Ji visuomet vaidina

A. Hathaway primena tą smarkiai erzinantį klasės draugą, kuris nuolat įsijausdavo į vaidmenis ir vis girdavosi, koks puikus bus jo naujasis pasirodymas. Toks ypač besistengiančios padaryti įspūdį A. Hathaway būdas yra vienas labiausiai erzinančių dalykų.

„Ji prisitaiko prie kiekvienos situacijos ir nuotaikos, kur bebūtų: televizijos laidoje „Chelsea Lately“ kalba šiurkščiai ir nešvankiai, „Oskarų“ teikimo ceremonijoje yra savimi pasitikinti, stilinga ir rafinuota ir panašiai. Tačiau kiekvieną kartą ji smarkiai įsijaučia į vaidmenį ir persistengia. Atrodo, kad ji nuolat vaidina, o mėgstamiausia jos poza yra perdėtas nuolankumas ir malonė. Puikiai pažįstu tokius žmones, pats visą gyvenimą mėgstu įsijausti į vaidmenį. Ji yra neigiamas tokio tipo žmonių įsikūnijimas“, – hollywood.com aiškino aktorius Richardas Lawsonas.

„Negaliu sakyti, kad nekenčiu būtent A. Hathaway. Man nepatinka visos taip besielgiančios moterys, kurias sutinku: vaizduojančios princeses, nuolat vaidinančios, nepatrauklios, desertui kramsnojančios razinas“, – „The New York Times” straipsnyje aiškino rašytoja Sarah Nicole Prickett.

2011-ųjų „Oskarų“ teikimo ceremonija buvo katastrofa

„Oskarų“ teikimo ceremonija turėjo nemažai prastų vedėjų, tačiau nedaugeliui sekėsi taip sunkai kaip James Franco ir A. Hathaway 2011-aisiais. Iš pradžių J. Franco užgriuvo kritika už tai, kad jam stigo energijos, o aktoriaus pasirodymas buvo keistas. Tačiau galiausiai J. Franco atsikirto ir ėmė tvirtinti, jog bent jau dalį kaltės už jo ekscentrišką pasirodymą ant scenos tenka A. Hathaway. „Ji man patinka, bet A. Hathaway yra tokia energinga, kad net Tasmanijos velnias šalia jos atrodytų lyg apsirūkęs“, – 2011-ųjų kovą Davido Lettermano laidoje sakė J. Franco.

Pati A. Hathaway viską vertino kaip smagią patirtį. „Tokia galimybė pasitaiko kartą gyvenime. Sutikau puikių žmonių, dėvėjau gražius drabužius. Turėjau surengti pasirodymą. Nematau jokių trūkumų. Tie, kam nepatiko mano asmenybė, greičiausiai jos nemėgo dar prieš „Oskarų“ ceremoniją“, – tais pačiais metais „Harper's Bazaar” sakė aktorė. Pasisakymas atrodo mielas, bet vis tiek nepaaiškina siaubingo Hugh Jackmanui skirto pasirodymo.

Ar dėl visko kalti vyrai?

2015-aisiais interviu „InStyle“ A. Hathaway metė iššūkį tvirtindama, kad diskusijos apie tai, jog žmonės jos nemėgsta, gali būti tiesiog žiniasklaidos kūrinys. „Tiek jūs, tiek aš žinome, jog yra tam tikras žiniasklaidos tipas, prekiaujantis neviltimi ir galintis pavaizduoti žmogų bet kaip, jei tik tai padės uždirbti pinigų, nesvarbu, ar istorija tikra, ar išgalvota“, – tvirtino aktorė. Jos teigimu, būtent vyrams žiniasklaidoje tenka didesnė atsakomybė už tokį elgesį. „Moterys, kurias sutikau kino industrijoje ir su kuriomis dirbau, mane palaikė“, – teigė A. Hathaway.
Siaubinga „Oskarų“ padėkos kalba

Įvertinimas „Oskaro“ statulėle už vaidmenį filme „Vargdieniai“ („Les Miserables“) A. Hathaway buvo svarbi akimirka. Tačiau išklausyti jos dejonių ir mėginimų pajuokauti kupiną padėkos kalbą turėjo būti nepakeliama. „Tai išsipildė“ – šmaikštavo aktorė, turėdama omenyje žymiąją dainą „I Dreamed a Dream“, kurią ji dainavo filme. Visi pasijuto nejaukiai, atrodė, jog tai buvo kvailas ir pernelyg surepetuotas pokštas. Jos svajonė staiga tapo alyva, pilama į aktorės nekenčiančiųjų kurstomą ugnį.

Sunku stebėti, kaip A. Hathaway gauna apdovanojimą

A. Hathaway neabejotinai yra gera aktorė, tačiau stebėti jos pergales yra nejauku. Tereikia prisiminti atvejį, kai ji užsipuolė „Broadcast Film Critics Association“ už neteisingai ištartą jos vardą, o tuomet tarytum atsitiktinai užsiminė, kad jau antrą kartą gavo jų apdovanojimą. O štai per BAFTA apdovanojimus laukė teatrališka kalba, kurios metu ji neatgaudama kvapo dėkojo, be visų kitų, šukuosenų ir makiažo meistrams, knygos, pagal kurią sukurtas filmas „Vargdieniai“, autoriui Victorui Hugo, taip pat sau už tai, kad serga laringitu, mat kitaip išsyk uždainuotų. Ji taip pat kreipėsi į kolegą aktorių Eddie Redmayne’ą, kuris, kaip pranešama, užkulisiuose vėmė apsinuodijęs. „Ei, Eddie, linkiu greit pasveikti. Ateičiau palaikyti tau plaukų, na, bet žinai...“, – juokavo aktorė.

„Eh. Štai A. Hathaway ir vėl gerokai nustebusi ir kukli, kruopščiai surepetavusi kalbą ir bandys parodyti, kad improvizuoja“, – rašė vienas „Twitter“ vartotojas. Kitas tvirtino: „A. Hathaway padėkos kalba truko ilgiau nei jos pasirodymas ekrane“.

Ar ji yra pernelyg tobula?

2013-aisiais „The Cut“ straipsnyje Ann Friedman teigė, kad kai kuriems žmonėms A. Hathaway nepatinka paprasčiausiai todėl, jog ji atrodo „pernelyg tobula“. Kad pagrįstų savo teiginį, A. Friedman atkreipė dėmesį į daugybę priežasčių, dėl kurių žmonės tiesiog įsimylėjo kitą aktorę, tais metais gavusią „Oskarą“ – Jennifer Lawrence. „J. Lawrence yra kukli ir linksma. Ji atrodo tarsi puikiausia vakarėlių draugė, kiekviena pasitaikiusia proga primenanti, kiek jau išgėrė. Ant raudonojo „Oskarų“ kilimo ji pasakojo užsisakiusi „McDonald's”. O A. Hathaway yra veganė“, – aiškina A. Friedman.

Aktorė ir įžymybė – du skirtingi žmonės

Vienas labiausiai erzinančių su A. Hathaway susijusių dalykų yra didžiulis skirtumas tarp to, kaip ji atrodo interviu ir didžiajame ekrane. Interviu metu aktorė nevengia persistengti ir vaidinti per smarkiai. Suprantama, A. Hathaway tikriausiai tiesiog smaginasi, bet kartais žiūrėti į tai tampa sunku.

Žiūrint tokius interviu, sudėtinga juos susieti su faktu, kad A. Hathaway yra iš tiesų gera aktorė. Ji ne tik 2012-aisiais nusipelnė „Oskaro“ už vaidmenį „Vargdieniuose“, bet ir mažai kas galėtų ginčytis, jog A. Hathaway pasirodė geriausiai 2008-aisiais, kai sulaukė savo pirmosios nominacijos už „Reičel išteka“ („Rachel Getting Married“). Ji taip pat buvo smarkiai neįvertinta 2005-aisiais už vaidmenį filme „Kuprotas kalnas“ („Brokeback Mountain”), puikiai pasirodė 2006-ųjų „Ir velnias dėvi Prada“ („The Devil Wears Prada“, buvo lygiavertė Michelle Pfeiffer kolegė 2012-ųjų „Tamsos riterio sugrįžime“ („The Dark Knight Rises). Žvelgiant į šį sąrašą, kyla klausimas: kodėl gi interviu su ja turi būti tokie erzinantys?

Gal dėl visko kalta išvaizda?

2013-ųjų vasarį A. Hathaway nekentimo manija tapo tokia absurdiška, kad „Salon“ nusprendė pakalbinti psichologijos profesorių ir pasižiūrėti, ar jis galėtų išspręsti šią problemą. „Salon“ kalbintas
Terry’is Pettijohnas situaciją tik pablogino tvirtindamas, jog žmonės gali nekęsti A. Hathaway paprasčiausiai dėl jos veido formos. „Kai laikai geri, visiems labiau patinka aktorės apvaliais veidais. Jos simbolizuoja jaunystę ir linksmybes“. T. Pettijohno teigimu, A. Hathaway „veidas yra brandus, o tai rodo, kad ji būtų populiari sunkesniais laikais“.

Žinoma, dauguma sutiko kad T. Pettijohno teorija yra kiek juokinga, jau nekalbant apie tai, jog ji dvelkia seksizmu.

Prisišliejimo efektas

Ar iš tiesų nekenčiate A. Hathaway? Neretai žmonės atsako: “Nežinau, galbūt”. Tai reiškia, kad jus paveikė tai, ką Pierras Massimo Forni iš Johnso Hopkinso universiteto vadina prisišliejimo, arba laimėjusios pusės, efektu. „Priklausymo taip pat galvojančių žmonių grupei jausmas suaktyvina malonumo centrus smegenyse. Tad tam tikru metu visa tai, kas vyksta su A. Hathaway, tapo reiškiniu, ir žmonės pasijuto trokštantys ir galintys būti šio reiškinio dalimi“, – „The New York Times“ aiškino P. M. Forni.

Kitas mokslininkas, daktaras Dr. Jackas Goncalo teigia, kad priežastis gali slypėti tingiuose minios mentaliteto elementuose. „Jei dauguma pagalvojo už mane, aš galiu daryti kažką kitą. Žmonės nenori galvoti“, – neabejoja J. Goncalo.

Net pati aktorė supranta, kad žmonės jos nekenčia

Patyčios iš A. Hathaway tapo savotiška tarptautine pramoga, tačiau, kaip rašė „The New York Times“, „Galima lažintis, kad tikroji A. Hathaway nesimėgauja tokia situacija“.

Kai kurios įžymybės ėmėsi aktorę ginti, ir tai gali padėti pakeisti padėtį. Serialo „Girls“ žvaigždė Lena Dunham „Twitter“ rašė: „Ponios: A. Hathaway yra feministė. Pataupykime neigiamą požiūrį tiems, kurie visai nesistengia“. Žurnalistas Andersonas Cooperis gynė A. Hathaway prieš savo paties kolegas CNN. „Manau, ji daug patyrė. Žmonės ją šitaip teisia, tačiau nežino, kokia ji yra iš tiesų. Tai mane liūdina“, – per „Anderson Live“ sakė žurnalistas.

A. Hathaway apie jos pusėn pasipylusias patyčias daug nekalba, tačiau pripažįsta, kad tai vyksta. „Tačiau gyvenime visuomet reikia neužmiršti, kad visuose bloguose dalykuose yra kažkas gero, o visuose geruose – kažkas neigiamo. Visatos paslaptis ta, jog, kiek žinoma, egzistuoja 51 procentas medžiagos ir 49 procentai antimedžiagos. Dalykai krypsta į teigiamą pusę, tad aš į tai ir orientuojuos“, – pabrėžia aktorė.

Anne Hathaway pokyčiai bėgant metams:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)