Pastarąsias vasaros atostogas 69 metų dainininkė praleido Italijos Sardinijos saloje, o vėliau persikėlė į Kiprą, kur praeitais metais įsigijo nekilnojamojo turto. Kelionės metu A. Pugačiova ketino išspręsti klausimus, susijusius su leidimo gyventi gavimu.

Biurokratiniai procesai sudėtingi: buvo būtinas visų giminaičių dalyvavimas, tad dainininkei ir jos sutuoktiniui teko pasiimti ir vaikus – Elizavetą ir Garį.

„Kiek žinau, tiek Maksimas, tiek Ala Borisova vasarą vyko į Europą, kur norėjo išspręsti paskutinius su leidimo gyventi gavimu susijusius klausimus. Tam buvo būtina atsivežti visus šeimos narius, kurie gaus europietiškus pasus, tad dainininkė su vyru pasiėmė kartu ir vaikus“, – Dni.ru sakė vienas iš artistės aplinkos žmonių.

Portalo pašnekovas taip pat sakė, kad kelionės metu A. Pugačiova patikrino užsienio bankuose laikomas lėšas. Anot šaltinio, žvaigždė tvarkė ir reikalus, susijusius su jos turto paveldėjimu.

Priminsime, kad praeitais metais buvo skelbta, kad Rusijos estrados žvaigždė ne tik Kipre įsigijo nekilnojamojo turto, bet ir kartu su vyru 2017 metų gegužę gavo ir šalies pasus.

Pirkinio vertė neskelbiama, tačiau žinoma, kad, norint gauti Kipro pilietybę, į vietos nekilnojamąjį turtą reikia investuoti mažiausiai 2 mln. eurų. Europos Sąjungos pasas suteikia galimybę Pugačiovos šeimai be pertraukos kelerius metus gyventi arba visiems laikams pasilikti vienoje iš 48 pasaulio šalių bei be vizų keliauti po maždaug 170 valstybių.

Leidimą gyventi Kipras suteikia mainais už 300 tūkst. eurų vertės nekilnojamojo turto įsigijimą. Nepaisant to, pretendentai privalo įrodyti, kad jų metinės pajamos siekia mažiausiai 30 tūkst. eurų.

Šeimos nariams būtina įrodyti gaunant mažiausiai po penkis tūkstančius eurų pajamų. Be to, Kipro banke privalo būti saugoma mažiausiai 30 tūkst. eurų. Kipre pragyvenus septynerius metus, galima gauti ir šalies pilietybę.

Nuo tada, kai imta vykdyti investicinės Kipro pilietybės suteikimo tvarka, užsienio piliečiams išduota beveik 2 tūkst. pasų, iš kurių pusę gavo Rusijos piliečiai. Tie, kurie nori tapti Kipro piliečiais, gali ne tik pirkti nekilnojamąjį turtą, bet ir 2,5 tūkst. eurų investuoti į valstybinius vertybinius popierius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)