Karalienė Elžbieta II padovanojo anūkui ir jo žmonai gražų namą, informuoja harpersbazar.com.

Adelaidės vasarnamiu vadinamas namas nuo seno yra karališkosios šeimos rezidencija. Tai jau antras namas, karalienės dovanotas jauniausiam anūkui.

Iki šiol jaunavedžiai gyveno Kensingtono rūmuose esančiame Notingamo kotedže.

Kur yra jų naujieji namai?

Adelaidės vasarnamis yra rytinėje Vindzoro pilies sklypo dalyje, Vindzore, vos už dviejų mylių nuo tos vietos, kurioje princas Harry‘is ir M. Markle susituokė gegužės mėnesį.

Vindsoro pilies teritorija

Kaip rašo „The Sun“, dailus namas stovi privačiame 655 akrų ploto karališkajame parke ir yra arti privačių karalienės ir princo Philipo apartamentų.

Vindzoro pilies teritorija

Kas yra gyvenęs šiame name?

1831 m. Jungtinės Karalystės ir Airijos karalius Viljamas IV pastatė vasarnamį savo žmonai Adelaidei.

1945 m. į namą įsikėlė kapitonas Peteris Townsendas. Jis tapo vienintelės karalienės Elžbietos II sesers – princesės Margaret meilužiu. P. Townsendas oficialiai išsiskyrė su žmona 1952 m., bet nevedė princesės Margaret. Jei ji būtų norėjusi ištekėti už išsiskyrusio vyro, jai būtų tekę atsisakyti visų karališkų teisių.

Pastaruoju metu name gyveno karalienės Elžbietos antros eilės sūnėnas Simonas Rhodesas, karalienės pusseserės Margaret Rhodes sūnus.

Koks šis senas namas?

Adelaidės kotedžas dėl istorinės vertės įtrauktas į saugomų architektūros statinių sąrašą „Grade II“. Tai reiškia, kad jis laikomas istorinės vertės statiniu, yra saugomas įstatymo ir negali būti nugriautas.

Adelaidės vasarnamis

2015 m. 19 a. statytą namą renovavo. Vienas prabangiausių kambarių yra šeimininkų miegamasis, kurio skliautuotos lubos puoštos paauksuotais delfinais ir ornamentais, kaip ir karališkoji jachta „Royal George“.

„Daily Mail“ rašo, kad name yra marmurinis graikų ir egiptiečių židinys. Namas turi septynis įėjimus su vartais ir praėjimą iki Vindzoro pilies, kad jaunavedžiai galėtų vaikščioti nesibaimindami fotografų. Oficialių namo nuotraukų dar nėra.

Adelaidės vasarnamis
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)