Princas Charlesas

Princas Charlesas, vyriausias karalienės sūnus, jau šešetą dešimtmečių yra pirmas eilėje į Britanijos monarcho sostą. Šis laikotarpis ilgesnis nei bet kurio kito sosto įpėdinio per visą šalies istoriją.

Princas Charlesas

Princas Williamas

Antras eilėje į sostą – princas Williamas – karalienės anūkas, princo Charleso ir amžinatilsį princesės Dianos vyresnysis sūnus.

Kate Middleton ir princas Williamas

Princas George‘as

Trečias pagal eiliškumą – Jos didenybės proanūkis, princo Charles‘o anūkas, princo Williamo ir jo sutuoktinės Kate Middleton vyresnysis sūnus Pirncas George‘as. Iki jo gimimo trečia vieta pagal eilę atiteko jo dėdei princui Harry.

Princesė Charlotte

Karalienės proanūkei, princo Charleso anūkei, antrai princo Williamo ir K. Middleton atžalai princesei Charlotte tenka ketvirta vieta eilėje į Britanijos monarcho sostą. Tai pirmas kartas Didžiosios Britanijos istorijoje, kai moteriškos lyties karališkosios šeimos narės vieta eilėje į sostą nebuvo pakoreguota jaunesnio brolio gimimo. Taisyklė, pagal kurią būsimas monarchas tituluojamas atsižvelgiant į gimimo metus, o ne į lytį, įsigaliojo su 2013 metais priimtu sosto paveldėjimo aktu.

Princas Louisas

Tai yra karalienės proanūkis, princo Charleso anūkas, trečias princo Williamo ir K. Middleton vaikas. Nors yra tik kelių mėnesių amžiaus, būtent šis karališkosios šeimos narys yra penktas eilėje į sostą.

Princas Louisas

Princas Harry

Šeštas pagal eiliškumą sosto įpėdinis – karalienės anūkas, jaunėlis princo Charleso ir velionės princesės Dianos sūnus princas Harry.

Princas Harry ir Meghan Markle

Princas Andrew

Princas Andrew, antras karalienės sūnus, yra septintas eilėje į sostą.

Princas Andrew

Princesė Beatrice

Aštunta pagal eilę sosto paveldėtoja – vyresnėlė princo Andrew ir buvusios jo žmonos Sarah‘os Ferguson duktė Princesė Beatrice.

Princesė Beatričė

Princesė Eugenie

Devinta potencialių sosto įpėdinių sąraše – dar viena karalienės Elžbietos II anūkė, jaunėlė princo Andrew ir S. Ferguson duktė princesė Eugenie.

Princesė Eugenie
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)