1940 m. jie susipažino filmo „Too Many Girls" („Per daug merginų") filmavimo aikštelėje. L. Ball buvo 28-erių metų aktorė, vaidinusi daugelyje neįsimintinų filmų, D. Arnazas – 23 m. iš Kubos kilęs naktinio klubo ansamblio vadovas. Po pusės metų jie susituokė.

Ji darė karjerą Holivude, jis keliavo po šalį su savo muzikos grupe. Po kiek laiko ilgi išsiskyrimai ėmė kenkti jų santuokai.

1950 m. L. Ball vaidino radijuje su aktoriumi Richard Denning populiariame CBS šou „Mano mylimas vyras". Kai CBS nutarė kurti panašų šou televizijai, ji įtikino, kad geriausiai jos vyro vaidmeniui tiktų sutuoktinis Desis. Tai buvo sėkmės formulė.

Šešerius metus rodyta komedija „I Love Lucy" („Aš myliu Lucy") buvo sėkmingiausias televizijos komiškas serialas, uždirbęs milijonus poros kino kompanijai „Desilu". Kiekvieną savaitę 40 mln. žiūrovų susėsdavo stebėti Ricardo šeimos gyvenimo.

„Toje TV situacijų komedijoje buvo pavaizduotos visos jų viltys, planai ir svajonės", – rašė Lucie Arnaz savo knygos „I love Lucy" įžangoje.

Bet realiame gyvenime santuoką, kurioje gimė du vaikai – dukra Lucie ir sūnus Desis jaunesnysis – nuolat ardė alkoholizmas ir neištikimybės.

„Jų skyrybos buvo siaubingos. O kur dar alkoholizmas...", – pasakojo Lucie apie savo tėvų santuoką. – Norėčiau, kad to nebūtų buvę. Smurto pas mus nebuvo, bet išgyvenome tikrai sunkių dalykų, todėl mano tėvai ir išsiskyrė."

Viena iš artimiausių L. Ball draugių Lillian Briggs Winograd 1991 m. sakė „People": „Lucy patyrė du ar tris persileidimus, kol susilaukė mažosios Lucy (1951 m. liepos 17 d., praėjus trims mėnesiams po šou debiuto). Ji manė, kad kūdikis sustiprins jų santuoką."

Po 20 santuokos metų pora išsiskyrė 1960 m. „Pasidarė taip sunku, kad pagalvojau – mums geriau kartu nebegyventi", – teisme sakė L. Ball.

Jie abu dar spėjo sukurti laimingas santuokas (L. Ball mirė 1989 m., o D. Arnazas – 1986 m.). Ji 28-erius metus išgyveno laimingoje santuokoje su komiku Gary'u Mortonu. D. Arnazas pardavė turimas „Desilu Studios" akcijas buvusiai žmonai ir vedė kaimynę Edie Hirsch.

„Manau, ji visada jį mylėjo. Nėra abejonių, kad jis visada ją mylėjo", – 1991 m. teigė režisierius Williamas Asheris interviu „People". – Vėliau jis vedė jos antrininkę. Edie (Hirsch) buvo nuostabi moteris, bet tikrai stulbinamai panaši į Lucy."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)