„Iš pradžių man nutikusio įvykio neviešinau, nes problemą nutariau išspręsti pats, išsiaiškindamas su asmeniu, kuris netinkamai su manimi pasielgė, – nurodoma trečiadienį (rugpjūčio 22 d.) J. Bennetto advokato Gordono K. Sattro portalui „People“ perduotame pranešime. – Apie patirtą sukrėtimą prabilau tada, kai ji pati deklaravo, kad yra auka. Anksčiau viešai apie jį nekalbėjau todėl, kad jutau gėdą, be to, nenorėjau tapti visuotinai aptarinėjamu objektu. Kai tai nutiko, buvau nepilnametis. Teisingumo siekiau taip, kaip tada supratau – juk nebuvau pasirengęs tam, kad mano istorijos atgarsiai pasiektų plačiąją visuomenę.“

J. Bennetto pareiškimas buvo išplatintas po sekmadienį laikraštyje „New York Times“ pirmą kartą paskelbtų kaltinimų. 22-ejų metų J. Bennettas ir 42-ejų A. Argento, kaip buvo rašoma, pasiekė finansinį susitarimą, kuriuo buvo tikimasi užglaistyti aktoriaus prisipažinimo sukeltą skandalą. Jis tvirtino, kad 2013 metais, kai jam buvo 17-a, 37-erių A. Argento užsiiminėjo su juo oraliniu seksu ir lytiškai santykiavo (Kalifornijoje teisiškai galinčiu duoti sutikimą laikomas 18-os metų asmuo).

Jimmy Bennettas ir Asia Argento

„Tuo metu buvau įsitikinęs, kad vyro patekimas į tokią padėtį mūsų visuomenėje tebėra stigmatizuojmas. Nemaniau, kad žmonės supras, kas nutiko, žvelgiant paauglio akimis. Man jau yra tekę įveikti tam tikrų bėdų, o tai bus dar viena, su kuria ilgainiui susidorosiu. Norėčiau, kad šis įvykis liktų praeity, todėl šiandien nutariau žengti žingsnį pirmyn – nebetylėti“, – skelbiama pranešime.

J. Bennettas taip pat išreiškė susižavėjimą daugeliu drąsių moterų ir vyrų, prabilusių apie savo patirtį judėjimo „Mee Too“ įkarštyje, ir akcentavo, kaip gerbia jų ryžtą, kurio prireikė kiekvienam, siekusiam apginti savo poziciją.

Antradienį (rugpjūčio 21 d.) išplatintame pranešime A. Argento paneigė visus tvirtinimus, esą, ji turėjusi seksualinio pobūdžio santykių su J. Bennettu, ir nurodė, kad jaučiasi didžiai šokiruota ir įžeista pasklidus žinioms, kurios yra absoliučiai melagingos.

Aktorė pareiškė, kad J. Bennettas prabilo po jos pačios praeitą rudenį viešai pateiktų analogiškų kaltinimų Harvey‘ui Weinsteinui, be to, žinodamas, kad jos bičiulis Anthony Bourdainas yra ganėtinai pasiturintis. Ji tvirtino, kad amžinatilsį garsus kulinaras tada nutarė išspręsti problemą be triukšmo. Minėtina, kad A. Bourdainas, būdamas 61-ų, šių metų birželį savu noru pasitraukė iš gyvenimo.

„Anthony būgštavo dėl galimo viešumo, kurį tas, kaip jis manė, pavojingas asmuo tikrai galėjo užtraukti. Mes nutarėme supratingai sureaguoti į J. Bennetto prašymą padėti ir suteikėme jam pagalbą, – teigė A. Argento. – Anthony pats asmeniškai padėjo J. Bennettui finansiškai su sąlyga, kad daugiau į mūsų gyvenimą jis nesikiš.“

Vis dėlto trečiadienį portale TMZ pasirodė straipsnių, kuriuose informuojama, kaip A. Argento su draugu aptarinėja J. Bennetto tvirtinimus ir konkretų incidentą. Publikacijose nurodoma, kad A. Argento neigė žinojusi, jog J. Bennettas tuo matu buvo nepilnametis, ir kad šis faktas jai tapo žinomas tik pernai rudenį, kai jis susisiekė su ja ir A. Bourdainu.

Ji taip pat, esą, teigė pasijutusi nekaip po tada įvykusio intymaus ryšio ir nurodė, kad Prancūzijoje ir Italijoje pagal įstatymus sutikimą tokio pobūdžio santykiams gali duoti 15-a metų turintis asmuo.

„Visuomenė žino tik tiek, kiek parašė „New York Times“. Bet tai, deja, tik viena medalio pusė, – perduodami pačios aktorės neva pasakyti žodžiai TMZ publikacijoje. – Lytiškai susijaudinęs vaikiščias tiesiog užšoko ant manęs.“

Portale TMZ buvo paviešinta ir A. Argento bei J. Bennetto nuotrauka, kurioje jie užfiksuoti gulintys lovoje, taip pat išspausdintas laiškas, kurį J. Bennettas, esą, parašė A. Argento po čia aptariamo incidento. Tame A. Argento adresuotame laiške J. Bennettas prisipažįsta, koks jaučiasi laimingas, kad jiedu susitiko.

„Myliu tave visa širdimi. Džiaugiuosi, kad vėl susitikome“, – kaip tvirtinama, rašė J. Bennettas. Laiškas, beje, parašytas ant popieriaus iš viešbučio „Ritz Carlton“, kuriame ir įvyko incidentas, kanceliarijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)