aktorių smarkiai sužeidė mokomaisiais šoviniais užtaisytas ginklas – iš jo imta šaudyti nepakeitus mokomųjų šovinių tuščiais. Mokomieji šoviniai atrodo kaip tikros kulkos ir yra naudojami stambaus plano kadrams, kai norima, kad ginklas atrodytų užtaisytas. Teigiama, jog mažiausiai serija tokių šovinių buvo paleista į jo pilvą.

Pasak „Entertainment Weekly“, chirurgai nenuilstamai plušo mėgindami išgelbėti B. Lee gyvybę. Kaip pranešama, nepavykusio bandymo metu buvo perpilta apie 30 litrų kraujo – tiek pakaktų penkiems suaugusiems vyrams.

Vėliau vienas Brandono draugų atskleidė, kad jie klausinėjo veiksmo filmų žvaigždę apie pavojingus triukus, kuriuos ketina atlikti filmuojant „Varną“, tačiau šis atsakė: „Niekas niekuomet nesusižeidžia darant tokius dalykus“.

Heathas Ledgeris

H. Ledgeris mirė taip ir nesulaukęs atpildo už kruopštų pasirengimą Jokerio vaidmeniui 2008-ųjų filme „The Dark Knight“ („Tamsos riteris“). Po mirties jam buvo įteiktas geriausio antraplanio aktoriaus „Oskaras“. Besirengdamas vaidmeniui, australas visiškai persikūnijo į savo personažą, jis užsidarydavo nuo visų ir likdavo tik su dienoraščiu ir savo mintimis. „Jis tiesiog užsirakindavo viešbučio kambaryje – tai tęsdavosi savaites. Jam visada patikdavo pasinerti į savo personažus, bet šį kartą jis iš tiesų atidavė visas jėgas“, – dokumentiniame filme „Heath Ledger: Too Young To Die“ pasakojo aktoriaus tėtis.

Dokumentinis filmas suteikia galimybę žvilgtelėti į H. Ledgerio dienoraštį – jame gausu laukinių hienų ir Malcolmo McDowello suvaidinto Stanley Kubricko filmo „Prisukamas apelsinas“ („Clockwork Orange“) personažo Alexo nuotraukų. Labiausiai gąsdinanti dienoraščio dalis – paskutinis jo puslapis, kuriame H. Ledgeris iškeverzojo žodį „sudie“. Daugelis buvo ir tebėra įsitikinę, kad Jokerio vaidmuo nužudė H. Ledgerį, nors jo sesuo tvirtino, jog tuo metu aktorius tikrai nebuvo apimtas depresijos. „Iš tiesų viskas kaip tik buvo priešingai. Aš išties buvau šokiruota, kad žmonės apskritai galėjo taip pagalvoti“, – „USA Today“ tikino aktoriaus sesuo.

H. Ledgerį iš tiesų nužudė „ūmus apsinuodijimas, kurį sukėlė bendras oksikodono, hidrokodono, diazepamo, temazepamo, alprazolamas ir doksilamino, poveikis“, kaip teigiama tyrėjų išvadose. „Mes padarėme išvadą, kad mirties pobūdis yra nelaimingas atsitikimas, įvykęs dėl piktnaudžiavimo receptiniais preparatais“, – nurodoma išvadose.

Paulas Walkeris

P. Walkerio mirtis 2013-aisiais sukrėtė Holivudą, o ironiškos jo žūties aplinkybės dar labiau nuliūdino jo kolegas, su kuriais drauge kūrė filmų „Greiti ir įsiutę“ („Fast and Furious“) seriją. P. Walkeris žuvo automobilio avarijoje: maždaug 160 kilometrų per valandą greičiu važiavęs „Porsche Carrera GT“ automobilis, kuriame aktorius buvo keleivio vietoje, eismo įvykio metu beveik perlūžo perpus ir paskendo liepsnose. Automobilį vairavęs Rogeris Rodasas taip pat žuvo. Jo skrodimas parodė, kad kaukolės viršutinė dalis patyrė tokių rimtų sužalojimų, jog buvo paveiktos smegenys. P. Walkerio mirties aprašymas yra ne mažiau trikdantis.

Pasak „Daily Mail“, Los Andželo apskrities tyrėjas atskleidė, kad aktorius buvo rastas „gynybinėje pozicijoje“ (poza taip vadinama, nes ją mėgsta boksininkai, smarkiai apdegę kūnai dažnai aptinkami tokioje pozoje), o mirties liudijime oficiali mirties priežastis įvardijama kaip „bendras trauminių ir šiluminių sužeidimų poveikis“. Tiesa, P. Walkerio skrodimo protokolas yra gerokai vaizdingesnis. Jis patyrė daugybę kaulų lūžių, įskaitant lūžusį dubenį, raktikaulį ir žandikaulį. Aktoriaus kūnas buvo taip siaubingai apdegęs, kad joks organas nebetiko donorystei. Ko gero, labiausiai trikdanti skrodimo įžvalga ta, jog, kaip pranešė „Daily Mail“, P. Walkeris „po smūgio galėjo kelis kartus įkvėpti, mat jo trachėjoje rasta šiek tiek suodžių“.

Gerbėjų ir artimųjų, ypač P. Walkerio dukters, laimei, aktoriaus kūne nebuvo rasta jokių narkotikų.

Brittany Murphy

Filmų „Clueless“ („Jokio supratimo“) ir „8 Mile“ („Aštuntoji mylia“) žvaigždė B. Murphy mirė sulaukusi vos 32 metų. Skrodimas nustatė, kad mirties priežastis buvo plaučių uždegimas. Pasak „Today“, tyrėjo ataskaitoje teigiama, jog B. Murphy kentėjo nuo anemijos, kurią sustiprino smarkus kraujavimas menstruacijų metu, todėl aktorės organizmas nusilpo ir tapo lengvai pažeidžiamas infekcijų. „Tuo metu, kai Brittany susmuko savo vonios kambaryje, ko gero, nebebuvo nieko, ką paramedikai ar kiti specialistai būtų galėję padaryti, kad ją išgelbėtų. Tačiau jei ją būtų nugabenę į ligoninę 24 valandomis anksčiau ir jai būtų buvę skirti intraveniniai vaistai, labai didelė tikimybė, kad aktorė būtų išgyvenusi ir šiandien būtų su mumis“, – „Daily Mail“ aiškino patologas daktaras Richardas Shepherdas.

Visgi, pasak B. Murphy tėvo, jo dukteriai nereikėjo intraveninių vaistų – jai reikėjo priešnuodžių, nes, jo įsitikinimu, aktorę nunuodijo žudikas. Angelo Bertolotti (kuris planavo paduoti į teismą „Lifetime“ dėl filmo apie jo dukterį, kuriam jis nedavė sutikimo), kaip pranešama, tapo įtarus, kai prabėgus tik penkiems mėnesiams nuo B. Murphy mirties dėl tos pačios priežasties mirė jo žentas. A. Bertolotti spėliojo, kad porą nužudė valstybės pareigūnai. „Sakiau tą patį praėjus dviems savaitėms po mirties. Du žmonės tiesiog negali mirti vienas po kito tokiomis pačiomis aplinkybėmis“, – „Daily Mail“ sakė kitas aktorės artimasis, nepanoręs atskleisti savo tapatybės.

Michaelas Jacksonas

Ko gero, M. Jacksono skrodimas buvo labiausiai laukiamas iš visų pramogų pasaulio įžymybių. Nebekvėpuojantį popmuzikos karalių jo asmeninis gydytojas Conradas Murray‘us aptiko jo lovoje 2009-ųjų birželio 25-ąją. M. Jacksonas daug repetavo besirengdamas savo sugrįžimo koncertams Londone. B. Murray‘us 2011-ųjų lapkritį buvo nuteistas už netyčinę žmogžudystę. Pasak „People“, „Kaltintojai 58-erių C. Murray‘ų apibūdino kaip neatsargų gydytoją, kuris už 150 tūkstančių dolerių (maždaug 129 tūkstančius eurų) per mėnesį pardavė Hipokrato priesaiką ir, gydydamas M. Jacksono nemigą, popkaraliui davė naktinę dozę propofolio – nenuspėjamo anestetiko, kurio vartojimas gali turėti mirtinų pasekmių.

Kad ir kaip būtų, šie vaistai nebuvo vieninteliai, aptikti M. Jacksono organizme. Protokolai atskleidė, jog muzikos legenda tuo metu vartojo midazolamo, diazepamo, lidokaino ir efedrino kokteilį. Šie vaistai „neturi būti palikti be priežiūros ar atsirasti neįgudusiose rankose“, CNN tvirtino gydytojas. Skrodimas atskleidė ir daugybę kitų paslapčių. „Skrodimas neparodė nieko, kas būtų buvę anatominiu atžvilgiu negerai ir paskatinę ankstyvą mirtį“, – sakė M. Jacksono kūną tyręs daktaras Christopheris Rogersas. Tačiau jis nustatė keistų estetinių pakitimų. Ch. Rogersas atskleidė, kad dainininko lūpos buvo ištatuiruotos rožine spalva, o priekinė galvos odos dalis – juodai, kad kuo mažiau matytųsi, jog M. Jacksonas yra su peruku, pranešė CNN.

Carrie Fisher

2016-ųjų Kalėdos „Žvaigždžių karų“ („Star Wars“) gerbėjams tikrai nebuvo smagi šventė – ją aptemdė staigi ir greita C. Fisher mirtis. 60-metei aktorei gruodžio 23-ąją skrydžio iš Londono į Los Andželą metu sustojo širdis. Oro linijų darbuotojai ir keleiviai darė viską, ką galėjo, o lėktuvui nusileidus ji buvo nugabenta į ligoninę, kurioje netrukus mirė. Į popkultūros istoriją C. Fisher tvirtai save įrašė princesės Lėjos vaidmeniu „Žvaigždžių karų“ epe. Tačiau, nors gerbėjai ir žinojo apie C. Fisher silpnybę linksmybėms, skrodimo rezultatai vis tiek buvo neraminantys.

Aktorės organizme buvo aptiktas tikras narkotikų kokteilis. Pasak „Los Angeles Times“, toksikologinėje ataskaitoje nurodoma, kad buvo aptikti „kokaino, metadono, MDMA (geriau žinomas kaip „Ecstasy“), alkoholio ir opiatų pėdsakai“.

Ko gero, labiausiai šokiruojanti skrodimo įžvalga ta, kad „buvo aptiktas heroino poveikis“, nors, kaip pranešama, tyrėjai nenurodė tikslios dozės ir vartojimo laiko. Oficialia mirties priežastimi jie įvardijo miego apnėją – kvėpavimo sutrikimą miego metu.

C. Fisher brolis Toddas Fisheris po to, kai buvo paviešinti skrodimo rezultatai, „Entertainment Tonight“ sakė: „Pasakysiu jums: kiek aš žinau, tikrai jokia naujiena, kad Carrie vartojo narkotikus. Jei jūs norite žinoti, kas ją nužudė, tai buvo visi šie dalykai“.

Amy Winehouse

Gaila, bet ankstyvą A. Winehouse mirtį pranašavo daugelis, įskaitant ir pačią dainininkę. Pabaigusi prestižinę scenos menų akademiją „The Brit School“, 2003-aisiais A. Winehouse įsiveržė į muzikos pasaulį su savo debiutiniu albumu „Frank“, kuris Jungtinėje Karalystėje tris kartus tapo platininiu. Antrasis jos albumas, 2006-aisiais išleistas „Back to Black“, A. Winehouse pavertė pasaulinės scenos žvaigžde. Bet kol profesinis dainininkės gyvenimas šovė į neregėtas aukštumas, asmeniniame gyvenime ji visiškai neteko kontrolės.

Apie ekscentriškosios dainininkės kovą su alkoholizmu visiems buvo gerai žinoma ir prieš jos mirtį, tačiau tikrasis problemų mastas paaiškėjo tik jai iškeliavus. A. Winehouse gydytojas atskleidė perspėjęs dainininkę, kad jos girtavimas veda į „staigios mirties glėbį“, kai žvaigždė gėrė tol, kol ją ištiko koma. Tai nutiko likus vos keliems mėnesiams iki jos mirties – dainininkė buvo rasta negyva savo bute 2011-ųjų liepos 23-ąją. Ją rado lovoje, o netoliese buvo išmesti trys tušti degtinės buteliai. Pasak „The Guardian“, „vienam A. Winehouse kraujo decilitrui teko 416 miligramų alkoholio – užtektinai, kad panardintų ją į komą ir nuslopintų kvėpavimo sistemą.

Dainininkės draugai sakė, jog ji tuo metu „elgėsi pakankamai normaliai, kiek tai įprasta Amy“, tačiau neraminančių ženklų buvo. 2007-aisiais, išgyvenusi tai, kas vadinama narkotikų sukeltais priepuoliais, A. Winehouse, kaip teigiama, pasakė savo mamai, kad jos dienos suskaičiuotos. „Viskas buvo beveik taip, tarsi ji pati būtų susikūrusi savo mirtį“, – „Daily Mail“ sakė J. Winehouse.

Davidas Carradine‘as

Vyriausiasis daug vaikų turėjusio aktoriaus Johno Carradine‘o sūnus ir „Kill Bill“ („Nužudyti Bilą“) žvaigždė D. Carradine‘as dvejus metus tarnavo JAV kariuomenėje, o tuomet nusprendė suteikti progą Brodvėjui. Dalykai ėmė įsibėgėti, kai kylantis režisierius Martinas Scorsese pasirinko jį vienam savo ankstyvųjų filmų – 1972-ųjų „Boxcar Bertha“, o kitais metais D. Carradine‘as pasirodė ABC seriale „Kung Fu“, kuriame vaidino kovos menų mokinį Kwai Chang Caine. Tai buvo žymiausias jo vaidmuo, kol nepasirodė Quentinas Tarantino.

Dviejų dalių Q. Tarantino keršto epas „Nužudyti Bilą“ D. Carradine‘ui turėjo tokį pat poveikį kaip ir „Pulp Fiction“ („Bulvarinis skaitalas“) Johnui Travoltai. Deja, savo atgimimu aktorius džiaugėsi neilgai. 2009-aisiais jis buvo rastas negyvas viešbutyje Bankoke. Tailando pareigūnai patvirtino, kad D. Carradine‘o rankos buvo surištos virš galvos, o aplink jo kaklą ir genitalijas buvo aprišta virvė.

Iš pradžių buvo paskelbta, kad aktoriaus mirties priežastis – savižudybė, tačiau antrasis skrodimas parodė, jog 72-ejų vyriškis mirė masturbacijos metu. „Mirties priežastis buvo asfiksija – uždusimas. Jis nemirė dėl natūralių priežasčių, taip pat tai nebuvo ir savižudybė – jo mirtis buvo atsitiktinė“, – „Reuters“ sakė teismo medicinos patologas daktaras Michaelis Badenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)