Numatoma, kad pamaldos bažnyčioje „Greater Grace Temple“ A. Franklin gimtajame Mičigano valstijos mieste truks šešias valandas; per jas bus pagerbti šios JAV muziko ikonos gyvenimo pasiekimai ir palikimas.

Milijonus gerbėjų visame pasaulyje turėjusi 76 metų dainininkė mirė nuo vėžio rugpjūčio 16 dieną. Taip baigėsi šešis dešimtmečius trukusi A. Franklin karjera; šios dainininkės kūryba apima įvairius stilius – gospelą, ritmenbliuzą, džiazą, bliuzą ir netgi klasikinę muziką.

Tarp sakysiančių kalbas per ceremoniją bus JAV eksprezidentas Billas Clintonas ir dainininkas Smokey Robinsonas, taip pat skambės Stevie Wonderio, Arianos Grande ir Jennifer Hudson, vaidinčiančios A. Franklin būsimame biografiniame filme, kūriniai.

Didžiulės eilės pradėjo rikiuotis jau ketvirtadienį, kai buvo paskelbta, kad tik laidotuvių pamaldose galės dalyvauti tūkstantis paprastų žmonių. Anksčiau buvo pranešama, kad ceremonijoje dalyvaus tik pakviesti draugai ir šeimos nariai.

„Aretha yra mano ikona. Ji man – viskas, tarsi motina“, – sakė juodai apsirengusi 46 metų gerbėja Ugochi Queen (Ugoči Kvyn), kuri taip pat yra dainininkė, atliekanti A. Franklin dainas.

„Ji buvo mano dievaitė; mylėjau ją ir jos muziką. Myliu jos viso gyvenimo palikimą, – pridūrė moteris. – Man reikia atsisveikinti, todėl esu čia.“